Terug

Wandtegels

Wandtegels worden vaak geplaatst in natte ruimtes, maar ze zijn geschikt om een mooie wand te creëren in elke ruimte in huis. De meeste tegelmerken die Tegelhuis Montfoort aanbiedt hebben een ruime selectie wandtegels in het assortiment. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden van wandtegels!

Wandtegels met stijl

Wandtegels kunnen ervoor zorgen dat uw interieur de luxueuze uitstraling krijgt die u wenst, bijvoorbeeld met mozaïek tegels. Of dat uw keuken een klassieke touch krijgt door grote, witte tegels te plaatsen. U bereikt het beste resultaat door van te voren een stijl te kiezen en hier uw wandtegels bij uit te zoeken. Zowel de kleuren als de formaten en de voegen zijn hierbij van belang.

Uiteraard kan Tegelhuis Montfoort u adviseren over de meest geschikte keuze, die het beste past bij uw smaak en woning. Maak eens een afspraak in onze winkel in Waddinxveen (slechts een halfuur met de auto vanaf Den Haag en Rotterdam) om verschillende wandtegels in onze tegelshowroom te bekijken.

Waarom wandtegels?

Wandtegels zijn erg hygiënisch, omdat ze geen vocht opnemen en door hun geglazuurde bovenlaag makkelijk schoon te maken zijn. Wandtegels zijn waterbestendig en ongevoelig voor temperatuurverschillen. Dit betekent dat u wandtegels kunt inzetten op plekken in huis die vaak moeten worden schoongemaakt, zoals bij het aanrecht of op de wanden van toilet of badkamer. Maar de voordelen van wandtegels komen ook in een hal of woonkamer goed tot hun recht. De beschikbare kleuren, motieven en designs zijn vrijwel eindeloos. Wandtegels vormen een ideale combinatie met vloertegels, of u nu hetzelfde type tegels gebruikt of juist gaat voor speelse contrasten.

Keuze in wandtegels

Wellicht heeft u al een idee van de kleuren en stijl van uw interieur, maar twijfelt u nog welke wandtegels hierbij zouden passen. Wilt u een licht interieur, kies dan voor wandtegels in helder of gebroken wit. Witte wandtegels komen misschien wel het meest voor en worden vaak gebruikt in kleine formaten zoals 15x15 cm of 10x20 cm. Maar u kunt ook kiezen voor grootformaat wandtegels. Met 30x60 cm of zelf 120 cm lange wandtegels in wit bereikt u een heel ander effect, niet dat van een ouderwetse tegeltjeswand maar dat van een modern en strak ontwerp.

Geheel tijdloos blijven wandtegels in grijs, waarmee een neutraal en zakelijk effect bereikt wordt. Maar kiest u grijze betonlook wandtegels, dan krijgt u juist een rauw en toch rustgevend ontwerp. Combineer grijze wandtegels met wandtegels in zwart of wit voor een gevariëerde look. Ook kunt u verschillende formaten gebruiken om uw wandtegels extra mooi te doen uitkomen.

Een kleurrijk interieur kunt u ook met wandtegels bereiken. Een ouderwets gevoel brengt u in huis met wandtegels in de kleur groen, maar naast groene wandtegels zijn vrijwel alle kleuren van de regenboog beschikbaar. Vintage wandtegels bieden hiernaast allerlei opties om een niet-effen kleur te gebruiken en met allerlei patronen meer levendigheid in uw wand aan te brengen.

Bijzondere wandtegels

Wandtegels bieden allerlei extra mogelijkheden, door het simpele feit dat er niet op gelopen hoeft te worden. Wandtegels zijn te vinden in allerlei varianten met een aantrekkelijke glazuurlaag, die kleuren extra mooi doet opleven en vaak een licht onregelmatig oppervlak geeft. Ook zijn er met de hand afgewerkte of vintage wandtegels die sterke onregelmatigheden in het oppervlak hebben en zo een warme sfeer van ambachtelijkheid in huis brengen.

Design wandtegels maken op nog meer bijzondere manieren gebruik van het oppervlak. Er zijn wandtegels met mooie afgeschuinde randen, maar ook exclusieve wandtegels met een reliëf (3D) patroon. Denk bijvoorbeeld aan wandtegels met moderne geometrisch gevormde oppervlakken, of wandtegels die het ruwe oppervlak hebben van gezaagd steen of grof afgewerkt cement. Met zulke wandtegels kunt u allerlei soorten doorleefde oppervlakten in huis brengen.

Wilt u een waar kunstwerk in huis, dan kunt u kiezen voor mozaïek wandtegels. Deze kleine tegeltjes worden gelegd in een regelmatig patroon of in de vorm van een afbeelding. Vindt u mozaïek te klein of te duur, dan zijn er legio kleine wandtegeltjes als alternatief. Denk bijvoorbeeld eens aan zeshoekige wandtegels in verschillende kleuren, of aan een van de kant-en-klaar wandtegel combinaties die veel fabrikanten aanleveren. Bij zo’n combinatie krijgt u precies genoeg wandtegels van verschillende formaten om een bepaald patroon op uw wand aan te brengen.

XXL wandtegels

Een populaire nieuwe optie is het gebruik van extra grote wandtegels, die vaak hoog genoeg zijn om een hele muur in één keer te bedekken – XXL formaten lopen vaak tot 240 cm lang. Deze tegels zijn soms gemaakt voor op de vloer, maar kunnen evengoed als wandtegels gebruikt worden. Doordat er bijna geen voegen zichbaar zijn creëert u met deze tegels een imponerende look. Gebruikt u XXL marmerlook of natuursteenlook tegels, dan lijkt het net of uw wand uit enorme, uit één blok gezaagde platen van natuursteen bestaan.

Top 4 wandtegels:

Venis wandtegels zijn op dit moment erg trendy, met verschillende decor 3D wandtegels.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type wandtegels bij Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak of voor overige vragen over wandtegels.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie