Terug

Vloerverwarming voor vloertegels

Vloerverwarming is ideaal voor keramische tegels. Tegelhuis Montfoort levert en installeert ook uw vloerverwarming. U haalt het beste rendement uit uw vloerverwarming met tegels. 

Bekijk deze tegels in onze showroom

Vloerverwarming wordt steeds meer verkozen als hoofdverwarming of bijverwarming in plaats van de welbekende CV-radiatoren. Niet alleen in ruimtes als de badkamer, maar ook gewoon in de huiskamer wordt de techniek vaak gebruikt. Vloerverwarming is duidelijk in opmars, zeker nu de voordelen van vloerverwarming als hoofdverwarming voor meer mensen bekend worden.

Hoe vloerverwarming werkt
De vloer wordt gelijkmatig verwarmd met een relatief lage temperatuur. Omdat de vloer een groot oppervlak heeft, wordt de kamer verwarmd door middel van warmtestraling vanuit de vloer. Overal in de kamer wordt dezelfde warme afgegeven, waardoor een aangename temperatuurverdeling ontstaat. Bij radiatoren wordt de warmte ongelijkmatig verdeeld, omdat deze door middel van luchtcirculatie in de kamer wordt verspreid: naast een minder behaaglijke temperatuur heeft dit energieverlies en meer stof in de kamer tot gevolg. 

Of uw vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming dient, hangt af van hoeveel warmte uw vloer afgeeft. Dit wordt bepaald door de temperatuur van de lucht in de kamer, de dikte van de vloer en het soort vloer.

Voordelen van vloerverwarming

  • Vloerverwarming is tot 20% lager in energieverbruik dan radiatoren
  • Vloerverwarming geeft een aangename gelijkmatige warmte ter verhoging van het wooncomfort
  • Geen radiatoren en convectorputten als storende elementen in het interieur
  • Vloerverwarming geeft de vrijheid van inrichten
  • Vloerverwarming veroorzaakt minder stofverplaatsing door minder luchtcirculatie
  • In combinatie met keramische tegels ontstaat er geen scheurvorming in de vloer
  • Het verwarmingssysteem reageert snel en heeft een korte opwarmtijd
  • Eventuele lekken in verwarmingsbuizen zijn direct te verhelpen

Elektrische vloerverwarming of vloerverwarming via uw CV
Vloerverwarming is bij Tegelhuis Montfoort verkrijgbaar als zowel hoofdverwarming als bijverwarming. U kunt kiezen tussen elektrische vloerverwarming of vloerverwarming via uw CV. Bekijk via het menu rechtsboven welke manier het beste voor u werkt. Elektrische vloerverwarming kan bijna overal toegepast worden zonder veel hak- en breekwerk en heeft geen CV-onderhoud nodig, maar de aanschafprijs is iets hoger dan vloerverwarming via de CV. De gebruikskosten per m2 zijn echter nagenoeg hetzelfde.

Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort of maak een afspraak voor meer informatie.

Meer trends

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Het meest verbazingwekkende aspect van de tegelvloeren trends van dit jaar is hoe realistisch de tegels er uit zien. Eén van de vele populaire voorbeelden die je als tegelvloer tegenkomt, zijn de bijzondere houtlook tegels met hun fijne texturen en kleurvariatie. Deze tegels zien er tegenwoordig zo echt uit dat, ze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Trends in houtlook tegels 2024

Trends in houtlook tegels 2024
Lees verder

Tegelcollectie