Terug

Romaans verband tegels, iets voor u?

Romaans verband tegels bieden een uitkomst als u voor een nieuwe vloer eens iets verder wil kijken dan wat gangbaar is, voorbij de opties die traditioneel worden aangeboden bij tegelhandelaren. U kunt bij dit type tegel kiezen uit drie tot zes formaten die in dezelfde vloer worden gelegd met een zich keer op keer herhalend patroon. U denkt bij de tegels misschien aan een perfect in elkaar passende puzzel en dat klopt ook wel een beetje. Het mooie is dat uw vloer met Romaans verband tegels patronen heeft die er heel organisch en tegelijkertijd op een prettige manier willekeurig uitzien. Onze fabrikanten volgen de trends op de voet voor u, dus u kunt erop vertrouwen dat u bij Tegelhuis Montfoort het nieuwste van het nieuwste onder ogen krijgt voor u uw keuze maakt. 

Bekijk deze tegels in onze showroom

De uitstraling van Romaans verband tegels

Wist u dat het patroon met Romaans verband tegels complexer wordt naarmate u meer formaten in de vloer verwerkt? Er is aardig wat wiskunde aan te pas gekomen om deze systemen te bedenken! Al hoeft u uiteraard geen fan of kenner van hogere wiskunde te zijn om van vloeren met Romaans verband tegels te genieten, of dat nu in uw huis is, buiten op uw terras of bij uw eigen bedrijf, indoor of outdoor.  Vloeren die gelegd zijn met Romaans verband tegels geven uw ruimte een unieke en speelse uitstraling waarbij u traditie met eigentijds design combineert.

Een eeuwenoud principe… Nu opnieuw een trend!

Interessant om te weten is dat Romaans verband een eeuwenoud principe is… Het zal u misschien niet verbazen gezien de naam die aan de oude Romeinen doet denken. U heeft vast wel eens een oude Romeinse weg gezien, daar ziet u de patronen die kenmerkend zijn voor Romaans verband tegels ook terug. Zoals u tijdens het lezen van dit artikel wellicht in de gaten begon te krijgen is het leggen van tegels in Romaans verband op dit moment een opnieuw een trend aan het worden. Het is een methode die nu volop in moderne architectuur wordt toegepast, zowel in privé settings als in commerciële projecten. Wilt u meer weten over de nieuwste toepassingen en mogelijkheden over het gebruik van Romaans verband tegels, dan geven wij u graag gratis en geheel vrijblijvend advies.

Klassieke, stijlvolle toepassingen

We hebben voor u een aantal merken en modellen onder de loep genomen. We beginnen met een klassiek model dat wat dichter bij de historische oorsprong blijft en zullen daarna wat meer moderne toepassingen bespreken. Carriere du Kronos is zo’n klassieker model, een tegel met een natuursteenlook, hardsteenlook of leisteenlook. Deze stijlvolle, luxe tegelserie komt zowel binnen als buiten mooi tot zijn recht en is in woonkamers, slaapkamers, keukens, maar ook buitenshuis op bijvoorbeeld terrassen te gebruiken. Klik hier voor afbeeldingen en meer informatie over deze prachtige serie.

Moderne interieurs op basis van Romaans verband tegels

We merken dat klanten op het moment vaak voor moderne toepassingen met een nadruk op design gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Fenis serie van de Italiaanse fabrikant La Fabbrica die u zowel binnen als buiten kunt inzetten. De serie heeft een wat strakker uiterlijk dan het wat ruwere Carriere du Kronos type. Een ander mooi voorbeeld van een serie waarbij Romaans verband tegels een moderne interpretatie hebben gekregen is het La Reverse type van Kronos. Hier kunt u zien hoe het concept zelfs op buitenmuren van op moderne architectuur gebaseerde woningen is gebruikt. De La Reverse serie heeft uiteraard ook tegels die voor uw interieurs geschikt zijn. 

Persoonlijk advies over Romaans verband tegels

Het is u inmiddels duidelijk geworden, Romaans verband tegels zijn op talloze manieren inzetbaar, of u nu een natuurgetrouwe vloer voor ogen heeft of juist een modern design. Maakt u gerust een afspraak met ons zodat wij u van advies op maat kunnen voorzien in onze showroom, waarbij we u op de hoogte kunnen stellen van wat andere klanten met de tegels gedaan hebben en er achter kunnen komen wat voor u het beste werkt. Als u van te voren even contact opneemt kunnen wij alvast nadenken over een speciale selectie voor u.

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie