Terug

Keramisch parket

Keramisch parket is een type tegel dat eruitziet als hout, maar gemaakt is van keramiek. Door geavanceerde productietechnieken kunnen deze tegels levensecht hout nabootsen, inclusief de unieke nerven, knoesten en kleurschakeringen. Zo krijg jij de warme uitstraling van hout, zonder de nadelen zoals kromtrekken en onderhoudsintensiviteit.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Met zorgvuldig gedetailleerde patronen en texturen is het moeilijk om deze keramische vloertegels te onderscheiden van echt hout. Dit geeft jouw woonkamer een warme en natuurlijke uitstraling. Het kan een gezellige omgeving creëren waarin jij je direct thuis voelt!

Duurzame parket oplossing

Deze houtlook tegels zijn duurzaam en hebben een lange levensduur, waardoor het een verstandige investering is voor jouw huis. In tegenstelling tot echt hout kan keramisch parket niet worden aangetast door vocht, vuil of insecten. Dit betekent dat het bestand is tegen extreme omstandigheden en er zelfs na jaren nog steeds als nieuw uit kan zien!

Echt hout kan na verloop van tijd slijtage vertonen, vooral in drukbezochte ruimtes. Met keramisch parket hoef jij je geen zorgen te maken over krassen, deuken of verkleuring. Het materiaal is extreem duurzaam en bestand tegen veelvuldig gebruik.

Bij Tegelhuis Montfoort hebben we een uitgebreide collectie, ook wel bekend als houtlook tegels. Bekijk ons assortiment in de showroom in Waddinxveen!

Nauwelijks van echt hout te onderscheiden

Vroeger werden keramische tegels voornamelijk gebruikt voor hun duurzaamheid en gemakkelijk te onderhouden eigenschappen. Tegenwoordig gaat het veel verder dan dat. Dankzij de evolutie van de tegelindustrie is het mogelijk geworden om tegels te produceren die de textuur, kleurnuances en zelfs de 'nerf' van natuurlijk hout nauwkeurig namaken. Dit zorgt in woonkamers, badkamers, gangen en hallen en andere ruimtes in een authentieke en warme uitstraling die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende houteffecten, zoals eik, walnoot, esdoorn en beuken, en komen in diverse kleuren en formaten!

Ideaal voor gebruik in vochtige omgevingen

Een van de grootste voordelen van keramisch parket is de weerstand tegen vocht en temperatuurschommelingen. In tegenstelling tot echt hout, dat kan kromtrekken of vervormen onder invloed van vocht, behoudt het parket zijn vorm en uiterlijk, zelfs in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens. Daarnaast zijn de tegels bacterie en schimmelwerend wat het bijzonder geschikt maakt voor natte ruimtes.

De perfecte keuze voor mensen met allergieën

In tegenstelling tot tapijt, dat stof en allergenen kan vasthouden, of echt hout, dat speciale reinigingsmiddelen vereist, is keramisch parket gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Regelmatig vegen of dweilen is voldoende om de tegels er als nieuw uit te laten zien. Dit maakt het ideaal voor mensen met allergieën, omdat het stof en allergenen geen kans geeft zich op te hopen. Het gladde oppervlak maakt het ook minder vatbaar voor vuilophoping, waardoor het schoonmaken nog eenvoudiger is.

Keramisch parket in de woonkamer

Als je op zoek bent naar een woonkamervloer die tegen een stootje kan, is een keramische vloer een van de betere keuzes. Doordat het gemaakt is van keramiek, kan het tegen een stootje en hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen veroorzaakt door meubels, kinderen of huisdieren. Daarnaast is het eenvoudig schoon te maken, wat ideaal is voor drukbezochte ruimtes zoals de woonkamer.

Ook zeker niet onbelangrijk: de vloer zorgt voor een warme sfeer in de woonkamer. En de veelzijdigheid van dit materiaal zorgt ervoor dat het goed te combineren is met verschillende meubelstukken. Denk aan zachte stoffen banken met strakke metalen frames of houtlook meubels. De natuurlijke houtlook van de tegels vormt een mooie achtergrond voor diverse meubelstijlen. Dit maakt het gemakkelijk om een samenhangende look in het interieur te creëren.

Geen speciale behandeling nodig

In tegenstelling tot houten vloeren hebben keramische houtlook tegels geen speciale behandeling nodig. Houten vloeren moeten regelmatig worden geschuurd en gelakt om hun glans en uitstraling te behouden. Bij deze tegels is dit niet het geval.

Ook fijn is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. In de meeste gevallen is een simpele schoonmaakroutine met water en een mild reinigingsmiddel voldoende om jouw vloeren er als nieuw uit te laten zien. Regelmatig stofzuigen en af en toe een emmer water, een beetje zeep en een mop of doek is alles wat je nodig hebt om jouw vloeren schoon en fris te houden.

Keramische vloertegels in visgraatpatroon

Een van de meest populaire manieren om keramisch parket te leggen is in een visgraatpatroon. De visgraat stijl kan in een moderne, landelijke, maar ook in een klassieke inrichting goed werken. Het patroon kan worden afgewisseld met verschillende tinten hout voor een extra uniek effect. Het resultaat is een prachtige vloer die de aandacht trekt.

Naast het visgraatpatroon, kun je ook kiezen voor een klassieke plankenvloer of zelfs een moderne mozaïekstijl. Wil je meer weten of deze stijl bekijken? Bezoek dan onze showroom in Waddinxveen!

Uitstekende keuze voor commerciële ruimtes

De duurzaamheid en slijtvastheid van keramisch parket maken het uitstekend geschikt voor gebruik in hotels, restaurants, winkels en kantoren. Deze ruimtes hebben vaak te maken met veel verkeer en dagelijkse slijtage, maar dankzij een keramische vloer hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Hotels kunnen bijvoorbeeld profiteren van de vele voordelen van het parket in hun lobby's, gangen en gemeenschappelijke ruimtes. Restaurants kunnen een stijlvolle sfeer creëren met houtlooktegels in hun eetgedeeltes. Winkels kunnen de natuurlijke uitstraling van hout combineren met de duurzaamheid van keramiek in hun verkoopruimtes. En kantoren kunnen een professionele omgeving bieden die bestand is tegen dagelijks gebruik.

Diverse aanbod aan afmetingen

Keramische parket zijn er in diverse afmetingen, maar de meest natuurlijke tegels zijn een langwerpig en lang formaat. Een aantal jaar geleden waren de tegelmaten van 30 bij 120 cm en 20 bij 120 cm al groot, maar tegenwoordig zijn afmetingen van 180 cm of zelfs 240 cm lang geen uitzondering meer.

De meest natuurlijke formaten zijn tegels van 26,5 bij 180 cm, 20 bij 180 cm en 25 bij 150 cm die de meeste tegelfabrikanten (zoals Venis Starwood en Marazzi Treverk) hebben opgenomen in hun assortiment.

Naast Venis Starwood en Marazzi Treverk hebben ook Kronos en Serenissima keramisch parket een formaat van 26,5x180 cm in het assortiment. Dit maakt het mogelijk om uit meerdere merken en designs te kiezen.

Zelf leggen?

Keramische vloeren kun je ook zelf leggen. Tegenwoordig bestaat daar een handig tegel-leveling systeem voor. Als je de tijd, het geduld en de handigheid in je vingers hebt, is de klus met de juiste gereedschappen zeer goed te doen. Tegelhuis Montfoort kan jou alle bijbehorende gereedschappen en toebehoren zoals tegellijm meeleveren. Voegmateriaal is er tegenwoordig ook in heel natuurgetrouwe houtkleuren, zodat je van ons een compleet pakket kunt meekrijgen.

Vraag een offerte aan

Ben je geïnteresseerd in een bepaald type keramisch parket? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle tegelseries in de showroom van Tegelhuis Montfoort staan. Je kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als je langs wilt komen in onze showroom.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie