Wij blijven ook nu op afspraak werken, klik hier om een afspraak te plannen voor een persoonlijk advies

emil 20

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Houtlook tegels

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn de ideale oplossing voor wie een mooie houten vloer wil en toch het gemak van tegels: het zijn keramische tegels waar een motief van hout op is aangebracht. Tegelhuis Montfoort heeft houtlook tegels in het assortiment in alle soorten en maten, en met de kleuren en nerven van alle denkbare houtsoorten, inclusief vintage en gebruikt hout. Laat u verrassen door het enorme aanbod in deze populaire tegelsoort!

Aanbod houtlook tegels

De hoeveelheid verschillende tegels met houtlook uiterlijk is enorm. Natuurlijk is er het altijd gewilde eikenhout: de meeste houtlook tegelseries hebben een eiken optie in het assortiment zitten. Maar u kunt ook denken aan minder voor de hand liggende soorten zoals kersenhout, beukenhout, vuren en grenen of zelfs notenhout. De luxe merken en series bootsen vaak exclusieve, prachtige houtsoorten na. Ook zijn er houtlook tegels die eruit zien als gebruikt en verweerd vintage hout, en tegels die de look hebben van mooie oude planken. Als u bijzondere houtlook tegels zoekt of u wilt laten verrassen door de vele mogelijkheden, staat Tegelhuis Montfoort u graag te woord met ideeën en advies.

Houtlook vloertegels

De meest gebruikte toepassing voor houtlook is in vloertegels. Hout wordt traditioneel veel als vloer gelegd en het ligt dan ook voor de hand om vloertegels in houtlook te gebruiken. Vloertegels in houtlook zien er fantastisch uit en u zult van zo’n vloer jaren plezier hebben, maar heeft u ook gedacht aan de bijzondere extra mogelijkheden? Omdat houtlook tegels waterbestendig zijn kunt u ook houtlook vloertegels leggen in uw toilet. Houtlook tegels in uw badkamer zijn al evenmin een probleem – denk bijvoorbeeld aan een douchevloer van hout!

Een bijzondere toepassing van houtlook vloertegels is in keramische tuintegels met houtlook. Dit zijn extra zwaar en antislip uitgevoerde vloertegels met houtlook, die u in uw tuin of op uw terras kunt gebruiken om ook daar de warme sfeer van hout te wekken.

Er zijn natuurlijk ook wandtegels in houtlook uitvoering. Gebruikt u houtlook wandtegels, dan kunt u spelen met allerlei contrasten tussen verschillende tegelsoorten – houtlook of andere – en brengt u kleur en een vleugje eigenzinnigheid aan in uw interieur. U kunt denken aan allerlei verschillende houtlook tegelpatronen op de wand, van statige, grote en donkere houtlook wandtegels tot hip vintage hout. Houtlook wandtegels zijn ook geschikt voor in de keuken.

Lees ook de blog met alles wat je moet weten over houtlook tegels >

Waarom houtlook tegels?

  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Vervormen niet en trekken niet krom
  • Makkelijk schoon te maken, vormen geen vlekken
  • Gaan lang mee en behoeven geen grootscheeps onderhoud

Tegels met houtlook motief zijn een ideale oplossing voor een huiselijk interieur. Ze hebben wel de warme en gezellige uitstraling van echt hout, maar niet de vele nadelen van een houten vloer. Houtlook tegels zijn bijvoorbeeld door hun goede warmtegeleiding uitstekend geschikt voor vloerverwarming, die met houtlook vloertegels optimaal zal werken. U loopt ook geen risico dat de vloer krom zal trekken of vervormen; als keramische houten vloertegels eenmaal goed gelegd zijn, verandert er niets meer aan. Vloertegels in houtlook zijn vele malen beter bestand tegen verontreiniging en vlekken, want echt hout absorbeert vocht, maar keramische houtlook tegels zijn vochtbestendig. Een tegel met houtlook motief is dan ook makkelijk schoon te maken met een mop of doekje: het vuil komt er zo weer af. Tot slot hoeft u een houtlook tegelvloer nooit te lakken of grootscheeps onderhoud te geven, zoals een echte houten vloer. Houtlook tegels gaan erg lang mee en beschadigen niet snel, en het enige onderhoud dat ze vragen is af en toe een poetsbeurt.

Grootte houtlook tegels

Bij een houten vloer denk je natuurlijk al snel aan grote, lange planken. Tegenwoordig zijn ook houtlook plavuizen in die formaten na te maken, en verschillende fabrikanten bieden een houtlook tegel tot wel 240 cm lengte. Iets gangbaarder zijn de houtlook tegel formaten 25 bij 150 cm en 20 bij 180 cm of 26,5 bij 180 cm. Deze komen overeen met de standaard formaten van houten planken. Maar grote planken zijn natuurlijk niet de enige optie; er zijn ook kleinere houtlook vloertegels en wandtegels waarmee u een parket of zelfs een zogenaamde Hongaarse punt kunt leggen, en zo een bijzonder chique vloer of wand creëert.

Tegels leggen

Zeker met grotere keramische tegels voor uw vloer of wand is het aan te raden een vakman in te schakelen voor het beste resultaat. Maar u kunt houtlook tegels met enige handigheid en de juiste gereedschappen ook zelf leggen. Tegelhuis Montfoort kan u alle benodigdheden, lijm en voegmiddelen leveren. Toch liever een professionele tegelzetter inschakelen? Reken dan tussen de 40 en 50 euro per m2, inclusief btw, met uitschieters naar boven voor ingewikkelde houtlook tegelpatronen zoals parket. De tegels zelf kosten gemiddeld 40 tot 70 euro per m2.

Kom kijken!

Heeft u uw zinnen al gezet op een bepaalde soort houtlook tegel? Of wilt u juist alle verschillende mogelijkheden vergelijken en in het echt zien? Plan dan een afspraak in en kom langs in de tegelshowroom van Tegelhuis Montfoort. Wij zorgen dat alle tegels die u wilt bekijken voor u klaarliggen.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type houtlook tegels? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle houtlook tegelseries in de showroom van Tegelhuis Montfoort staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u houtlook tegels wilt komen bekijken in onze showroom.

Vraag een offerte aan

kronos les bois

Uitgelicht in Houtlook tegels