Terug

Betonlook tegels

Betonlook tegels zijn dé keuze voor een stoer en strak interieur. Deze tegels lijken op het eerste gezicht van echt cement of beton te zijn gemaakt, maar in werkelijkheid zijn ze keramisch. De keramische betonlook tegels hebben een ruwe, oppervlakkige textuur en tonen grijsachtige tinten die doen denken aan onbewerkt beton.

Het materiaal van deze tegels is perfect in staat om de look en feel van een betonnen oppervlak na te bootsen. Terwijl je kunt genieten van de voordelen van keramiek, zoals de slijtvaste en onderhoudsvriendelijke kenmerken.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Een robuuste uitstraling

Betonlook tegels zien er mooi uit en zijn erg stevig, waardoor ze vaak toegepast worden in vloeren waar veel wordt gelopen. Ze gaan jarenlang mee zonder hun mooie uitstraling te verliezen. Ook zijn deze tegels snel en eenvoudig te reinigen en bestand tegen vlekken. De betonlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleurtinten, waardoor jij een stijl kunt vinden waarmee je jouw woonkamer, badkamer of keuken kunt inrichten. Ga je voor grote grijze tegels voor een industriële look in de keuken of juist kleinere zandkleurige tegels met een Scandinavische uitstraling?

Bij Tegelhuis Montfoort bieden we speciale keramische betonlook tegels die geschikt zijn voor buitengebruik. Deze tegels zijn bestand tegen weersinvloeden en kunnen gebruikt worden voor terrassen, balkons en andere buitenruimtes.

Geef je woonkamer een make-over

Wanneer je hebt besloten de woonkamer te renoveren, is het een goed plan om te beginnen bij de vloer. Een nieuwe vloer kan een groot verschil maken. Een populaire keuze zijn de betonlook vloertegels. Zo krijgt jouw woonkamer een neutrale basis die te combineren is met diverse interieurstijlen.

Je kunt ervoor kiezen om de hele vloer te bedekken met keramische betonlook tegels of ze als accent te gebruiken in bepaalde delen van de kamer, zoals de openhaard of een zithoek. Ook kan je experimenteren met verschillende patronen en formaten om een unieke look te creëren in jouw woonkamer. Een populaire keuze is de Douglas en Jones beton 90x90 cm betonlook tegel. Deze tegel heeft een groot formaat, waardoor je minder voegen hebt en dus minder onderhoudswerk.

Maken keramische betonlook tegels een ruimte optisch groter?

Betonlook tegels hebben een optisch vergrotend effect vanwege hun eenvoudige, neutrale tinten en egale afwerking. De subtiele kleurvariaties en de matte afwerking van betonlook zorgen voor een rustige en samenhangende uitstraling. Deze tegels reflecteren licht op een manier die een ruimte open en luchtig laat aanvoelen, zonder de drukte van patronen of felle kleuren. De betonlook tegel is verkrijgbaar in verschillende tinten grijs. In ons assortiment vind je lichtgrijze, donkergrijze of warme grijze tinten, zodat je de beste tegel voor jouw woonkamer kunt kiezen.

Wanneer je naast deze kleurtinten ook kiest voor grote tegels, creëer je een nog groter ruimte. Dit komt doordat je bij grote tegels minder voegen hebt, wat een vloeiend geheel geeft en een nog grotere uitstraling krijgt. Hoewel onze XXL tegels vooral worden aanbevolen voor grote ruimtes, kunnen ze ook goed werken in kleinere kamers. Wij geven je graag advies over het geschikt tegelformaat voor jouw situatie.

Xxl tegels

Tegenwoordig worden er steeds meer vloertegels geproduceerd in grote formaten, zoals 90x90 cm, 100x100 cm, 120x120 cm en zelfs nog groter, zoals 120x240 cm of 160x320 cm. Fabrikanten zoals Kronos, Cercom en Atlas Concorde bieden een breed scala aan betonlook vloertegels in diverse maten. Enkele voorbeelden zijn de Kronos Prima Materia, Kronos Maxxi, Cercom Gravity en Marazzi Cementum in het formaat 120x120 cm.

De voordelen van deze keramische tegels:

  • ·        Niet van echt beton of cement te onderscheiden
  • ·        Van de hoogste kwaliteit keramiek gemaakt
  • ·        Duurzaam, stevig, slijt-, vuur- en krasvast
  • ·        Erg makkelijk te onderhouden
  • ·        In allerlei maten beschikbaar
  • ·        Geschikt voor binnenshuis en buitenshuis
  • ·        Goed te combineren met vloerverwarming.

Betonlook tegels, ook in een badkamer

Keramische betonlook tegels zijn waterbestendig en daardoor passen ze prima in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Je hoeft je geen zorgen te maken over waterschade of vochtproblemen in jouw badkamer.

Doordat de tegels weinig voegen hebben, zijn ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Geen hardnekkige vlekken of vuil dat tussen de voegen blijft zitten. Met een simpele dweilbeurt behoud je de prachtige uitstraling van deze tegels. Je kunt zowel de vloer als de wanden bekleden voor een gestroomlijnde en moderne uitstraling. De natuurlijke look geeft de ruimte een warme en uitnodigende uitstraling.

Betonlook wandtegels kopen

Naast vloertegels is ook de trend van betonlook wandtegels in opkomst. Deze tegels worden veelal gebruikt in badkamers, toiletten en keukens en geven de ruimte een strakke en moderne look die ook nog eens tijdloos is.

In onze tegelshowroom hebben we prachtige opstellingen waarin deze gepresenteerd worden, zodat jij een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Ook in de blog over de tegeltrend betonlook kun je meer informatie vinden over deze mooie tegelsoorten en meer inspiratie opdoen.

Combineren met vloerverwarming

De keramische eigenschappen van de tegels maakt ze erg geschikt om te combineren met vloerverwarming. Ze geleiden warmte effectief, waardoor de warmte snel en gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid en je minder energie nodig hebt om de gewenste temperatuur te bereiken. Daarnaast zijn ze bestand tegen temperatuurschommelingen, wat hun levensduur verlengt. Dankzij deze eigenschappen zijn betonlook tegels een slimme en aantrekkelijke keuze voor ruimtes met vloerverwarming.

Vrijblijvend advies

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte is bij Tegelhuis Montfoort erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar het online formulier in te vullen op onze website. Hier kun je jouw naam, contactgegevens en de specifieke details van het gewenste product invullen. Denk bijvoorbeeld aan het type tegel, de gewenste afmetingen en de hoeveelheid tegels die je nodig hebt. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te voorzien van een gedetailleerd advies en een vrijblijvende prijsopgave.

Hoewel online een offerte aanvragen handig is, begrijpen we ook dat je graag de tegels wilt ervaren voordat je een beslissing neemt. Daarom nodigen wij je uit om langs te komen in onze tegelshowroom in Montfoort.

Vraag een offerte aan

Wil je een specifiek type betonlook tegel kopen of een type cementlooktegel? Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. Bij Tegelhuis Montfoort hebben we een groot aantal opties beschikbaar voor jouw vloeren en wanden. In onze showroom kan je de verschillende stijlen en ontwerpen van dichtbij bekijken en de diverse kleuren, patronen en texturen vergelijken. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie