Tegelviewer, de perfecte online tegelconfigurator voor wie tegels wil kopen

Wanneer je je vloeren of muren gaat betegelen kom je er al snel achter dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Uiteindelijk wil je tegels altijd in het echt zien voor je overgaat tot het aankopen van een serie, maar deze tegelconfigurator is ontzettend handig om voordat je de tegels in onze showroom gaat bekijken grofweg te bepalen: dit wil ik wel en dit wil ik niet. We gaan je hier in het kort uitleggen hoe je zo goed mogelijk van de tegelviewer gebruik kunt maken, thuis vanuit je luie stoel. Let er op dat de tool gebruik maakt van een complexe technologie en dat je hem daarom niet op je smartphone maar alleen op je laptop of desktop kunt gebruiken.

Start hier de tegelconfigurator >>


Kies het soort ruimte dat je wilt bekijken

Je weet vast al welk type vertrek je in je huis wilt betegelen dus het is handig om eerst aan te geven wat voor soort ruimte je wilt zien op de online tegelconfigurator. Ga naar de oranje afbeelding van de luie stoel aan de linkerkant van het scherm. Klik er op en kies of je een woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer wilt bekijken. 

Vloertegels en wandtegels in de online tegelconfigurator

Je blijft vervolgens aan de linkerkant van het scherm, waar je helemaal onderaan vloertegels ofwel plavuizen kunt selecteren. Je selecteert hier allereerst de kleur die je voor ogen hebt. Daarna selecteer je de look: wil je betonlook, natuursteenlook, houtlook of unilook tegels bekijken? Daarna selecteer je de maten. Je kunt hierbij kiezen uit een veelheid aan vierkante, rechthoekige en strookvormige maten - alleen de supergrote XL formaten staan er niet bij (deze kun je wel in de showroom bekijken). Wanneer je een vloertegel of wandtegel er goed uit vindt zien in de tegelviewer, klik dan op het hartje, net onder de luie stoel die je gebruikt hebt om de ruimte te selecteren. De tegel wordt nu toegevoegd aan je favorieten. Nadat je klaar bent met het bekijken van de verschillende combinaties in de tegelconfigurator kun je je naam, telefoonnummer, emailadres en aanvullende informatie  - zoals bijvoorbeeld het benodigde aantal vierkante meters - versturen . Als je vervolgens op “mail ons” klikt ontvangen wij naast je aanvullende informatie en eventuele vragen ook je favorieten. Handig, omdat we dan allebei direct weten waar we het over hebben!

Voegkleuren en legpatronen

De volgende stap is dat je binnen de online tegelconfigurator naar “bewerken” gaat, het bekende symbool met het potlood. Je vindt deze functie links in het midden net boven de luie stoel die je gebruikt hebt om de ruimte te selecteren. Nu kun je spelen met legpatronen; verschillende legpatronen hebben een verschillend effect en met één druk op de knop pas je ze aan. Hetzelfde geldt voor de voegkleuren. Let er hierbij op dat de voegen in de online tegelviewer duidelijker zichtbaar zijn dan in het echt. De meeste mensen willen de zichtbaarheid van de voegen minimaal houden. Schrik niet van hoe goed je ze op het scherm ziet; in het echt zijn ze veel minder opzichtig. 

Specifieke informatie per tegel 

Vloertegels en wandtegels schaf je niet zo regelmatig aan en er staat geen merknaam op zoals bijvoorbeeld bij auto’s. Niet zo gek dus, als je geen idee hebt van de tegelmerken die er op de markt zijn. Dat probleem lost de tegelviewer met één klik op de knop op. Wil je meer weten over een tegel, klik dan op de “i” die verschijnt en je ziet in één keer alle info over de tegel: merk, dikte, serie, artikelnummer, hoeveel tegels je nodig hebt per vierkante meter, prijs en nog veel meer. 

Voordelen van de tegelconfigurator en de volgende stap

Zoals gezegd is deze tegelviewer ontzettend handig om binnen een korte tijd een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is qua betegeling, zowel qua looks, formaten als qua legpatronen. Verder bereid je jezelf op deze manier perfect voor op een bezoek aan de showroom van Tegelhuis Montfoort. Door favorieten aan te vinken voordat je het bericht verstuurt weet onze verkoper precies in welke tegel je geïnteresseerd bent. Dat praat een heel stuk makkelijker dan dat je het over die “ene grijze betonlook tegel” hebt. Zodra je je voorkeuren aan ons hebt doorgegeven ben je met behulp van de tegelconfigurator alweer een stap dichterbij je droomvloer. Klik hier om direct met de tegelviewer aan de slag te gaan.

Start hier de tegelconfigurator >>