!! SHOWROOM UITSLUITEND OP AFSPRAAK ZIE AGENDA !!

Terrazzolook tegels

Terrazzolook tegels bieden al het mooie van terrazzo zonder de hoge prijs, en kunnen binnen en buiten worden ingezet.

Terrazzo is een door en door Italiaanse techniek, die haar wortels in het oude Rome heeft. Over de precieze geschiedenis zijn de bronnen het niet eens, maar duidelijk is wel dat in de zestiende eeuw in Noord-Italië gildes ontstonden van zogenaamde 'terrazzieri'. Zij verwerkten kleine stukjes natuursteen - meestal afval van marmergroeves en grote bouwprojecten - in cementvloeren. De steentjes werden ingestampt en de vloer werd gladgeschuurd. Het was een hels karwei, dat destijds volledig met de hand gedaan werd!

Terrazzovloeren hebben een gespikkeld uiterlijk en zien er statig maar toch 'gezellig' uit. Door te variëren met de kleur van het cement en de kleur en grootte van de steenfragmenten kunnen allerlei patronen worden gemaakt, en elke vloer ziet er anders uit. Dankzij nieuwe technieken is het nu mogelijk om die bijzondere look te reproduceren in de vorm van keramische terrazzolook tegels. Voorbeelden hiervan zijn Casa Dolce Casa Casamood Artwork, Caesar Autore, Coem Terrazzo en Fap Roma Diamond.

Terrazzolook tegels hebben een aantal voordelen ten opzichte van een ambachtelijk vervaardigde terrazzovloer. Ten eerste natuurlijk de prijs, die een stuk lager ligt; maar daarnaast kunnen terrazolook tegels ook op wanden worden geplaatst, zijn ze beter geschikt voor buitengebruik (antislip), scheuren ze niet, zijn ze geschikt voor vloerverwarming en hebben ze minder zorg en onderhoud nodig.