Terug

Vloertegels

Vloertegels zijn voor vrijwel elke kamer geschikt, zoals jouw badkamer, toilet of keuken, maar ook jouw woonkamer. Bijna alle tegelmerken bij Tegelhuis Montfoort hebben vloertegels in hun collectie. Je hebt bij ons dan ook de keuze uit honderden verschillende stijlen.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vloertegels in jouw kamer

Vloertegels in jouw woonkamer (plavuizen) geven de kamer stijl en charme. Ze kunnen jouw kamer groter of kleiner doen lijken en bieden veel mogelijkheden voor het design. Maak van de badkamer een chique ruimte door grote, antracieten vloertegels te plaatsen. Of geef de keuken een traditioneel tintje houtlook tegels, die amper van echt hout te onderscheiden zijn.

Denk van tevoren goed na over welke stijl jij wilt voor jouw kamer. Zowel de kleuren, het patroon, de formaten als de voegen zijn hierbij van belang. Natuurlijk kan Tegelhuis Montfoort jou adviseren over de tegels die het beste passen bij jouw smaak en woning. Maak een afspraak om de verschillende opties in onze showroom in Waddinxveen (een half uurtje rijden van Rotterdam en Den Haag) te bekijken.

Waarom kiezen voor vloertegels?

Vloertegels zijn een populaire keuze vanwege hun diverse voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingsmaterialen. Ze zijn buitengewoon hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes, zoals keukens en badkamers. Het gladde oppervlak maakt het eenvoudig om stof en vuil te verwijderen, waardoor allergieën minder kans krijgen. Daarnaast zijn ze waterbestendig. In tegenstelling tot materialen zoals hout of tapijt, zullen vloertegels niet kromtrekken of beschadigd raken door water. Ook staan ze bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Goed geïnstalleerde en onderhouden tegelvloeren kunnen tientallen jaren meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen. Dit maakt het een kostenefficiënte optie op lange termijn.

Een bijkomend voordeel is dat vloertegels goed te combineren zijn met vloerverwarmingssystemen. Dankzij hun goede warmtegeleidende eigenschappen kunnen ze de warmte gelijkmatig verspreiden over de vloer, wat zorgt voor een aangename temperatuur in de ruimte. Bovendien zijn ze bestand tegen de hoge temperaturen van de vloerverwarming, waardoor ze niet barsten of beschadigd raken.

Ontwerp en materiaal

Vloertegels komen voor in diverse uitvoeringen en materialen. Erg populaire vloertegels zijn Procelaingres tegels. Door de porseleinaarde waar deze tegels van gemaakt zijn en door de hoge druk persing zijn deze tegels uitermate hard en waterbestendig. Het brede aanbod aan stijlen en ontwerpen zorgt ervoor dat dit merk een passende tegel heeft voor iedereen en zijn geschikt voor zowel woonkamer, badkamer als keuken.

Vloertegels worden ook vaak gemaakt met het ‘gres’ (versplintering of steengoed) proces. Hierbij smelt de klei niet, maar groeien de korrels aan elkaar vast. Hierna worden de producten geglazuurd of van allerlei decoratieve patronen voorzien. Dit zorgt ervoor dat het tegenwoordig mogelijk is bijna elke gewenste look te kunnen krijgen.

Porselein en grestegels zijn beide voorbeelden van keramiek en dus gemaakt van zand of klei. Doordat deze materialen overal op aarde voorkomen en redelijk goed recyclebaar zijn, zijn vloertegels uit keramiek een duurzamere optie dan bijvoorbeeld beton.

Naast keramiek bestaan er verschillende andere materialen, zoals cementtegels – de originele Portugese tegels bijvoorbeeld – en kunststofmaterialen. Lees hier alles over de laatste trends.

Antislip vloertegels

Moderne fabricagetechnieken maken het mogelijk om vloertegels van een antislip laag te voorzien. Dit is niet bij alle toepassingen nodig, maar als jij tegels wilt leggen op plekken die vaak nat worden is een antislip toplaag van belang. Met deze speciale tegels hoef jij je geen zorgen meer te maken om ongelukken; ze bieden zoveel grip dat uitglijden praktisch onmogelijk wordt.

Ontdek de mogelijkheden

De eenvoudigste designs hebben een effen kleur. Denk bijvoorbeeld aan witte vloertegels voor een lichte en hygiënische uitstraling. Plavuizen in grijs zijn al sinds jaar en dag een populaire optie voor een neutrale, zakelijke look. Jij kunt ook denken aan vloertegels in groen voor een klassieke vloer, een modernere en frissere kleur uitkiezen, en natuurlijk alle beschikbare opties met zwarte vloertegels combineren voor een mooi contrast. Er zijn tegenwoordig kitmaterialen in alle denkbare kleuren beschikbaar, waardoor jij altijd voor onopvallende voegen kunt zorgen.

Wie geen effen kleur wil, kan kiezen voor een decoratief patroon. Naast vloertegels die bepaalde materialen nabootsen, zoals marmerlook of travertin, zijn er tegel series die spelen met allerlei verschillende en bijzondere opdrukken.

Ook qua formaat is er grote keuze in vloertegels; natuurlijk worden klassieke tegeltjes van bijvoorbeeld 20x20 cm nog altijd gemaakt, maar tegenwoordig kiest men vaak voor grotere formaten zoals 60x60 cm. Deze zien er statig uit en brengen een stuk meer rust in de ruimte. XXL vloertegels kunnen tegenwoordig wel meer dan twee meter lang zijn en laten jouw kamer groter lijken. Ook is het mogelijk te kiezen voor andere vormen dan rechthoekig. Er zijn fabrikanten met zeshoekige ontwerpen of zelfs voor geheel onregelmatige vormen gaan. Wil jij een echt bijzondere look, dan kun je ook denken aan een mozaïek tegelvloer of een visgraat patroon.

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om kleuren, motieven en formaten. Bovendien zijn ze makkelijk te combineren met wandtegels. Dit zijn de populairste vloertegels van het moment:

Top 4 vloertegels:

Voor elke toepassing geldt een ander soort slijtvastheid. Natte ruimtes vragen bijvoorbeeld om andere tegels dan woonruimtes. Voor buiten zijn er speciale extra dikke tegels beschikbaar. Of kunt je kiezen voor antislip exemplaren voor gebruik in een douche of zelfs een zwembad. Vaak komen deze series met extra opties, bijvoorbeeld voor het toevoegen van een afvoerput. Tegelhuis Montfoort helpt jou graag mee met het kiezen van de juiste vloertegel die het beste bij jouw situatie en de ruimte past.

Vraag een offerte aan

Ben je geïnteresseerd in een bepaald merk of type vloertegels bij Tegelhuis Montfoort? Neem contact op, vraag een offerte bij ons aan of kom langs in onze showroom in Waddinxveen en laat je inspireren.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Vloertegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, kleuren en patronen, waardoor er voor elke smaak en stijl iets te vinden is. Enkele populaire varianten zijn houtlook, betonlook, marmerlook, metallook, hardsteenlook, visgraatpatronen en romaans verband tegels. Hoewel de basis van vloertegels vaak hetzelfde is, wordt er gebruik gemaakt van verschillende printtechnieken om diverse "looks" te creëren, waardoor de uitstraling van de tegels varieert. Daarnaast zijn er verschillende formaten beschikbaar, variërend van kleine tegels zoals 10x10 cm tot grotere tegels zoals 160x320 cm. Bij het kiezen van vloertegels is het dus vooral belangrijk om rekening te houden met de gewenste uitstraling (look) en het formaat van de tegels.

De beste vloertegels zijn die waarvan de print niet te onderscheiden is van echt materiaal. Bijvoorbeeld, een houtlook tegel moet eruitzien als een echte houten plank, en een marmerlook tegel moet net zo uitstralen als echt marmer. Het aantal prints per tegel speelt ook een belangrijke rol bij het realisme van de tegels. Goedkopere tegels hebben vaak herhalende prints, terwijl betere kwaliteit tegels soms tot wel 16 verschillende prints hebben om een natuurlijke uitstraling te creëren. Daarnaast is de hardheid en slijtklasse van de tegels ook van belang, omdat dit de duurzaamheid en levensduur van de vloer beïnvloedt.

Bij het kopen van vloertegels is het essentieel om te overwegen waar ze zullen worden gebruikt. Of het nu voor een zwembad, woonkamer, badkamer, keuken of terras is, de juiste tegelkeuze is cruciaal. Let op de kwaliteit van de print om ervoor te zorgen dat de look van de tegel zeer realistisch is nagemaakt. Een belangrijk aspect is ook het formaat van de tegel, zorg ervoor dat het gekozen formaat goed past bij de afmetingen van de ruimte waarin de tegels worden geplaatst.

Bij het kiezen van vloertegels voor de woonkamer zijn er verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Overweeg eerst welke "look" u wilt, zoals natuursteenlook, marmerlook, betonlook, houtlook, visgraatpatronen, gietvloeruitstraling of steenlook. Geschikte vloertegels voor de woonkamer zijn vaak keramische vloertegels, omdat deze gemakkelijk te onderhouden, hygiënisch en krasbestendig zijn. Bovendien kunnen grote vloertegels helpen om de ruimte optisch groter te laten lijken, waardoor ze ideaal zijn voor woonkamers.

Ja, in sommige gevallen is het mogelijk om nieuwe vloertegels over bestaande vloertegels te leggen. Belangrijk is dat de bestaande tegels stevig vastzitten en goed in de onderliggende lijm zijn gehecht. Dit kan worden getest door bijvoorbeeld op de tegels te tikken; een hol geluid kan duiden op loszittende tegels. In dat geval is het raadzaam om de oude tegelvloer te verwijderen. Als de bestaande tegels stevig vastzitten, kunnen nieuwe tegels met speciale tegellijm direct over de oude tegels worden geplaatst.

Tegelcollectie