Terug

De perfecte badkamertegels

Ben je van plan om badkamertegels uit te zoeken voor een frisse nieuwe inrichting of om een bestaande ruimte te renoveren? Dan sta je voor een uitdaging! Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden. Badkamertegels worden gebruikt om muren en douches te beschermen tegen vocht, en natuurlijk om de kamer te versieren. De juiste tegels kunnen een ‘’wow’’ factor toevoegen aan wat anders een gewone, alledaagse ruimte zou zijn.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Bij Tegelhuis Montfoort vind je tegels voor de badkamer in diverse kleuren, maten en afwerkingen. Allemaal van hoge kwaliteit, waardoor ze lang mee gaan. Wij bieden een ruim assortiment aan designs zodat je creatief aan de slag kunt met jouw badkamertegel ideeën! Natuursteen lookhoutlook, terrazzo lookmetallook of goud look tegels en zelfs mozaïek tegels. Zo vind je altijd wat je zoekt.

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Tegels in de badkamer zijn niet alleen populair vanwege hun strakke uitstraling, maar ook vanwege hun hygiënische eigenschappen. Het gladde oppervlak van tegels maakt het reinigen ervan zeer eenvoudig. Vuil en vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Bovendien zijn tegels vaak bestand tegen chemische reinigingsmiddelen, waardoor hardnekkige vlekken zoals zeepresten en kalkaanslag ook gemakkelijk kunnen worden verwijderd zonder het oppervlak te beschadigen.

Badkamer vloertegels

Bij het kiezen van vloertegels voor de badkamer is het van belang goed rekening te houden met de beschikbare ruimte. Voor kleine badkamers zijn tegels met kleine afmetingen zoals 30x30 cm of 60x60 cm vaak een verstandige keuze. Deze kleinere tegels creëren een gevoel van ruimte en voegen textuur toe aan de vloer zonder de ruimte te overweldigen. Daarnaast kunnen lichte kleuren zoals wit, crème of lichtgrijs helpen om de ruimte groter en lichter te laten lijken. Voor grote badkamers bieden grotere tegelformaten zoals 60x120 cm of 80x80 cm juist de mogelijkheid om de ruimte te benutten en een gevoel van luxe en ruimtelijkheid te creëren. Het gebruik van grotere tegels kan ook het aantal voegen verminderen, waardoor de ruimte er nog groter uitziet. Bovendien kunnen grotere badkamers meer experimenteren met donkerdere kleuren en gedurfde patronen om een statement te maken en de ruimte een unieke uitstraling te geven.

Top 4 badkamertegels

Wandtegels en vloertegels combineren

Het combineren van wandtegels en vloertegels in de badkamer biedt een kans om een visueel interessant ontwerp te creëren. Voor kleinere badkamers is het vaak slim om dezelfde tegels op zowel de wanden als de vloer te gebruiken, omdat dit de ruimte vergroot en een gevoel van continuïteit creëert. Het combineren van verschillende patronen, zoals een effen kleur op de vloer met een subtiele textuur op de wanden, kan diepte toevoegen aan het ontwerp. Voor een speelse twist kunnen accenttegels worden toegevoegd door bijvoorbeeld een strook van een ander patroon of kleur in te voegen, of door te spelen met tegel richting, zoals diagonale legpatronen. Het belangrijkste is om een balans te vinden tussen de grootte, kleur en patroon van de tegels.

Wanneer je ervoor kiest de vloertegels door te laten lopen op de wanden dan is het nodig om een vloertegel uit te kiezen voor de gehele badkamer. Wandtegels zijn doorgaans dunner, hebben geen antislip, zijn minder sterk en zijn minder slijtvast. Je kunt wandtegels dan ook niet als vloertegels gebruiken maar wel als wandtegels. Kies uit een combinatie van natuursteen look badkamertegels en mozaïek tegels, of een combinatie van verschillende afmetingen.

Legpatronen

Naast het vinden van de balans in stijl en kleur is ook het legpatroon van de tegels van belang. Je kunt gebruik maken van een horizontale badkamertegel om de badkamer ruimer te laten blijken. Een verticale badkamertegel zal de hoogte van de ruimte op een positieve manier benadrukken. Het is aan te raden om de wandtegels helemaal tot aan het plafond aan te brengen. Zo voorkom je dat je bovenaan de tegels op de muur last krijgt van vochtplekken.

Waar kun je op letten bij het aanschaffen

Wij helpen graag met de keuze van nieuwe badkamertegels, wandtegels badkamer en goedkope tegels voor andere ruimtes in huis. Wanneer je gaat kiezen tussen grote en kleine badkamertegels, dan is het belangrijk om rekening te houden met de voegen. Wanneer je voor grote exemplaren kiest dan heb je in vergelijking met kleine tegels relatief weinig voegen. De hoeveelheid voegen en de kleur ervan is een afweging die veel mensen maken, omdat het vaak lastig is de voegen schoon te houden.

De veiligheid van een badkamer mag ook zeker niet vergeten worden. Een badkamer is vaak vochtig en het slipgevaar is behoorlijk groot. Kies daarom altijd een antisliptegel als vloertegel. De antisliptegel is zo ontworpen dat uitglijden bijna niet meer mogelijk is. Dit wordt aangegeven bij de koop van vloertegels door middel van de R-waarde. De waarden lopen van R8 tot R13. Hoe hoger de waarde, hoe kleiner het slipgevaar is.

De trends op het gebied van badkamertegels

Benieuwd naar de nieuwste tegel trends? De meest voorkomende trend is dat tegels steeds groter worden. Vanwege het gemak in onderhoud en het visueel vergroten van de ruimte maakt dit een populaire keuze. De marmerlook is een tijdloze trend en geeft een klassieke en elegante uitstraling aan een badkamer. Vaak worden deze tegels gecombineerd met zwart sanitair. Een populaire combinatie voor het creëren van een industriële sfeer zijn betonlook tegels. Ook natuursteen look tegels en Portugese tegels zijn het aan populariteit aan het winnen. Los van de tegels is het ook modern om met speciale LED licht effecten te werken. 

Vraag een offerte aan

Ben je geïnteresseerd in een bepaald type badkamertegels bij Tegelhuis Montfoort? Neem contact op of vraag direct online een offerte bij ons aan. Ook ben je van harte welkom in onze showroom in Waddinxveen voor advies en inspiratie.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

De beste tegelkeuzes voor badkamers hangen af van verschillende factoren. Voor wandtegels zijn geglazuurde tegels ideaal vanwege hun gemakkelijke reiniging en weerstand tegen vuilophoping. Grotere wandtegels verminderen ook de hoeveelheid voegen, waardoor onderhoud eenvoudiger wordt. Wat betreft vloertegels, is een ruwer oppervlak aan te raden om uitglijden te voorkomen, vooral in een vochtige omgeving zoals de badkamer. Bovendien minimaliseert het gebruik van grotere vloertegels het aantal voegen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt en een naadloze uitstraling creëert.

In principe kunnen alle tegelsoorten worden gebruikt in de badkamer, maar het is belangrijk om rekening te houden met de voor- en nadelen van elke tegel. Tegels met grove reliëfs kunnen bijvoorbeeld een esthetische meerwaarde bieden, maar ze zijn vaak moeilijker schoon te houden vanwege de aanwezigheid van groeven waarin vuil kan ophopen. Ook ongeglazuurde tegels kunnen in de badkamer worden gebruikt, maar ze hebben de neiging om meer vuil vast te houden, wat het schoonmaken bemoeilijkt. Het is dus mogelijk, maar het vereist wat extra aandacht voor onderhoud.

Bij het kopen van badkamertegels zijn er verschillende belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Allereerst is het onderhoud van de tegels een cruciale factor. Het is essentieel om te controleren of de tegels gemakkelijk schoon te maken zijn en of ze niet te veel vuil vasthouden. Grote badkamertegels hebben over het algemeen minder voegen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt en het risico op vuilophoping vermindert. Ook is het belangrijk om te kijken naar kleurencombinaties en of deze goed bij elkaar passen. Overweeg ook of u de voeg wilt laten doorlopen tussen vloer- en wandtegels voor een naadloze uitstraling. Het gebruik van grote tegels kan de illusie van ruimte creëren en lichtere kleuren kunnen de badkamer optisch groter laten lijken.

Voor een inloopdouche zijn tegels met een ruw oppervlak ideaal, omdat deze de kans op uitglijden verminderen, vooral in een vochtige omgeving. Bij het betegelen van een inloopdouche is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de tegels, zodat ze gemakkelijk op afschot kunnen worden gelegd om het water naar de afvoer te laten lopen. Vloertegels met een R-waarde van R11 of hoger zijn geschikt voor zeer natte ruimtes zoals een badkamer, waarbij een hogere R-waarde een ruwer oppervlak aangeeft en dus meer grip biedt.

Voor de badkamervloer zijn tegels met een niet al te glad oppervlak ideaal, omdat dit de kans op uitglijden vermindert, vooral in een vochtige omgeving. Deze tegels worden vaak aangeduid met een R-waarde, waarbij tegels vanaf een R-waarde van R11 geschikt zijn voor zeer natte ruimtes zoals een badkamer. Het gebruik van grote vloertegels heeft meerdere voordelen, waaronder het creëren van een ruimtelijker effect in de badkamer en het verminderen van het aantal voegen, wat het onderhoud vereenvoudigt.

Tegelcollectie