Terug

Houtlook vloertegels voor de woonkamer 

Houtlook vloertegels zijn de meest populaire optie voor vloeren in de woonkamer anno 2021. De voordelen ten opzichte van parket of laminaat zijn zo groot dat de keuze voor de meeste mensen eenvoudig is. De praktische voordelen zijn (1) de vloer is binnen een mum van tijd schoon te maken als er over geknoeid is en (2) keramisch parket is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Naast deze praktische voordelen is er ook een duidelijk esthetisch voordeel: de houtlook vloertegels voor in de woonkamer zien er gewoon ontzettend mooi uit doordat met de nieuwste technieken hout zo goed nagebootst wordt dat je het niet van echt hout kunt onderscheiden. 

Houtlook vloertegels voor de woonkamer: de voordelen (praktisch) 

Keramisch parket is makkelijk schoon te maken

We hebben allemaal een druk leven en dus willen we na ons werk eigenlijk zo min mogelijk bezig zijn met vervelende klusjes zoals schoonmaken. Een parketvloer moet je wekelijks met een zachte bezem vegen (niet met een harde, dan komen er krassen in) en als er een ongelukje gebeurt dan ben je nog niet jarig want dan moet je met azijn in de weer. Kies je daarentegen voor tegels, dan merk je dat ze krasvrij zijn en blijven en dat ze binnen no-time met een doekje schoongemaakt zijn wanneer er bijvoorbeeld rode wijn overheen gaat.

Keramisch parket is uitstekend te combineren met vloerverwarming

In vrijwel alle nieuwe huizen in het koude Nederland wordt vloerverwarming aangelegd. Van parketvloeren is bekend dat ze bij temperatuurschommelingen krom gaan trekken en verkleuren - een zeer vervelende bijkomstigheid voor wie net een nieuw huis heeft. Hetzelfde geldt voor laminaatvloeren. Heb je zo’n vloer in combinatie met vloerverwarming, dan moet je ervoor uitkijken dat je de verwarming niet te hoog en niet te laag zet (al bij temperaturen onder de 15 graden kan de vloer krom gaan trekken) en daarnaast mag een verandering van de temperatuur zich nooit te snel voltrekken - dit moet altijd geleidelijk gaan. Kies je voor op hout geïnspireerde tegels in bijvoorbeeld je badkamer, dan heb je van bovenstaande problemen nooit last. De combinatie keramische vloertegel en vloerverwarming is dus geheel stressvrij!

Op hout gelijkende tegels in je woonkamer: de voordelen (esthetisch)

Vond je tien jaar geleden al dat houtlook vloertegels er goed uit zagen in de woonkamer, kom dan maar eens kijken in onze showroom naar de nieuwste series en je zult je ogen gewoonweg niet geloven. De tegels zijn niet alleen voor het oog nauwelijks te onderscheiden van echt hout, ze voelen ook als echt hout. De nerven, de knoesten, je ziet en voelt het allemaal. En of je nou op zoek bent naar iets dat sprekend lijkt op eikenhout, hardhout of bijvoorbeeld kersenhout, je kunt de warmte van parket op eenvoudige manier je woonkamer binnenhalen - door de bij jouw smaak passende serie houtlook vloertegels voor in de woonkamer aan te schaffen. 

Trends in houtlook vloertegels 

Hou je van het nieuwste van het nieuwste en wil je daarom meer weten over over de laatste trends op het gebied van op hout geïnspireerde keramische tegels, check dan onze recente blog (alles wat je moet weten over houtlook tegels) waarin we alle nieuwste ontwikkelingen voor je op een rijtje hebben gezet. Je leest er meer over onder andere de visgraat vloer en over de verschillen tussen verschillende typen hout look. Binnen vijf minuten ben je helemaal op de hoogte!

De meest verkochte tegels in onze showroom

We kunnen ons voorstellen dat je het aanbod overweldigend vindt. Daarom maken we je wegwijs in een aantal merken en series waar wij zelf enthousiast over zijn en die goed verkopen in de showroom:

  • Marazzi Oltre tegels. Voor wie op zoek is naar een rustige look met weinig knoesten/noesten. Met planken van 180 cm.
  • Mirage Jurupa tegels. De perfecte keuze voor wie op zoek is naar lange en brede planken (30x240 cm)
  • Marazzi Treverklook tegels. Valt jouw keuze op korte planken voor een prachtige visgraat look? Dan is dit de serie voor jou! 

Je wilt wellicht houtlook vloertegels kopen: hoe nu verder?

Het is heel eenvoudig om een afspraak maken in onze showroom. Wij helpen je graag op afspraak zodat we ruim de tijd voor je hebben. Ben je flexibel? Overweeg dan buiten het weekend een afspraak te maken, dan hebben we nóg meer tijd voor je.Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Ben je geïnteresseerd in hout look tegels van Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kun je contact met ons opnemen voor een afspraak of voor overige vragen over keramische vloertegels.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie