Terug

Design tegels

Design tegels komen in vele soorten en maten, van Portugese tegels met prachtige patronen tot moderne tegels met verbazingwekkende kleuren en zelfs 3D designs. Design tegels zijn eigenlijk niet één tegelsoort, maar een verzamelnaam voor tegels met een opvallend of bijzonder ontwerp, die van uw interieur een echte eyecatcher maken.

Soorten design tegels

Onder de noemer design tegels vallen allerlei verschillende tegels: denk bijvoorbeeld aan kleurrijke geglazuurde tegeltjes zoals die in Marrokko worden gemaakt, maar die ook niet zouden misstaan in een klassieke ‘diner’ in Brooklyn. Ook allerlei andere vintage tegels behoren tot de categorie design tegels: tegels die er oud en verweerd uitzien, maar eigenlijk zijn gemaakt door een meesterlijk ontwerp en geproduceerd volgens hoge standaarden.

Natuurlijk zijn er ook design tegels die regelrecht uit de toekomst lijken te komen: merken zoals Venis maken prachtige tegels met 3D (reliëf) golf-, groef- en andere patronen. Wie voor het eerst een muur van zulke design tegels ziet, weet gegarandeerd niet wat zij of hij meemaakt. De meest bijzondere design tegel effecten zijn niet op bestaande tegels gebaseerd, maar puur afkomstig uit de fantasie van de ontwerper, en ze kunnen uitzonderlijk mooi zijn.

Tussen vintage en modern design zijn er vele gradaties denkbaar, en vele tegelseries bieden prachtige design tegel varianten van marmerlook tegels, cementlook tegels, houtlook tegels, natuursteenlook tegels en andere ‘reguliere’ tegelsoorten. Ook mozaïektegels zijn in exclusieve designvarianten te vinden. Tegelhuis Montfoort adviseert u graag in de zoektocht naar een design tegel die bij uw interieurontwerp past!

Italiaanse design tegels

Van oudsher heeft Italië zowel goede smaak als een uitgebreide tegelindustrie, die zich altijd heeft ontwikkeld met het uitgebreide gebruik van natuursteen en marmer in dat land. Veel design tegels worden dan ook in Italië ontworpen en gemaakt, van prachtige marmerlook tegels tot modern design en mozaïek. Met design tegels uit Italië verzekert u zich van de mooiste ontwerpen en een hoge kwaliteit. Tegelhuis Montfoort biedt een uitgebreide selectie Italiaanse design tegels aan en helpt u alstijd een tegel te vinden die bij uw smaak past.

Design tegels in de badkamer

Een populaire plek voor design tegels is in de badkamer. Er zijn dan ook veel design tegels die goed geschikt zijn voor in de badkamer. U kunt bijvoorbeeld denken aan strakke en elegante design varianten op veelgebruikte witte en zwarte badkamer tegels, maar ook op prachtig ontworpen natuursteenlook tegels. Gebruik XXL design tegels in uw douche om met één enkele tegel van vloer tot plafond te komen voor een ononderbroken wand, of bekleed de douche met metallic design tegels voor een buitenaards mooi effect. Bijzonder geschikt om een unieke badkamer te creëren zijn ook reliëf design tegels, die van de muur een 3D kunstwerk maken.

Design tegels voor de woonkamer

De woonkamer is de meest gebruikte ruimte van het huis en verdient een prettige en aantrekkelijke aankleding. Design tegels in de woonkamer zorgen door hun hoogwaardige kwaliteit en verfijnde details voor een rijk interieur in elke sfeer die u maar wilt. Kies bijvoorbeeld grote houtlook design tegels en laat u verbazen door de nauwkeurig nagebootste houtnerf en het realistische effect. Speel met combinaties tussen verschillende design tegels, kleuren of motieven om verschillende delen van de woonkamer af te bakenen: kies een zwart marmeren design tegel voor de eethoek en werk in de zithoek met vintage design tegels of houtlook. Welke keuze u ook maakt, een woonkamer die met design tegels is ingericht is elke dag een lust voor het oog.

Design tegels keuken

Installeert u een mooie keuken in uw huis, dan wilt u ook wanden en vloeren die daarbij passen. Design tegels in de keuken zijn de ‘finishing touch’ die precies het verschil kunnen maken dat u zoekt. Design keuken tegels zijn net zo waterbestendig en makkelijk schoon te maken als iedere andere tegel, maar brengen bijvoorbeeld een mooi reliëfpatroon of delicaat mozaïek in uw interieur. Op de keukenvloer kunt u, naast mozaïek, klassieke tegelpatronen leggen met strak ontworpen design tegels van de hoogste kwaliteit, of u kiest voor moderne design tegels in uw keuken, met vrolijke en kleurrijke patronen. Weet u niet zeker welke design tegels precies geschikt zijn voor in de keuken? Tegelhuis Montfoort adviseert u graag.

Zoekt u een specifieke design tegel?

Er zijn zoveel soorten design tegels in omloop, dat het soms lastig kan zijn om te kiezen, of juist om iets specifieks te vinden dat u zoekt. Ziet u ergens in een huis of openbaar gebouw een mooie vintage tegel, of komt u juist een nieuw ontwerp tegen dat u prachtig vindt, vergeet dan niet een foto te maken! Daarmee kan Tegelhuis Montfoort u helpen een soortgelijke design tegel uit te kiezen. Ook als u tegels zoekt die passen bij oude tegels die u al in huis heeft, of als u online iets moois tegenkomt, helpt Tegelhuis Montfoort u op deze manier verder. Maak voor u komt even een afspraak, zodat we de juiste design tegels in de showroom klaar kunnen leggen!

 

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type design tegels can Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak of voor overige vragen over design tegels.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie