plavuizen atlas concorde boost pro

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Plavuizen: de ideale oplossing voor al je vloeren

Plavuizen

Ben je aan het bouwen of renoveren? Plavuizen ofwel vloertegels komen dan vrijwel altijd om de hoek kijken. Ze worden door bijna iedereen gebruikt om twee verschillende hoofdredenen. Ten eerste kun je er qua uiterlijk heel goed mee variëren; het aanbod is zo ontzettend divers dat er voor ieder wat wils is - esthetisch gezien geef je er helemaal je eigen draai aan. En in de tweede plaats zijn ze praktisch; zeker de moderne keramieken variant die we bij Tegelhuis Montfoort verkopen is gemakkelijk schoon te houden. Verder zijn ze ook nog eens heel goed te combineren met vloerverwarming. Vergelijk dat maar eens met andere opties voor je vloer, zoals tapijt. Dan ben je met plavuizen een stuk beter uit!

plavuizen atlas concorde blaze

Wat zijn plavuizen? 

Plavuizen zijn tegels voor vloeren die al sinds de Romeinse tijd ruim worden ingezet. Je vindt ze buiten op terrassen, in kerken en - vooral de keramieken variant - natuurlijk op grote schaal in de moderne huizen van nu. Dit type tegels wordt op zeer hoge temperatuur gebakken wat tot gevolg heeft dat vuil zich er erg moeilijk in kan nestelen. Dit zorgt er verder voor dat de vloertegels zodra ze in je vloer zitten heel gemakkelijk zijn schoon te maken. Als je daarnaast kiest voor de geglazuurde varianten zijn de voordelen helemaal ongekend groot: ze zijn dan kras- en vlekbestendig en blijven dan bovendien onbeschadigd mocht er met zuren overheen geknoeid worden. Qua uiterlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat je smaak ook is, je komt met plavuizen aan je trekken. Of je voorkeur nu uitgaat naar effen vlakken of naar dynamisch gedecoreerde designtegels. 

Waar je aan moet denken bij de aanleg van een plavuizen vloer

Voor je begint met de aanleg van een plavuizen vloer zijn er een paar belangrijke zaken die je je eerst moet afvragen. Ten eerste: Voor wat voor look wil je gaan? Onze voordelig geprijsde uit klei of porselein gebakken vloertegels zijn zeer gelijkend op het materiaal waarop ze geïnspireerd zijn. Je kunt bij Tegelhuis Montfort kiezen uit een variëteit aan alternatieven zoals houtlook, marmerlook, betonlook en design vloer tegels. In de tweede plaats kun je kiezen uit allerlei legpatronen, waaronder het klassieke patroon van vierkante of rechthoekige tegels naast elkaar, het visgraat patroon en zogenaamde romaans verband tegels. De legmogelijkheiden met vloer tegels zijn ongekend!

Plavuizen met een houtlook

Plavuizen met een houtlook zijn de ideale oplossing als je een liefhebber bent van houten vloeren maar daarnaast ook op zoek bent naar een oppervlak dat voordelig in de aanschaf is en goed schoon te houden. Van welk type hout je ook houdt, je kunt er een houtlook variant van vinden! In werkelijk alle opzichten lijken de houtlookvarianten op hun inspiratiemateriaal. Dat geldt zowel voor het kleurenspel als voor de diepte en de beadering. Wellicht denk je bij houtlook vloertegels als eerste aan entreehal- of woonkamervloeren maar wij raden ook zeker aan om de steeds populairder wordende optie van het gebruik van houtlook tegels op plekken als het toilet of zelfs de badkamer te verkennen. Douchen op een houten vloer, stel je eens voor! Zelfs in je tuin kun je de houtlook variant inzetten. Er bestaan outdoor houtlook tegels met een antislip oppervlak zodat het ook bij regenachtig weer veilig blijft om er overheen te lopen. Verder is het goed om in je achterhoofd te houden dat houtlook tegels in bijna alle gevallen prima te combineren zijn met een wandtegel variant binnen dezelfde serie.

Plavuizen voor je woonkamer

Je woonkamer vormt doorgaans een van de grootste oppervlakken in je huis en het is dus bij uitstek de plek in je huis waar je je kunt uitleven met betegelen. Je kunt hiermee echt een stempel leggen op het karakter van je woning omdat de tegels met zo’n groot oppervlak gewoon nog beter zichtbaar zijn. Bovendien kunnen plavuizen je woonkamer groter of juist kleiner laten lijken. Let wel, hier komen vrij veel facetten bij kijken. Wij bij Tegelhuis Montfort adviseren je hier graag over. Maak hier een afspraak voor zodat we je op maat kunnen adviseren. 

Woonkamers zijn bij uitstek vertrekken waarbij mensen kiezen voor de grotere tegelformaten. De maat 120x120 cm bijvoorbeeld is een vrij gangbare en populaire maat. Kies je voor deze grote maten, dan kan het zelf leggen van de tegels in je woonkamer wat lastiger zijn. Daarom kiezen veel van onze klanten ervoor om de tegels te laten leggen. Prijzen hiervoor gaan vaak per vierkante meter en bedragen dan rond de 50 euro. 

Qua look zijn de mogelijkheden voor plavuizen in je woonkamer oneindig: je kunt kiezen voor tegels met uitbundige designs, voor natuurgetrouwe houtlook, marmerlook, betonlook en natuursteenlook. Het hangt er maar net vanaf wat voor stijl u voor ogen heeft. De technieken van tegenwoordig zorgen er in ieder geval voor dat de ‘look’ tegels uw woonkamer er net zo uit laten zien als wanneer je voor het natuurmateriaal zou hebben gekozen, met het verschil dat alles veel beter schoon te houden.

Plavuizen: een goedkope oplossing

Plavuizen zijn een goedkope oplossing voor je nieuwe vloer, of het nu gaat renovatie of om de aanbouw van een geheel nieuw huis. Met het grote bijkomende voordeel dat goedkoop in dit geval niet duurkoop betekent. Tot enkele tientallen jaren geleden moesten voor tegels zeldzame grondstoffen als hout, marmer en hardsteen gewonnen worden. Dat zorgde ervoor dat de kosten voor bijvoorbeeld een renovatie enorm konden oplopen. Aan het eind van de twintigste eeuw begonnen keramieken tegels een alternatief te vormen voor het natuurmateriaal, maar het is pas sinds de laatste jaren dat vloertegels een goedkope en daarnaast ook een esthetisch goede oplossing zijn geworden. De reden hiervoor is dat met de huidige technieken het bronmateriaal zoals bijvoorbeeld tropisch hardhout zeer natuurgetrouw nagemaakt kan worden waardoor het nauwelijks van echt te onderscheiden is. 

Overweeg je plavuizen te kopen? Kom langs voor advies!

Overweeg je om na het lezen van deze informatie plavuizen te kopen? Dan is het slim om direct een afspraak te maken zodat wij je - eventueel vanuit onze showroom - van geheel vrijblijvend persoonlijk advies kunnen voorzien. Dan kunnen werkelijk alles wat er komt kijken bij de tegels bespreken. Dan hebben we het bijvoorbeeld over de grootte van de tegels maar ook over de inspiratiebron (keramiek met een houtlook, marmerlook, of nog weer een ander uiterlijk) en over of je wel of niet de voorkeur geeft aan tegels met een antisliplaag of een glazuurlaag. Tenslotte kunnen we je ook adviseren over het wel of niet zelf leggen van de betegeling en we kunnen je desgevraagd eventueel een partij aanraden die de vloer voor je kan leggen mocht je ervoor kiezen het werk uit te besteden. Wij staan je graag te woord!

Plavuizen Top 5

Atlas Concorde Nid Tegels 

Venis Tegels

Cercom Gravity Tegels

Kronos Prima Materia Tegels

Kronos Le Reverse Tegels

Afmetingen 

De legmogelijkheden met vloertegels zijn eindeloos. Je kunt in onze showroom in Waddinxveen, strategische gelegen tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht, een groot aantal maten komen bezichtigen, waaronder ook de populaire XXL maten en romaans verband en visgraat of chevron patronen. 

Uitgelicht in Plavuizen