Terug

De perfecte badkamertegels vind je bij Tegelhuis Montfoort

Ben je van plan om badkamertegels uit te zoeken voor een frisse nieuwe badkamerinrichting of om een bestaande badkamer te renoveren? Dan sta je voor een uitdaging! Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden. Badkamertegels kunnen gebruikt worden om muren in badkamers en douches te beschermen, en natuurlijk om de vloertegels en wandtegels in de badkamer te versieren. Badkamer wandtegels kunnen een ‘’wow’’ factor toevoegen aan wat anders een gewone, alledaagse ruimte zou zijn.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Of je nu voor natuursteen tegels, keramiek, porselein, of metallic look badkamertegels kiest, bij Tegelhuis Montfoort vind je tegels voor de badkamer in diverse kleuren, maten en afwerkingen. Allemaal van hoge kwaliteit, al onze designs hebben een duurzaam design en gaan lang mee. Ook profiteer je bij Tegelhuis Montfoort van een ruim assortiment aan materialen zodat je creatief aan de slag kunt met jouw badkamertegel ideeën! Natuursteen tegels, houtlook tegels, terrazzo look metallook of goud look tegels en zelfs mozaïek tegels. Bij Tegelhuis Montfoort vind je wat je zoekt.

Badkamertegels zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken

Dat is al één reden om voor badkamertegels te kiezen in plaats van een behang of andere vorm van muurdecoratie. Badkamertegels zijn niet alleen populair door hun strakke uiterlijk, maar ook vanwege hun hygiënische voordelen ten opzichte van andere vormen van muurdecoratie.


Badkamer vloertegels

Het kiezen van de beste badkamer vloertegel is de eerste stap naar een betegelde badkamer. Wij geven graag een paar tips waar je rekening mee kunt houden wanneer je vloertegels voor de badkamer wilt uitzoeken. Ontdek de vele keuzes die je kunt maken met betrekking tot patronen van tegels en de grootte van de tegels. Matte of glanzende vloertegels voor de badkamer? En natuurlijk de kleurkeuze van jouw nieuwe badkamer tegels: de keuze tussen een effen kleur of de keuze om meerdere kleuren badkamer tegels te combineren. De kleur van de badkamer wandtegels en vloertegels bepaalt voor een groot gedeelte hoe jouw badkamer eruit komt te zien. Kleurrijke tegels doen het goed in een modern design, waar houtlook tegels het goed doen in een klassiek interieur. Of kies je voor keramische badkamertegels kopen? Het kopen van nieuwe tegels in verschillende kleuren en materialen in een bijzondere vorm doe je bij Tegelhuis Montfoort.

Top 4 badkamertegels bij Tegelhuis Montfoort

Dan de keuze voor het soort materiaal badkamertegels

Het materiaal badkamertegels hangt af van twee aspecten: de persoonlijke voorkeur voor het uiterlijk van de vloertegels en de functie van de vloertegels. Denk daarbij aan een tegel die goed tegen vocht kan of een tegel die een goede antislip functie heeft. Een aantal badkamertegels zijn keramiek, porselein, natuurlijk graniet, marmer en leisteen. Het hebben van een duidelijke visie voor de badkamer en de badkamer tegels maakt het hele proces van het zoeken naar de juiste tegel gemakkelijker dan ooit.

Wandtegels en vloertegels combineren

De muren van de badkamer worden net als de vloer vaak nat. Het is dan ook handig om dit gedeelte van de badkamer te betegelen. Het is ook mogelijk om de gehele badkamer te betegelen. Wanneer je ervoor kiest de vloertegels door te laten lopen op de wanden dan is het nodig om een vloertegel uit te kiezen voor de gehele badkamer. Wandtegels zijn doorgaans dunner, hebben geen antislip, zijn minder sterk en zijn minder slijtvast. Je kunt wandtegels dan ook niet als vloertegels gebruiken maar wel als wandtegels. Kies uit een combinatie van natuursteen badkamertegels en mozaïek tegels, of een combinatie van keramische tegels van verschillende afmetingen.


Voor welk type tegel ga je? En welke verschillende patronen kies je?

Net als bij vloertegels bepalen de wandtegels een groot gedeelte van het uiterlijk en de sfeer van de badkamer. Je kunt gebruik maken van een horizontale badkamertegel om de badkamer ruimer te laten blijken. Een verticale badkamertegel zal de hoogte van de badkamer op een positieve manier benadrukken. Het is aan te raden om de wandtegels helemaal tot aan het plafond aan te brengen. Zo voorkom je dat je bovenaan de tegels op de muur last krijgt van vochtplekken. Tot slot is het de moeite waard de wandtegels af te stemmen op de vloertegels en zo een mooi geheel te creëren.

Waar kun je op letten bij het aankopen van badkamertegels kopen

Wij helpen graag met de keuze voor het online kopen van nieuwe badkamertegels, wandtegels badkamer en goedkope tegels voor andere ruimtes in huis. Wanneer je voor de keuze staat om te kiezen tussen grote en kleine badkamertegels, dan is het belangrijk om ook rekening te houden met de voegen. Wanneer je voor grote exemplaren kiest dan heb je in vergelijking met kleine tegels relatief weinig voegen. De hoeveelheid voegen in de badkamer is een afweging die veel mensen maken omdat het vaak als lastig wordt ervaren de voegen schoon te houden.

De veiligheid van een badkamer mag ook zeker niet vergeten worden. Een badkamer is vaak vochtig en het slipgevaar is behoorlijk groot. Kies daarom altijd een antisliptegel als vloertegel. De antisliptegel is zo ontworpen dat uitglijden bijna niet meer mogelijk is. Dit wordt aangegeven bij de koop van vloertegels door middel van de R-waarde. De waardes lopen van R8 tot R13. Hoe hoger de waarde, hoe kleiner het slipgevaar is.

De trends op het gebied van badkamertegels

Benieuwd naar de tegel trends voor vloertegels en wandtegels in de badkamer? Het eerste dat opvalt is dat de tegels steeds groter worden. Het kiezen voor grote tegels in de badkamer zorgt voor een vergrotend optisch effect. Deze tegels zijn ideaal te gebruiken in de kleinere badkamers.

De marmerlook is een tijdloze trend en geeft een klassieke en elegante uitstraling aan een badkamer. Marmer is tegenwoordig ook in de keramische marmerlook te verkrijgen wat de tegel duurzaam en betaalbaar maakt. Marmeren tegels zijn goed te combineren met witte badkamertegels, en bestel gerust een paar extra tegels voor een andere ruimte in huis. Hoeveel tegels je nodig hebt? Vraag het gerust aan onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het kiezen van nieuwe badkamer tegels! Ook natuursteen tegels badkamer en portugese tegels zijn het aan populariteit aan het winnen. Los van de tegels is het ook modern om met speciale LED licht effecten te werken. 

Betonlook tegels is een trend die je in veel badkamers ziet terugkomen.

Vaak worden deze tegels gecombineerd met zwart sanitair. Een populaire combinatie die vooral een industriële look creëert. De tegels van betonlook tegels worden gemaakt van keramiek. Keramische tegels zijn voorzien van een beschermlaag. Dit maakt de vloer gebruiksvriendelijk en niet gevoelig voor vocht en vlekken.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type badkamertegels bij Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak of voor overige vragen over tegels voor in uw badkamer.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak