Terug

Trends in houtlook tegels 2024

Het meest verbazingwekkende aspect van de tegelvloeren trends van dit jaar is hoe realistisch de tegels er uit zien. Eén van de vele populaire voorbeelden die je als tegelvloer tegenkomt, zijn de bijzondere houtlook tegels met hun fijne texturen en kleurvariatie. Deze tegels zien er tegenwoordig zo echt uit dat, ze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Bekijk deze tegels in onze showroom

Na de keramische tegeltrend, waarin stenen vloeren nagebootst werden met keramische tegels, volgt de nieuwste tegel trend: het nabootsen van houten vloeren aan de hand van kwalitatieve houtlook tegels.

Veel voorkomende trends zijn de houtlook tegels in de woonkamer

En dat is niet voor niets. De knoesten en nerven zijn zichtbaar in elk van de schitterend realistische hout effect tegels, die de indruk geven dat je op echt hout loopt. Met behulp van deze vloertegels in de woonkamer haal je als het ware het buitenleven naar binnen. Leuk om te weten: de meeste houtlook tegel trends kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook zien we deze vloertegels vaak terug in de badkamer.

Zeker als de meubels in de ruimte op de vloer staan, zullen jouw gasten de vloer ongetwijfeld voor echt houten aanzien. Wist je dat de kwaliteit van deze vloertegels niet zozeer met de hardheid te maken heeft, maar met de print? Hoe echter de vloer eruit ziet, des te hoger de kwaliteit. Bij Tegelhuis Montfoort kun je kiezen voor de houtlook tegel trends die bij je huidige inrichting passen, want onze vloertegels met houteffect zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en tinten.

Nog een reden waarom houtlook tegels zo populair zijn…

Is het feit dat de tegels, ook wel bekend als keramisch parket, beter geschikt zijn voor vloerverwarming dan een hardhouten vloer. Keramiek heeft het vermogen om warmte effectief over te brengen, waardoor de binnentemperatuur snel op een aangenaam niveau wordt gebracht. Bovendien verbruikt deze verwarmingsmethode minder energie. Een vloer met houtlook is daarnaast waterafstotend en krast minder snel dan een echte houten vloer.

Traditionele interieurs bevatten vaak deze tegelsoort. Maar dat mag je er niet van weerhouden om ze te verwerken in een moderne, stedelijk-industriële, of Scandinavisch-geïnspireerde inrichtingsstijl. Als je de juiste stijl houtlook tegels kiest, kan het interieur er net zo mooi uitzien als beton of marmer in een modern interieur.

Hoge kwaliteit houtlook wandtegels en plavuizen

Bij Tegelhuis Montfoort vind je houtlook vloertegels, wandtegels, keramisch parket en plavuizen uit het hogere segment. Deze tegels danken hun kwaliteit aan het gerectificeerde aspect: de kanten van de tegels zijn gezaagd en kunnen zeer dicht tegen elkaar gelegd worden met een kleine 2 mm voeg. Ook aan de matheid van de tegels verkrijgbaar bij Tegelhuis Montfoort valt op dat de kwaliteit hoog is. De tegels glanzen namelijk niet, maar zien er mat en natuurlijk uit.

Ook wat legpatronen betreft doen deze tegelvloeren niet onder voor de bekende houten vloeren. Wil je een visgraatpatroon voor jouw nieuwe vloer of kies je toch voor een Hongaarse punt? Zoek je een brede of een dunne tegel? Of wil je een variatie in plankbreedtes op de vloer? En heb je al nagedacht over de kleur van jouw nieuwe vloer?

Kiezen voor een nieuwe vloer? Bij Tegelhuis Montfoort is alles denkbaar

De formaten 10x60 cm en 15x90 cm zijn vooral populair voor het visgraat keramisch parket. Of kies je voor langere planken, met een breedte van 30 cm en een lengte van 120 cm, heb je bij Tegelhuis Montfoort ook meer dan genoeg keuze. Veelvoorkomende maten bij deze tegelsoorten zijn 25x150 cm, maar ook 26,5x180 cm, 22,5x180 cm, en zelfs langere planken van 30x240 cm.

Of je nu voorkeur hebt voor een donkere Venis Starwood tegel, of kiest voor houtlook tegels in licht eiken voor een nieuwe visgraat vloer, wij denken graag met je mee.

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie