Terug

Travertin look tegels – Tegeltrends 2023

Als je de luxe en karakteristieke uitstraling van natuursteen kunt waarderen, horen travertin tegels zeker op je lijst van te overwegen opties te staan. Travertin is een natuurlijk sedimentair gesteente dat verwant is aan marmer en kalksteen. Travertin tegels zijn een snel opkomende en populaire tegelsoort voor vloeren, maar doet het ook goed voor keukenbladen en badkamermuren. De tegels bieden een warme sfeer, en zijn goed te combineren met allerlei interieurstijlen.

Travertin vloertegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren, van beigekleurig en ivoorkleurig tot goudkleurig en diep roodbruin. De subtiele combinaties van kleuren en de natuurlijke nerven van de steen maken het gemakkelijk om unieke patronen te vormen waarmee je precies de gewenste look in huis kunt creëren.

Bekijk deze tegels in onze showroom

Kiezen voor originele travertin tegels, of toch voor travertin look tegels?

Goed om te weten: travertin tegels zien er fantastisch uit, maar zijn niet de beste keuze als je huisdieren of jonge kinderen hebt, stampen, krassen of vallen zullen al snel hun tol eisen van de travertin vloertegels. Als je op zoek bent naar een vloertegel die weinig onderhoud vergt, kun je échte travertin beter vermijden. Deze steen vereist namelijk regelmatig onderhoud om er op zijn mooist uit te blijven zien.

Voor een steviger en kras- en slijtvast alternatief van travertin vloertegels, raden we je aan om travertin look tegels te overwegen. De tegels zien er precies hetzelfde uit, maar zijn (in tegenstelling tot de originele travertin tegels), een stuk steviger, onderhoudsvriendelijker én over het algemeen een stuk voordeliger. Een tegelvloer waar je nog jarenlang plezier van gaat hebben. Travertin look tegels zijn absoluut één van de tegeltrends van 2022.

Nog een reden om voor een travertin look vloer te kiezen

Echt travertin is gevoelig voor vlekken en krassen, de steen kan vloeistoffen opnemen die snel vlekken of kringen op de vloer kunnen achterlaten. Met als gevolg dat je bij een echte travertin vloer altijd zo snel mogelijk de vloeistof moet opruimen zodat er geen kringen of vlekken ontstaan. Ook kunnen deze stenen vloeren niet goed tegen zuren, daarom deze tegel niet zomaar met elk schoonmaakmiddel schoongemaakt worden.

Een duurzamer alternatief voor echt travertin, is de travertin look vloertegel. Door de nieuwe technieken die in de afgelopen jaren enorm verbeterd zijn, is de travertin look vloertegel zo ontwikkeld dat deze tegel er hetzelfde uitziet als de echte travertin vloertegel. Ook is deze steen niet poreus, daarmee hoef je niet meer bang te zijn voor kringen en vlekken. Doordat de travertin look tegels een stuk onderhoudsvriendelijker, kras- en slijt vrij zijn, worden ze veel gelegd in drukke ruimtes waar veel mensen lopen. Ook worden ze regelmatig in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken gelegd. Maar ook als woonkamer vloertegel zijn ze razend populair!

5 voorbeelden van populaire travertin look tegels

De opkomst van deze keramische look vloertegels is niet voor niets. Het zijn tegels waar je jarenlang van kunt genieten. Het zijn vloertegels die bij jou in de huiskamer, in de badkamer en zelfs op de werkvloer het overwegen waard is. Hieronder hebben we 5 populaire travertin look tegels opgesomd:

Houd rekening met de volgende aspecten voordat je de tegels gaat leggen

Je hebt de perfecte tegel uitgekozen, maar hoe ga je deze nu leggen? Door patronen of legtechnieken, zoals Romaans verband, banenverband of kruisverband te gebruiken, kun je de ruimte groter laten lijken. Het Romaans verband is een unieke en speelse manier van het legen van deze tegels. Doordat de travertin look tegels in verschillende maten geleverd kunnen worden, zijn ze geschikt voor het leggen van vloertegels in dit verband. Uiteraard kunnen de travertin look tegels ook in een strakker verband gelegd worden; het banenverband. Hier liggen de vloertegels verspringend boven elkaar. Bij het kruisverband worden de vloertegels precies tegenover elkaar gelegd, de voegen zullen zich precies doorkruisen. Dit levert juist weer een sereen effect op.

Een travertin vloer kopen doe je niet zomaar

Voordat je de tegels gaat leggen, is het belangrijk om van tevoren na te denken over hoe je de banen wil leggen om er zeker van te zijn dat het patroon je bevalt. Ook belangrijk om van te voren te bedenken, is wat je met de groef wilt doen. Wil je een brede of een dunne groef? Of kies je voor een middelmatige groef? Wil je een lichte groef, donkere groef of juist een groef in dezelfde kleur als de vloertegel?

Bij een nieuwe travertin vloer kopen, speelt niet alleen de groef een rol, ook de voegen en de voegkleuren zijn iets waar je je tegelwerk écht af kunt maken. Met onze voegkleuren en kitkleuren personaliseer je de travertin look tegels op maat. Ben je van plan om een speelse stijl in huis te creëren? Dan is een lichte of opvallende voegkleur een idee, bij een traditionele stijl past een donkere tegelvoeg beter.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over het leggen van tegels

Neem altijd de tijd om naar de kamers in je huis te kijken, doe online inspiratie op of bezoek onze tegelshowroom in Waddinxveen. Wij staan je graag te woord en geven je advies over jouw nieuwe tegels! Houd vooral rekening met de volgende vragen:

  • Is je kamer lang en smal?
  • Zijn er obstakels en hoeken?
  • Waar komen de voegen te liggen?
  • Waar wil je de tegels snijden?

Als je de tijd neemt om deze vragen te beantwoorden, dan zal het leggen van de tegels een stuk eenvoudiger verlopen en voel je je zekerder bij het nemen van beslissingen. Voor je het weet, geniet jij van je nieuwe travertin look vloertegels!

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie