Terug

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Bekijk deze tegels in onze showroom

Verlichtingsaccenten met tegels in de badkamer realiseren

Het combineren van verschillende methoden, zoals tegenlicht en het gebruik van reflecterende tegels, kan helpen om dynamische verlichtingseffecten te produceren. Dankzij onder andere Lipotrec tegels is het vandaag de dag een stuk eenvoudiger om lichtconcepten op maat toe te passen in combinatie met keramiek of natuursteen.

Er zijn talloze manieren om LED verlichting in badkamertegels te verwerken

LED stripverlichting in de badkamer is een geweldige optie omdat deze methode erg flexibel is en snel aan de achterkant van de tegel kan worden bevestigd met clips of een zelfklevende achterkant. LED strips tussen tegels zijn er in verschillende kleuren en helderheden, en kunnen op lengte worden geknipt.

Ook LED tegels zorgen voor strakke verlichtingseffecten in de badkamer. Deze tegels kunnen op dezelfde manier gezet worden als conventionele tegels.

Er zijn zelfs mogelijkheden om tegelplint met LED verlichting te installeren. In deze bijzondere plinten zijn LED-lampjes geïntegreerd. Deze lichtstrepen tussen tegels kunnen worden gebruikt om tegelvoegen een nieuwe look te geven, waardoor de badkamer een nieuwe diepte krijgt.

Lipotrec lichtconcepten voor LED verlichting in de badkamer

De makers van Lipotrec lichtprofielen en tegelprofielen hebben een verlichtingssysteem gecreëerd dat ongelooflijk eenvoudig te installeren is. Installateurs van tegels hebben met Schlüter Lipotrec toegang tot een eenvoudig te installeren LED-oplossing op basis van hoogwaardige aluminium profielen. Zo zijn prachtige lichteffecten in de badkamer haalbaarder dan ooit tevoren. In onze showroom zijn voorbeelden te zien van deze lichteffecten met tegels en vertellen we je graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw badkamer.

Bij het samenstellen van tegels en het organiseren van lichteffecten is het cruciaal om rekening te houden met het algemene ontwerp en de indeling van de ruimte. Het kan nuttig zijn om met een gekwalificeerde ontwerper of tegelzetter te werken om te helpen bij de planning en uitvoering van het verlichtingsontwerp.

Heb je vragen over LED verlichting in de badkamer, ben je benieuwd naar de mogelijkheden van lichtstrepen tussen tegels of vraag je je af wat de mogelijkheden in jouw badkamer zijn? Neem dan gerust eens contact met ons op, of kom eens langs in onze showroom! Wij beschikken over vele merken en hebben altijd een geschikte tegel in huis voor uiteenlopende verlichtingseffecten in de badkamer.

Meer trends

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Het meest verbazingwekkende aspect van de tegelvloeren trends van dit jaar is hoe realistisch de tegels er uit zien. Eén van de vele populaire voorbeelden die je als tegelvloer tegenkomt, zijn de bijzondere houtlook tegels met hun fijne texturen en kleurvariatie. Deze tegels zien er tegenwoordig zo echt uit dat, ze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Trends in houtlook tegels 2024

Trends in houtlook tegels 2024
Lees verder

Eens te meer bevestigt marmer zijn actualiteit. Marmer en marmerlook tegels waarbij verschillende kleuren, afwerkingen en texturen worden gecombineerd, zijn overal te vinden, van vloeren tot wanden, van meubilair tot verlichting. Een rijke waaier aan kleuren, van groen tot blauw, van wit tot zwart, zorgen ervoor dat deze tegel een van de nieuwste trends is op het gebied van interieurdesign.

Marmerlook tegels voor een luxe uitstraling - tegeltrends 2023

Marmerlook tegels voor een luxe uitstraling - tegeltrends 2023
Lees verder

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak