!! MOMENTEEL UITSLUITEND OP AFSPRAAK OPEN !!

Blog en Tegel Trends

Tegelhuis Montfoort is niet zomaar een tegelwinkel met een vast aanbod aan tegels - we krijgen continu nieuw assortiment binnen en ook achter de schermen gebeurt er voortdurend van alles. In de blogs op deze pagina plaatst het team foto's, weetjes en updates over nieuwe tegels en tegel trends en beschrijven we wat er zoal verder allemaal komt kijken in ons mooie tegelvak.

De nieuwste trends in vloertegels voor de badkamer in 2022

De nieuwste trends in vloertegels voor de badkamer in 2022

Vloertegels in de badkamer waren al populair voordat ze ook elders in het huis oppermachtig werden en materialen als hout, beton en marmer gingen vervangen. Maar hoewel er al sinds mensenheugenis met badkamer vloertegels wordt gewerkt, zijn er net als in de mode ieder jaar weer nieuwe trends te onderscheiden, waar door iedere producent een eigen draai aan gegeven wordt. 

Lees verder

Trends in Vloertegels Woonkamer 2021-2022

Trends in Vloertegels Woonkamer 2021-2022

Wat zijn de allernieuwste trends in vloertegels voor de woonkamer voor 2021-2022? Je kent de voordelen waarschijnlijk al: in vergelijking met alle andere vloersoorten kun je met keramische vloertegels je woonkamer heel goed schoonhouden. Dat ze kwalitatief van hoogwaardig materiaal gemaakt zijn en daardoor krasvast zijn en niet verkleuren is ook een bekende eigenschap. Tenslotte geeft het feit dat de tegels heel goed te combineren zijn met vloerverwarming voor veel mensen de doorslag. Goed, de keuze voor vloertegels is gemaakt, maar wat zijn nu de nieuwste mogelijkheden van dit seizoen? Daar gaan we in deze blog op in door achtereenvolgens de meest recente ontwikkelingen binnen de houtlook tegels, marmerlook tegels, betonlook tegels en roestlook tegels te bespreken. 

Lees verder

Tegelplaten: de allergrootste wandtegeltrend

Tegelplaten: de allergrootste wandtegeltrend

Voor wie echt wil uitpakken met z’n wandtegels is het even opletten geblazen nu. Keramische tegels zijn de afgelopen jaren in steeds grotere maten te verkrijgen. De zogenaamde tegelplaten, ook wel slab tegels, XL maten of keramische slabs genoemd, reiken vanaf je vloer tot aan je plafond, wat betekent dat je wand - althans in de lengte - geheel zonder voegen is. En dat is natuurlijk de droom van iedereen die een mooie luxe wand in zijn vertrek voor ogen heeft. Wat maakt de tegels zo luxe en exclusief? Allereerst natuurlijk het uitzonderlijke uiterlijk. Maar daarnaast bevinden de tegelplaten zich in het hogere prijssegment doordat ze liggend en in speciale kratten vervoerd worden, dat ze erg lastig en alleen door specialisten te plaatsen zijn en dat ze bijna altijd op maat gezaagd moeten worden. Maar… als ze eenmaal de muur van je badkamer bedekken, ja dan heb je ook wel iets heel bijzonders in huis!

Lees verder

Aan de slag met keramische tuintegels

Aan de slag met keramische tuintegels

De lente is begonnen en dat betekent voor veel mensen dat ze weer met veel enthousiasme in de tuin gaan werken. Bij serieuze makeovers ligt het gebruik van keramische tegels in veel gevallen voor de hand. In deze aflevering van de Tegelhuis Montfoort blog gaan bespreken waarom er in plaats van voor traditionele tegels tegenwoordig vaak voor keramische terrastegels wordt gekozen, wat de trends met betrekking tot deze tegels zijn en we gaan meer praktisch in op hoe je de tegels aanlegt in je eigen tuin. 

Lees verder

Keramisch Parket: De laatste trends en ontwikkelingen

Keramisch Parket: De laatste trends en ontwikkelingen

Het is nu zo’n tien jaar geleden dat het gebruik van keramisch parket - ook wel bekend als houtlook tegels - echt een vlucht genomen heeft in Nederland. Voor die tijd bestond het wel - al vanaf het einde van de jaren negentig - maar het was destijds nog geen serieuze optie voor mensen die op zoek waren naar een product dat hout echt kon vervangen qua look. Er hebben zich in die afgelopen tien jaar een aantal ontwikkelingen voorgedaan waardoor houtlook tegels steeds populairder zijn geworden. We hebben die ontwikkelingen hieronder voor je op een rijtje gezet. Daarna gaan we nog verder in op de allernieuwste toepassingen van dit type tegel, met een focus op zowel binnenshuis als buitenshuis gebruik.

Lees verder

Mozaïek tegels leggen? Begin met het lezen van deze tips!

Mozaïek tegels leggen? Begin met het lezen van deze tips!

Mozaïek tegels zijn (bijna) zo oud als de wereld. De oude Romeinen belegden hun vertrekken er al uitbundig mee en ook in andere culturen werd de techniek vroeger al vaak gebruikt. Tegenwoordig zie je dat overvloedige gebruik nog terug in hotels en openbare ruimten. Mensen thuis kiezen er vaker voor om een ruimte op te vrolijken door een enkele wand of een gedeelte van een wand met mozaïek te betegelen. Zo hou je de ruimte speels zonder dat het te druk wordt.

Lees verder

Tegelviewer, de perfecte online tegelconfigurator voor wie tegels wil kopen

Tegelviewer, de perfecte online tegelconfigurator voor wie tegels wil kopen

Wanneer je je vloeren of muren gaat betegelen kom je er al snel achter dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Uiteindelijk wil je tegels altijd in het echt zien voor je overgaat tot het aankopen van een serie, maar deze tegelconfigurator is ontzettend handig om voordat je de tegels in onze showroom gaat bekijken grofweg te bepalen: dit wil ik wel en dit wil ik niet. We gaan je hier in het kort uitleggen hoe je zo goed mogelijk van de tegelviewer gebruik kunt maken, thuis vanuit je luie stoel. Let er op dat de tool gebruik maakt van een complexe technologie en dat je hem daarom niet op je smartphone maar alleen op je laptop of desktop kunt gebruiken.

Lees verder

Alles wat je moet weten over houtlook tegels

Alles wat je moet weten over houtlook tegels

Houtlook tegels zijn al jaren onverminderd populair en daar zijn vele redenen voor. Die zijn niet allemaal even voor de hand liggend en daarom zetten we ze hier voor je uiteen omdat we weten hoe prettig het is als je voor je tot aanschaf overgaat precies weet waar je aan toe bent. Het aanbod van deze vloertegels is enorm en het is daardoor soms lastig om door de bomen het bos te zien. Ook daar gaan we in dit artikel  wat meer verheldering in aanbrengen. We gaan het hebben over zaken als trends in legpatronen en over de voordelen en nadelen van gerectificeerde (gezaagde) tegels ten opzichte van niet gerectificeerde tegels. Verder gaan we in op het gebruik van dit type plavuizen op plekken waar je ze niet meteen zou verwachten zoals in badkamers en buitenshuis en tenslotte geven we je nog wat legtips voor het geval je de plaatsing zelf wilt doen.

Lees verder

Badkamertegels: de nieuwste trends in vogelvlucht

Badkamertegels: de nieuwste trends in vogelvlucht

Benieuwd naar de laatste trends in badkamertegels omdat je van plan bent je badkamer te renoveren? Lees dit artikel en binnen drie minuten weet je alles wat je moet weten. Deze handige en praktische informatie over badkamertegels en de nieuwste trends is gebaseerd op onze eigen ervaring en de feedback die wij de afgelopen jaren van onze klanten hebben ontvangen.

Lees verder

Romaans verband tegels, iets voor u?

Romaans verband tegels, iets voor u?

Romaans verband tegels bieden een uitkomst als u voor een nieuwe vloer eens iets verder wil kijken dan wat gangbaar is, voorbij de opties die traditioneel worden aangeboden bij tegelhandelaren. U kunt bij dit type tegel kiezen uit drie tot zes formaten die in dezelfde vloer worden gelegd met een zich keer op keer herhalend patroon. U denkt bij de tegels misschien aan een perfect in elkaar passende puzzel en dat klopt ook wel een beetje. Het mooie is dat uw vloer met Romaans verband tegels patronen heeft die er heel organisch en tegelijkertijd op een prettige manier willekeurig uitzien. Onze fabrikanten volgen de trends op de voet voor u, dus u kunt erop vertrouwen dat u bij Tegelhuis Montfoort het nieuwste van het nieuwste onder ogen krijgt voor u uw keuze maakt. 

Lees verder

Terrazzolook tegels

Terrazzolook tegels

Terrazzolook tegels bieden al het mooie van terrazzo zonder de hoge prijs, en kunnen binnen en buiten worden ingezet.

Lees verder

Ceppo di Gré vloertegels

Ceppo di Gré vloertegels

De nieuwste trend in natuursteenlook tegels: Ceppo di Gré voor zowel vloertegels in de woonkamer als badkamertegels. 

Lees verder

XXL Grote vloertegels woonkamer en wandtegels

XXL Grote vloertegels woonkamer en wandtegels

Zoekt u extra grote tegels voor de woonkamer of de badkamer ? In onze tegelshowroom hebben wij XXL keramische tegels van zowel 100x100 cm als 120x120 cm. 

Lees verder

Vloerverwarming voor vloertegels

Vloerverwarming voor vloertegels

Vloerverwarming is ideaal voor keramische tegels. Tegelhuis Montfoort levert en installeert ook uw vloerverwarming. U haalt het beste rendement uit uw vloerverwarming met tegels. 

Lees verder

Trend: betonlook vloertegels of wandtegels

Trend: betonlook vloertegels of wandtegels

Op zoek naar een stoere, verfrissende look? Vloertegels of wandtegels in betonlook / cementlook zijn op dit moment dé interieurtrend. Bij Tegelhuis Montfoort hebben we altijd een ruim assortiment waaruit u kunt kiezen.

Lees verder

Vloertegels en wandtegels schoonmaken

Vloertegels en wandtegels schoonmaken

Het schoonmaken van vloertegels en wandtegels is geen leuke klus, maar keramische tegels zijn wel zeer onderhoudsvriendelijk, en één van de makkelijkste producten om schoon te maken.

Lees verder

Keramisch parket

Keramisch parket

Keramisch parket tegels zijn populairder dan ooit en bij Tegelhuis Montfoort is er in de tegelshowroom altijd voldoende te zien.

Lees verder

 Buitenhoek tegelen, hoe werk je ze af?

Buitenhoek tegelen, hoe werk je ze af?

Vooral in badkamers gebeurt het vaak dat de buitenhoek van een muur met tegels moet worden bekleed. Om zo’n hoek op een nette en duurzame manier af te werken zijn er drie opties.

Lees verder

Voegen van tegels: een vak apart

Voegen van tegels: een vak apart

Voor een nieuwe vloer kies je natuurlijk als eerste een mooie tegel uit. Veel mensen weten echter niet dat de kleur van de voeg net zo belangrijk is voor het eindresultaat!

Lees verder

Atlas Concorde NID: een keramisch parket

Atlas Concorde NID: een keramisch parket

Ooit was een parketvloer een teken van status en luxe: zo’n houten vloerbekleding is prachtig, maar hij is gevoelig voor vocht en warmte, behoeft veel onderhoud en heeft de neiging om te verkleuren. 

Lees verder