Terug

Voegen van tegels: een vak apart

Voor een nieuwe vloer kies je natuurlijk als eerste een mooie tegel uit. Veel mensen weten echter niet dat de kleur van de voeg net zo belangrijk is voor het eindresultaat!

Bekijk deze tegels in onze showroom

De kunst van het voegen is een kunst van contrast – of juist van het wegnemen van contrast door dezelfde voegkleur als de tegel te kiezen. Bij een keramisch parket, bijvoorbeeld, moeten de imitatiehouten tegels naadloos in elkaar overlopen. De voegkleur moet zodanig worden uitgekozen dat hij ‘wegvalt’ in de kleur van de vloer. Gebeurt dit niet, dan krijg je een vreemde combinatie: een vloer die duidelijk uit losse tegels bestaat, maar die ook een beetje op hout lijkt. Wordt de voegkleur echter goed op de tegel aangepast, dan is het resultaat niet van echt hout te onderscheiden.

Natuurlijk geldt het omgekeerde ook: bij sommige vloeren is een contrasterende voegkleur, die de vorm van de tegel benadrukt, juist erg mooi. Denk bijvoorbeeld aan een effen, donkere tegelvloer waar lichtgrijze, opvallende voegen doorheen lopen. In zo’n geval geeft de voegkleur als het ware structuur aan de vloer: een elegant en rustig effect. 

Als u bijvoorbeeld een XXL vloertegel 120x120 cm heeft gekozen kan het ook zeer mooi zijn om de voegkleur afwijkend van de tegel te nemen zodat de grote tegel van 120x120 cm extra op gaat vallen.

Diverse lijm- en voegfabrikanten bieden tegenwoordig een groot assortiment aan voegkleuren, bijvoorbeeld de Eurocol 712 Eurocolour Wood voor keramisch parket, of de Omnicol Omnifill 100WD voor een breeder kleurenscala. Wij zoeken bij aanschaf van een vloer direct en samen met de klant een voegkleur uit. Op die manier voorkomen we dat de tegelzetter simpelweg een restje pakt dat hij nog had liggen van een vorige klus. De vloer komt er precies zo uit te zien als u wilt!

Meer trends

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Het meest verbazingwekkende aspect van de tegelvloeren trends van dit jaar is hoe realistisch de tegels er uit zien. Eén van de vele populaire voorbeelden die je als tegelvloer tegenkomt, zijn de bijzondere houtlook tegels met hun fijne texturen en kleurvariatie. Deze tegels zien er tegenwoordig zo echt uit dat, ze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Trends in houtlook tegels 2024

Trends in houtlook tegels 2024
Lees verder

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak