ragno reweind vloertegels

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Vloertegels

Vloertegels

Vloertegels zijn voor vrijwel iedere kamer geschikt, zoals uw badkamer, toilet of keuken, maar ook uw woonkamer. Bijna alle tegelmerken bij Tegelhuis Montfoort hebben vloertegels in hun collectie. U heeft bij ons dan ook de keus uit honderden verschillende vloertegels.

Vloertegels en uw kamer

Vloertegels in uw woonkamer (plavuizen) geven uw kamer stijl en charme. Ze kunnen uw kamer groter of kleiner doen lijken. Maak van uw badkamer een chique ruimte door grote, antracieten vloertegels te plaatsen. Of geef uw keuken een traditioneel tintje met makkelijk te onderhouden, duurzame houtlook tegels, die amper van echt hout te onderscheiden zijn.

Bedenk van tevoren welke stijl u wilt voor uw kamer. Zowel de kleuren tegels, als de formaten en de voegen zijn hierbij van belang. Uiteraard kan Tegelhuis Montfoort u adviseren over de tegels die het beste passen bij uw smaak en woning. Maak eens een afspraak om de verschillende mogelijkheden in onze tegelshowroom in Waddinxveen (een half uurtje rijden van Rotterdam en Den Haag) te bekijken.

Waarom vloertegels?

Vloertegels zijn erg hygiënisch en makkelijk in onderhoud. Ook zijn ze waterbestendig, sterk en gaan ze lang mee. Daarnaast zijn vloertegels uitstekend geschikt voor vloerverwarming, doordat ze de warmte goed geleiden en niet kromtrekken of barsten. Ten opzichte van andere vloerbedekkingsmaterialen hebben vloertegels dus enorm veel voordelen.

Soorten vloertegels

Vloertegels komen voor in diverse uitvoeringen en materialen. Erg populaire vloertegels zijn porcellenato tegels. Door de porseleinaarde waar deze tegels van gemaakt zijn en door de hoge drukpersing zijn deze tegels uitermate hard en waterbestendig. Ze worden afgebakken op een temperatuur van ruim boven de 1200 oC, waardoor de klei versmelt en de bekende, aantrekkelijke glans van porselein ontstaat.

Vloertegels worden ook vaak gemaakt met het ‘gres’ (versintering of steengoed) proces. Hierbij smelt de klei niet, maar groeien de korrels aan elkaar vast. De resulterende keramieken vloertegels kunnen al dan niet worden geglazuurd of van allerlei decoratieve patronen worden voorzien. Dit zorgt ervoor dat vloertegels tegenwoordig bijna elke gewenste look kunnen krijgen.

Porselein en gres tegels zijn beide voorbeelden van keramiek en dus gemaakt van zand of klei. Doordat deze materialen overal op aarde voorkomen en redelijk goed recyclebaar zijn, zijn vloertegels uit keramiek een duurzamere optie dan bijvoorbeeld beton.

Naast keramieken vloertegels bestaan er verschillende andere soorten, zoals cementtegels – de originele Portugese tegels bijvoorbeeld – en kunststof materialen. Lees hier alles over de laatste trends. 

Antislip vloertegels

Moderne fabricagetechnieken maken het mogelijk om vloertegels van een antislip laag te voorzien. Dit is niet bij alle toepassingen nodig, maar als u tegels wilt leggen op plekken die vaak nat worden is een antislip vloertegel van levensbelang. Met deze speciale tegels hoeft u zich geen zorgen meer te maken om ongelukken; ze bieden zoveel grip dat uitglijden praktisch onmogelijk wordt.

Mogelijkheden 

De eenvoudigste vloertegels hebben een effen kleur. Denk bijvoorbeeld aan witte vloertegels voor een lichte en hygiënische uitstraling. Plavuizen in grijs zijn al sinds jaar en dag een populaire optie voor een neutrale, zakelijke look. U kunt ook denken aan vloertegels in groen voor een klassieke vloer, een modernere en frissere kleur uitkiezen, en natuurlijk alle beschikbare opties met zwarte vloertegels combineren voor een mooi contrast. Er zijn tegenwoordig kitmaterialen in alle denkbare kleuren beschikbaar, waardoor u altijd voor onopvallende voegen kunt zorgen.

Wie geen effen kleur wil, kan kiezen voor vloertegels met een decoratief patroon. Naast vloertegels die bepaalde materialen nabootsen, zoals marmerlook vloertegels of travertin zijn er tegelseries die spelen met allerlei verschillende en bijzondere opdrukken. Met de moderne techniek is de verbeelding van de ontwerper de enige beperkende factor!

Ook qua formaat is er grote keuze in vloertegels; natuurlijk worden klassieke tegeltjes van bijvoorbeeld 20x20 cm nog altijd gemaakt, maar tegenwoordig kiest men vaak voor grotere formaten zoals 60x60 cm. Deze zien er statig uit en brengen een stuk meer rust in de ruimte. XXL vloertegels kunnen tegenwoordig wel meer dan twee meter lang zijn en doen uw kamer uitgestrekter ogen. Vloertegels worden ook gemaakt in andere formaten dan rechthoekig. Er zijn fabrikanten die zeshoekige vloertegels maken of zelfs voor geheel onregelmatige vormen gaan. Wilt u echt bijzondere vloertegels, dan kunt u ook denken aan een mozaïek tegelvloer.

Kort gezegd zijn de mogeiljkheden eindeloos als het gaat om kleuren, motieven en formaten. Bovendien zijn vloertegels makkelijk te combineren met wandtegels. Dit zijn de populairste vloertegels van het moment:

Top 4 vloertegels:

Voor elke toepassing geldt een ander soort slijtvastheid. Natte ruimtes vragen bijvoorbeeld om andere tegels dan woonruimtes. Voor buiten zijn er speciale extra dikke tegels beschikbaar. Een extra categorie vloertegels zijn antislip exemplaren voor gebruik in een douche of zelfs een zwembad. Vaak komen deze vloertegelseries met extra opties, bijvoorbeeld tegels om een afvoerput mee te maken. Tegelhuis Montfoort zal u adviseren over welke type vloertegel u het beste kunt gebruiken voor uw soort kamer.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald merk of type vloertegels bij Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kunt u contactmet ons opnemen voor een afspraak of voor uw overige vragen over vloertegels.

Vraag een offerte aan

ragno boom tegels

Uitgelicht in Vloertegels