atlas concorde marvel marmerlook tegels

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Marmerlook tegels

Marmerlook tegels

Marmerlook tegels geven een klassieke draai aan uw interieur. De tegels lijken net van echt marmer, ze zijn echter gemaakt van keramiek. Daardoor geniet u van de vele voordelen van keramische tegels, met de mooie natuurlijke uitstraling van de natuursteen marmer.

De kwaliteit in marmerlook tegels worden bepaald door de print van de aders en de glans. De echtheid en de structuur in de tegel zijn tegenwoordig niet van echt marmer uit elkaar te houden. Ook maken de tegelfabrikanten diverse printen zodat u niet elke keer dezelfde tegelprint terug kunt zien. 

Marmer

Marmer is een bijzonder en kostbaar natuurproduct. Het begint als kalksteen en wordt in de loop der tijd omgevormd naar marmer. Het is een harde steen, met een mooie lichtval en aparte aders. Marmer komt in zowel lichte als donkere kleuren voor. Het wordt vaak gebruikt in de beeldhouwkunst en vroeger ook veel in gebouwen.

De voordelen van marmerlook tegels:

  • Niet van echt marmer te onderscheiden
  • Van de hoogste kwaliteit keramiek
  • Duurzaam, stevig, slijt-, vuur- en krasvast
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • In allerlei formaten beschikbaar
  • Vaak geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis
  • Goed te combineren met vloerverwarming

Top 4 van marmerlook tegels:

Marmerlook wandtegels

Zoekt u een klassiek en chique ogende invulling voor uw wand, dan zijn marmerlook wandtegels een goede optie. Er zijn legio opties om uw wand te bekleden met marmerlook tegels. Er zijn varianten in allerlei kleuren, marmerlook wandtegels die zeer precies echte marmersoorten nabootsen, maar ook tegels die slechts losjes op marmer gebaseerd zijn. Kies voor een mozaïek, een mooi patroon met lichte marmerlook vlakken en donkergekleurde banen, of gebruik extra grote wandtegels om de hele wand van vloer tot plafond te bedekken zonder voegen. Met marmerlook wandtegels kunt u zo in allerlei situaties uit de voeten, van de badkamer tot een statige hal of ontvangstruimte. Dankzij de zeer bestendige eigenschappen van moderne keramische tegels kunt u marmerlook wandtegels zelfs gebruiken op plekken waar echt marmer uit den boze zou zijn: denk bijvoorbeeld aan een elegante strip marmerlook tegels in de keuken, boven het aanrecht. 

Marmerlook vloertegels

Moderne marmerlook vloertegels bieden u allerlei mogelijkheden: u kunt bijvoorbeeld heel precies een klassieke marmervloer nabootsen, maar ook voor hedendaagse designs gaan door de speelse vormen en patronen die beschikbaar zijn. Zo kunt u zelf kiezen of uw marmerlook tegelvloer pure luxe uitstraalt, of een geheel eigen sfeer met zich meebrengt. Marmerlook vloertegels zijn natuurlijk geschikt om te gebruiken in sanitaire ruimtes, en sommige fabrikanten maken ook marmerlook vloertegels die buiten gebruikt kunnen worden, zodat u ook ow terrasvloer in marmerlook kunt uitvoeren.

XXL marmerlook tegels

Grote tegels zijn momenteel de trend en ook marmerlook tegels zijn er in grote formaten zoals 100x100 cm, 120x120 cm of zelfs 120x240 cm. Als u gebruik maakt van XXL marmerlook tegels ziet het resultaat er zeer indrukwekkend uit, gezien in echt marmer ook vaak met grote platen wordt gewerkt. Nog meer dan het geval is bij andere "look" tegels is het gebruik van de grote tegelplaten - ook wel slabs genoemd - vanzelfsprekend. Stelt u zich eens een marmervloer voor met kleine tegels, dat ziet er duidelijk minder natuurlijk uit dan een vloer met grote tegels.

Marmerlook tegels zijn veel goedkoper dan natuurlijk marmer

Marmer is een grondstof die eindig is. Het wordt al sinds de oudheid gewonnen en het is sinds die tijd alleen maar zeldzamer en duurder geworden. Hoe minder er van is, hoe duurder het wordt. Met de komst van marmerlook tegels is dat probleem de wereld uit geholpen. Je kunt elk soort marmer in een look-variant kopen. Niet alleen is het prijs verschil tussen marmerlook tegels en echt marmer enorm, het maakt bij marmerlook ook nog eens niet uit hoe "duur je smaak is" want iedere look kan gewoon met keramiek geproduceerd worden. Wil je luxe marmerlook tegels in je badkamer of toilet, dan is er nog nooit een betere tijd dan nu geweest om ermee aan de slag te gaan.

Marmerlook tegels in allerlei kleuren en afwerkingen

Marmer is zo fascinerend omdat er zoveel te zien is: de aderen in het materiaal zijn op een schitterende manier grillig en je kunt er uren naar kijken. Niet alleen dat: tussen verschillende marmersoorten zijn grote kleurverschillen waar te nemen, de variëteit is oneindig. Al die kleuren worden door producenten van marmerlooktegels gereproduceerd. Kleuren die wij veel verkopen in de showroom zijn grijs, wit, zwart, beige en het luxe zwart met gouden aderen. Maar bent u geïnteresseerd in extravagante blauwe marmertegels, dan kunnen wij die ook aan u leveren.

Naast verschillende kleuren zijn marmerlook tegels ook leverbaar in verschillende afwerkingen. Houdt u meer van glans dan is dat geen probleem maar gaat uw voorkeur uit naar mat dan kunt u ook daarvoor bij ons terecht.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in marmerlook tegels? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle marmerlook tegelseries in de showroom van Tegelhuis Montfoort staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u marmerlook tegels wilt komen bekijken in onze showroom.

Vraag een offerte aan

ragno bistrot

Uitgelicht in Marmerlook tegels