Terug

Houtlook tegels

Hardhouten vloeren brengen een tijdloze verfijning in huis, echter zijn ze vrij duur, lastig om te onderhouden en vertonen hardhouten vloeren snel sporen van slijtage. Houtlook tegels zijn dé oplossing voor iedereen die geniet van het uiterlijk van een mooie houten vloer, en tegelijkertijd wil profiteren van het gemak van tegels. Ze bieden dezelfde uitstraling met een groot aantal extra voordelen. Houtlook tegels zijn absoluut een tegeltrend in deze tijd. 

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Waarom houtlook tegels kopen in plaats van vloertegels van echt hout?

Ze zijn duurzamer en gemakkelijker te onderhouden dan vloertegels van hout. Ook zijn de deze vloertegels in elke kamer goed te gebruiken. Ze staan goed in de woonkamer, de badkamer en zelfs buiten op het terras.

In feite zien ze er hetzelfde uit als houten vloeren, ook voelen ze aan als echt hout. Zo is het bijna onmogelijk om te weten dat het geen echt hout is. Houtlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes, en in vele verschillende stijlen. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van vaste maten en kun je ze op elke maat vloer gebruiken. Ook zijn ze enorm veelzijdig én een stuk eenvoudiger te onderhouden dan echte houten vloeren.

Immitatie houtlook biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan kun je kiezen voor de populaire houtlooktegels in eiken. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere, minder voor de hand liggende soorten zoals houtlook tegels in licht eiken, kersenhout, beukenhout, vuren en grenen of zelfs notenhout. Van traditioneel tot modern, ze bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is de welbekende visgraat vloer.

Met houtlook tegels visgraat laat je een ruimte groter lijken, vooral kleinere of smallere ruimtes zoals gangen lijken veel groter dankzij een visgraatvloer. Dankzij de illusie van visgraatvloeren, is deze stijl een geweldige ruimtevergroter. Dit is ook één van de redenen waren houtlook tegels populair zijn voor visgraatvloeren.

Houtlook tegels zijn makkelijk om te onderhouden

De tegels gaan lang mee en beschadigen niet snel. Ook heb je met deze populaire tegels geen dure schoonmaakapparatuur nodig. Regelmatig stofzuigen is meer dan genoeg. Wil je de houtlook vloer een grondige schoonmaakbeurt geven? Dan heb je niet meer nodig dan een dweil, emmer, water en een sopje. Houtlook tegels zijn enorm waterbestendig en zwellen niet op, en trekken niet krom wanneer ze in contact komen met vocht. Dit is ideaal, zo zijn ze sterk genoeg om te leggen vanaf de voordeur tot in de keuken of zelfs in de badkamer. Door het gebruiken van dezelfde vloer in meerdere ruimtes, lijkt je woning een stuk groter, omdat er geen onderbrekingen meer zijn in de overgangen van de kamers en vloeren.

De tegels zijn zowel binnen als buiten te gebruiken

Als je een houten terras hebt, of hebt onderhouden, dan weet je dat hout niet sterk genoeg is om alle weerselementen aan te kunnen. Hierdoor gaat het hout splinteren, scheuren of breken de planken af. Houtlook vloertegels daarentegen doorstaan alle temperaturen en weerswisselingen met gemak. Warme temperaturen of extreem koude temperaturen zijn voor deze tegels geen probleem. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden.

Waarom zijn houtlook tegels zo populair?

De populariteit van houtlook tegels, ofwel keramisch parket is in de afgelopen jaren flink gestegen en daarmee niet voor niets een tegeltrend in 2022. Hieronder nog eens opgesomd waarom veel mensen kiezen voor vloertegels die eruitzien als echt hout.

  • Een vloer van houtlook tegels is duurzaam en moeilijk te bekrassen of bevlekken. Daarnaast nemen ze niet zo snel vocht op.
  • Tegels van houtlook zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Hiervoor heb je geen duur gereedschap of schoonmaakmiddelen nodig. Je kunt de vloer gewoon vegen, stofzuigen en dweilen.
  • Houtlook tegels kopen mensen vaak omdat ze beter zijn voor het milieu dan veel andere soorten vloeren. Deze tegels bevatten geen schadelijke chemische stoffen en ze zijn recyclebaar.
  • De kosten van houtlook vloeren zijn lager dan hardhoutvloeren die dezelfde uitstraling hebben, zoals ebbenhout of andere zeldzame houtsoorten.
  • Het is stijlvol en dankzij de vele hoeveelheid verschillende tegels heb je veel keuze om je vloer naar wens in te richten.

Toch is geen één vloer perfect, en hebben ook deze tegels een paar nadelen:

  • Wanneer het kouder is, kunnen ze de neiging hebben om kouder aan te voelen.
  • Als je de tegels hebt gedweild kunnen ze glad zijn

Deze tegels zijn in elke kamer te gebruiken

En dat is niet alleen vanwege de look. Dit heeft de houtlook vloertegel vooral ook te danken aan zijn ontwerp, dat gericht is op prestatie en duurzaamheid. In tegenstelling tot vloertegels van hout, kunnen ze ook worden gelegd in natte ruimtes. Hierdoor zijn ze ook te gebruiken op de vloeren van keukens, badkamers en in de tuin.

Wil je jouw nieuwe houtlook vloer op maat laten maken en daarbij ook de voegkleuren bepalen? Bij Tegelhuis Montfoort kan dat! Een houtlook vloer kun je aan de hand van speciale voegen en opvallende, of onopvallende voegkleuren een persoonlijke touch meegeven. Aan de hand van onze voegkleuren en kitkleuren kun je allerlei vloeren personaliseren. Wanneer je een moderne stijl in huis wilt creëren, is het een goed idee om te kijken naar opvallende voegen en voegkleuren. Wanneer je echter een klassieke stijl interieur hebt, past een donkere en onopvallende voegkleur beter.

De populairste Houtlook tegelseries op een rij

 

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type tegels? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle tegelseries in de showroom van Tegelhuis Montfoort staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u houtlook tegels wilt komen bekijken in onze showroom.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak