!! WIJ WERKEN OP AFSPRAAK ZIE AGENDA !!

emil 20

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Houtlook tegels

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn dé ideale oplossing voor wie een mooie houten vloer wil en toch het gemak van tegels: het zijn keramische tegels waar een motief van hout op is aangebracht. Dit type tegel is de grootste trend op het gebied van woonkamervloeren de afgelopen jaren en dat is niet zo gek. Op deze pagina leggen we je uit waarom. 

Tegelhuis Montfoort heeft houtlook tegels in het assortiment in alle soorten en maten, en met de kleuren en nerven van alle denkbare houtsoorten, inclusief vintage en gebruikt hout. De technologische vooruitgang in de industrie heeft ervoor gezorgd dat de series die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen nóg meer op echt hout zijn gaan lijken. Sterker nog, het houtlook motief is vandaag de dag nauwelijks meer te onderscheiden van het natuurlijke inspiratiemateriaal.  Laat u verrassen door het enorme aanbod in deze populaire tegelsoort!

Toepassingen van houtlook vloertegels

Houtlook vloertegels, de meest gebruikte toepassing voor houtlook tegels is de woonkamer. Houtlook tegels in de woonkamer zien er fantastisch uit en u zult van uw vloer jaren plezier hebben, maar heeft u ook gedacht aan legmogelijkheden met tegels met een hout motief in andere vertrekken in uw huis? Omdat tegels waterbestendig zijn kunt u ook het ook in uw toilet leggen. Houtlook in uw badkamer is al evenmin een probleem – denk bijvoorbeeld aan een douchevloer van hout!

Een bijzondere toepassing zijn keramische tuintegels met een hout look. Dit zijn extra zware en met antislip uitgevoerde vloertegels, die u in uw tuin of op uw terras kunt gebruiken om ook daar de warme sfeer van hout te creëren.

Naast vloertegels zijn er natuurlijk ook houtlook wandtegels in parket uitvoering. Gebruikt u deze wandtegels, dan kunt u spelen met allerlei contrasten tussen verschillende tegelsoorten en brengt u kleur en een vleugje eigenzinnigheid aan in uw interieur. U kunt denken aan allerlei verschillende tegelpatronen op de wand, van statige, grote en donkere wandtegels tot hip vintage hout. Op hout geïnspireerde wandtegels zijn ook geschikt voor in de keuken.

De enorme veelzijdigheid van keramisch parket

De hoeveelheid verschillende tegels met houtlook (ook keramisch parket genoemd) uiterlijk is enorm. Natuurlijk is er het altijd gewilde eikenhout: de meeste tegelseries hebben een eiken optie in het assortiment zitten. Maar u kunt ook denken aan minder voor de hand liggende soorten zoals kersenhout, beukenhout, vuren en grenen of zelfs notenhout. De luxe merken en series bootsen vaak exclusieve, prachtige houtsoorten na. Ook zijn er tegels die eruit zien als gebruikt en verweerd vintage hout, en tegels die de look hebben van mooie oude planken. Aan één van de meest trendy toepassingen van houtlook tegels gaan we iets meer aandacht besteden: visgraat tegels.

Visgraat tegels 

U kunt er uiteraard voor kiezen om naar het voorbeeld van lineaire parketvloeren te betegelen, maar er zijn nog veel meer legpatronen mogelijk, zoals bijvoorbeeld visgraat patronen. Visgraat vloertegels ofwel chevron patronen zijn sfeervol en trendy. De patronen zijn complexer dan lineaire legpatronen, maar tegelijkertijd stralen ze rust uit. U kent de patronen vast. Bij de series die we hieronder uitgelicht hebben komen de visgraat patronen ook terug. U ziet met een klik op de knop of het iets voor u is. Meer weten over recente trends? Lees erover in onze blog

De voordelen van houtlook tegels op een rijtje.

Voordat we specifieke series houtlook tegels gaan bespreken zetten we eerst nog even de belangrijkste voordelen van dit type vloer je op een rijtje. Eerst puntsgewijs en daarna lichten we de voordelen nog wat verder toe. 

  • Nauwelijks meer te onderscheiden van echt hout
  • Ideaal voor combinatie met vloerverwarming, daardoor energiebesparend
  • Vervormen niet en trekken niet krom
  • Makkelijk schoon te maken, vormen geen vlekken
  • Gaan lang mee en behoeven geen grootscheeps onderhoud

Houtlook tegels zijn de ideale oplossing voor een huiselijk, sfeervol interieur doordat ze bijna niet meer te onderscheiden zijn van echt hout. Ze hebben wel de warme en gezellige uitstraling van echt hout, maar niet de vele nadelen van een houten vloer. Tegels zijn bijvoorbeeld door hun goede warmtegeleiding uitstekend geschikt voor vloerverwarming, die met houtlook vloertegels optimaal zal werken. Daardoor bespaart u op energiekosten.  U loopt ook geen risico dat de vloer krom zal trekken of vervormen; als keramische houten vloertegels eenmaal goed gelegd zijn, verandert er niets meer aan. Vloertegels zijn vele malen beter bestand tegen verontreiniging en vlekken, want echt hout absorbeert vocht, maar keramische tegels zijn vochtbestendig. Ze zijn dan ook makkelijk schoon te maken met een mop of doekje: het vuil komt er zo weer af. Daarnaast verkleuren keramische tegels niet en heeft u geen last van krassen. Tot slot hoeft u een zo’n tegelvloer nooit te lakken of grootscheeps onderhoud te geven, zoals een echte houten vloer. De tegels gaan erg lang mee en beschadigen niet snel, en het enige onderhoud dat ze vragen is af en toe een poetsbeurt.

De populairste series op een rij

Maak een afspraak

Heeft u uw zinnen al gezet op een bepaalde soort houtlook tegel? Of wilt u juist alle verschillende mogelijkheden vergelijken en in het echt zien? Plan dan een afspraak zodat we alle tijd voor u hebben in de showroom. Wij zorgen dat alle tegels die u wilt bekijken voor u klaar

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type tegels? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle tegelseries in de showroom van Tegelhuis Montfoort staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u houtlook tegels wilt komen bekijken in onze showroom.

Vraag een offerte aan

kronos les bois

Uitgelicht in Houtlook tegels