Terrazzo tegels, Tegeltrends

Bij het bepalen van de juiste vloer spelen factoren als tegel look en onderhoudsgemak een rol in de uiteindelijke beslissing. Ook de tegeltrends zijn een belangrijke factor, met alle informatie online over verschillende tegels en tegel looks kan het kiezen van de juiste vloer een lastige beslissing zijn. Wanneer je er echter de tijd voor neemt, kun je een ruimte de uitstraling geven die de komende decennia meegaat. Van tapijt tot hardhout tot terrazzo tegels, er is een ruime keuze aan vloeren en elke vloer heeft zijn voor- en nadelen. Bij Tegelhuis Montfoort raden we de terrazzo vloertegels aan, vooral voor nieuwe vloertegels in de badkamer.

Maar eerst: wat zijn terrazzo vloertegels?

Traditionele terrazzo tegels worden op maat gemaakt van stukjes marmer, porselein of gekleurd glas en soms ook wel van graniet. Deze stukjes worden op hun beurt ingebed in beton, de tegel krijgt op deze manier zijn unieke patroon, en is daarmee populair voor zowel de vloer als de muur. Er zijn vele mogelijkheden om een vloer of muur te versieren met deze mooie tegels of keramische terrazzo look tegels.

Van stijlvolle keukentegels tot veelzijdige en waterdichte badkamertegels in allerlei kleuren en patronen.

Naast onderhoudsarm en milieuvriendelijk zijn terrazzo tegels ook zeer veelzijdig

Deze tegelsoort is zowel water- als hittebestendig, waardoor ze niet alleen een geschikte vloer vormen, maar ook voor wanden gebruikt worden. Deze veelzijdige tegel kan dankzij zijn water- en hittebestendigheid zelfs gebruikt worden als keukenblad. Deze populaire tegelsoort staat dan ook wel bekend als een tegel met een lange levensduur. De gemiddelde levensduur is zo’n  75 jaar. Dankzij de juiste verzorging kan deze tegel tot wel 100 jaar meegaan. Tegen de duurzaamheid van deze tegelsoort kan geen enkele andere vloerbedekking op.

Waarom zijn tegels met terrazzo look zo populair?

De populariteit van terrazzo look tegels is in de laatste jaren flink toegenomen, dit omdat ze betaalbaar zijn, duurzaam, en er mooi uitzien. Het enige wat je hoeft te doen om ze er blijvend mooi te laten uitzien is ze ééns per week schoonhouden. Je maakt binnen enkele minuten je hele ruimte brandschoon met een vochtige doek of dweil.

Ook zijn ze populair omdat ze niet zo glad zijn in vergelijking met andere tegels. Denk aan gladde badkamertegels. Zo zijn ze een ideale keuze zijn voor gezinnen met jonge kinderen of oudere mensen.

Het onderhouden van terrazzo vloertegels en wandtegels

Bij de keuze voor natuurlijke tegels zijn er echter wel een aantal onderhoudsfactoren om rekening mee te houden. Gelukkig kunnen er dankzij de technologische ontwikkelingen in de laatste jaren, look-alike tegels gemaakt worden. Deze tegels bootsen het natuurlijke product perfect na, zo bieden ze een veelzijdig alternatief voor de authentieke variant. Ze hoeven niet afgedicht te worden en zijn bestand tegen vlekken en krassen. Zo profiteer je van een onderhoudsarme keuze voor je nieuwe vloer of muur.

Terrazzo tegels badkamer - de toepassing die we het vaakst tegenkomen

Als je ideeën zoekt voor een nieuwe badkamer, dan ben je bij Tegelhuis Montfoort aan het juiste adres. Een terrazzo tegels badkamer brengt textuur en kleur in de ruimte, en dat terwijl deze tegels in de badkamer ook nog eens praktisch én slijtvast zijn. Dit soort vloer- en wandbedekking is namelijk duurzaam en vergt weinig onderhoud. Ook is deze tegelsoort van nature water- en vlekafstotend en bestand tegen bacteriën.

Terrazzo vloertegels zijn praktisch én mooi

Naast het praktische aspect, is het een veelvoorkomende keuze voor diegenen die het design van de badkamer hoog in het vaandel hebben staan. Keramische terrazzo badkamers kunnen subtiel gecombineerd worden met andere materialen of kleuren. Een van de voordelen is dat het materiaal moeiteloos te combineren is met metalen. Dit maken tegels met terrazzo look tot een perfect patroon om te combineren met goud en zilver.

Maar ook zijn terrazzo badkamers te combineren met natuurlijke materialen, zoals deze eikenhout en marmer. Het gebruik van betonnen wastafels, eikenhouten kastjes en planken en terrazzo tegels, zorgt voor een harmonisch gevoelt en een kalmerende look.
Voorbeelden hiervan zijn Casa Dolce Casa Casamood Artwork, Caesar Autore, Coem Terrazzo en Fap Roma Diamond.

Een warme en elegante afwerking in elke ruimte

Deze tegelsoort schept leven in je interieur. Dankzij de wisselende kleuren die je vaak in deze unieke oppervlakken ziet, is het materiaal eenvoudig te combineren.

Ben je op zoek naar tegels om een tijdloze ruimte in je huis te creëren? Raadpleeg ons dan voor keramische terrazzo vloertegels. Bekijk ons assortiment of neem contact met ons op voor vragen of opmerkingen.