Terug

Keramisch parket

Keramisch parket, ook bekend als keramisch hout, wordt steeds populairder. En bij Tegelhuis Montfoort bent u aan het juiste adres voor keramisch parket vloertegels van een grote verscheidenheid verschillende merken die tegels leveren in een grote variatie aan formaten.

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is een andere benaming voor vloertegels met een houtmotief. Dit wil zeggen dat de tegels eruitzien als hout (houtlook tegels), maar dan wel met alle voordelen van een keramische vloertegel. En deze worden vandaag de dag zo realistisch gemaakt, dat veel mensen niet eens meer zien of het nu een echt houten parketvloer is of dat het om tegels gaat. Zo hebben de vloertegels zelfs noesten, ook wel knoesten genoemd, die met een 3D-printer op de keramische ondergrond worden geprint.

Voor- en nadelen

Keramisch parket heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Krasvast, slijtvast en vuurvast, dus nooit meer lakken en opschuren zoals bij een houten vloer;
  • Ideaal voor vloerverwarming omdat er geen warmteweerstand is. De warmtegeleidingscoëfficiënt is optimaal bij keramisch parket, de RC-waarde is meer dan goed;
  • Ook uitstekend geschikt voor gebruik in de badkamer en andere natte ruimtes;
  • Zeer makkelijk in onderhoud; de vloer dweilen met tegelreiniger of gewoon een schoonmaakmiddel is voldoende.

Enkele nadelen zijn:

  • Mooi keramisch parket, met name grootformaat, kan wat duurder zijn dan pvc en laminaat;
  • Lichtere voegen kunnen wat viezer worden dan de tegels, maar dit is weer goed schoon te maken.

Het kiezen van de juiste voegkleur in combinatie met keramisch parket is om nog een andere reden belangrijk: als u niet de juiste voegkleur bij het keramisch parket kiest en gewoon een grijze voeg er tussen verwerkt, zal het geheel er nog steeds als een tegel uitzien. Om dat te voorkomen heeft Tegelhuis Montfoort meer dan 50 verschillende voegkleuren in het assortiment met verschillende bruine voegkleuren van diverse fabrikanten. Eurocol 712 eurocolour wood WD heeft zelfs een voeg op de markt gebracht speciaal voor keramisch parket.

Afmetingen keramisch parket

Keramisch parket tegels zijn er in diverse afmetingen, maar de meest natuurlijke keramisch parket tegels zijn een langwerpig en lang formaat. Een aantal jaar geleden waren de tegelmaten van 30 bij 120 cm en 20 bij 120 cm al groot, maar tegenwoordig zijn keramisch parket tegels van 180 cm of zelfs 240 cm lengte geen uitzondering meer.

De meest natuurlijke formaten zijn tegels van 26,5 bij 180 cm, 20 bij 180 cm en 25 bij 150 cm die de meeste tegelfabrikanten (zoals Venis Starwood en Marazzi Treverk) hebben opgenomen in hun programma. Kronos keramisch parket en Serenissima keramisch parket hebben daarnaast een formaat van 26,5x180 cm in het assortiment.

Eikenhout

Keramisch parket komt in een overvloed aan kleuren, waarbij eiken keramisch parket het meest verkocht wordt. Diverse fabrikanten hebben vele soorten keramisch parket met eiken motief in het programma. Zo kun je bij Kronos Woodside kiezen voor de kleur eiken, net als bij Piastrelle Oak en een aantal series van Atlas Concorde.

Top 4 keramisch parket

De mooiste vier keramische parketvloeren uit onze collectie:

Kostprijs

Wilt u keramisch parket kopen? De gemiddelde prijs van keramisch parket tegels ligt tussen de 40 euro en 70 euro per m2, inclusief btw. De prijs is afhankelijk van het formaat; hoe langer of groter de tegels, hoe duurder ze meestal zullen zijn. Andere factoren zijn de herhaling van het houtpatroon - dus hoe vaak in de tekening dezelfde noest terugkomt - en of de tegels gerectificeerd zijn, zodat u met een strakke kleine voeg kan werken die minder opvalt.

Als het materiaal is gekozen, komt er ook nog arbeid bij: de prijs van keramisch parket is qua arbeid gemiddeld tussen de 40 en 50 euro per m2, inclusief btw en toebehoren zoals tegellijm en tegel leveling. Dus voor mooiste keramisch parketvloeren, met een grootformaat vanaf 150 cm lang, kunt u qua prijs rekenen op 90 tot 110 euro per m2 inclusief btw en leggen.

Erg populair de laatste tijd is Visgraat keramisch parket. Hierbij bedraagt de tegelprijs ongeveer 45 a 60 euro inclusief btw, maar is de tegelzetter wel een stuk langer bezig met het leggen van de tegelvloer. Reken hierbij op hogere legkosten van ongeveer 60 a 65 euro inclusief alle toebehoren en btw.

Zelf leggen?

Keramisch parket kunt u ook zelf leggen. Tegenwoordig bestaat daar een handig tegel-leveling systeem voor. Als u de tijd, het geduld en de handigheid in uw vingers heeft, is de klus met de juiste gereedschappen zeer goed te doen. Tegelhuis Montfoort kan u alle bijbehorende gereedschappen en toebehoren zoals tegellijm meeleveren. Voegkmateriaal is er tegenwoordig ook in heel natuurgetrouwe houtkleuren, zodat u van ons een compleet pakket kunt meekrijgen.

Tegelshowroom keramisch parket

Tegelhuis Montfoort kan u een mooie keramisch parketvloer leveren waar u jarenlang plezier van zult hebben met nagenoeg geen onderhoud.
Kom langs in onze tegelshowroom met veel voorbeelden van keramische parketvloeren en laat u inspireren!

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type keramisch parket? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle keramisch parket tegelseries in de showroom van Tegelhuis Montfoort staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u keramisch parket wilt komen bekijken in onze showroom.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak