Zandkleurige tegels vervangen de grijze betonlook tegels - Tegeltrends 2022

Of je nu van plan bent de vloer in je slaapkamer, woonkamer, keuken of badkamer te vervangen. Het is belangrijk dat je van tevoren goed onderzoek doet naar de kosten, het ontwerp, het materiaal en de kleur van de tegels. Het kiezen van de perfecte vloer- en wandtegels kan een overweldigende taak zijn. Bij het kiezen van vloertegels voor je huis zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden.

Een van die factoren: de meest recente tegeltrends. Een van die tegeltrends in 2022 is het gebruik van zandkleurige tegels. Waar voorheen de grijze betonlook tegels populair waren, nemen zandkleur tegels hun plek in. En dat is niet voor niets. Dit zijn tegels met warme kleuren en doen het goed in verschillende stijlen interieurs.

Zandkleurige tegels blijven populair als ontwerpkeuze voor interieurs

De laatste jaren zijn we getuige van een ware heropleving van de moderne en zogenoemde ‘clean’ stijl in binnenhuisarchitectuur. Deze stijl komt voort uit het verlangen om bestaande ruimtes nieuw leven in te blazen. En de kleur van de vloertegels is daarbij allesbepalend. Donkere vloertegels kunnen binnenshuis een decadent statement maken, terwijl zandkleur vloertegels je woonruimte echt open maken en ideaal zijn voor kleinere kamers. Zandkleurige tegels kunnen helpen een kleine ruimte helderder en zelfs groter te laten lijken.

Het is een veelzijdige keuze voor badkamers, woonkamers en keukens die gekenmerkt worden door een intieme sfeer. Ze geven een gevoel van een persoonlijke touch, deze tegels met een warme kleur zijn ideaal als je die warme sfeer in huis wilt creëren.

Waarom zandkleurige tegels of beige tegels kiezen?

Beige tegels en zandkleur tegels houden het interieur modern dankzij hun tijdloze look. Ze passen bij verschillende stijlen interieur, door hun neutrale toon.

Met vele schitterende nieuwe ontwerpen die bij Tegelhuis Montfoort binnenkomen, verwachten we dat de zandkleur tegels ook in 2022 een belangrijke ontwerptrend zal blijven. Tegelijkertijd verwachten we dat de betonlook tegels worden vervangen door beige tegels, bijvoorbeeld in de badkamer. Tegelhuis Montfoort beschikt over een ruim assortiment aan tegels met warme kleuren voor binnen en buiten, neem een kijkje in ons assortiment!

De voordelen van zandkleur tegels in het interieur

Een van de voordelen van zandkleurige tegels is dat je hiermee het perfecte canvas creëert om meubels, accessoires en kunst tot hun recht laat komen. En dat is precies wat je wilt bij nieuwe tegels kopen. Het is zaak om ernaar te streven je vloertegelkleur af te stemmen op de hele kamer, en misschien zelfs het hele huis. Denk aan apparatuur en kasten in de kamer, accentkleuren en werkbladen in de keuken. Kies voor kleine tegels voor een kleinere keuken en voor grote tegels voor een grotere keukenruimte.

Nog een belangrijk aspect wanneer je van plan bent om keukentegels uit te zoeken, is het verschil in vlekken op zwarte en lichte tegels. Het klinkt misschien onlogisch, maar het is toch écht zo: glanzend zwarte vloertegels kunnen vaak meer vuil laten zien dan licht gekleurde vloertegels. Natuurlijk zien zwarte vloertegels er prachtig uit, maar dit is een factor die je absoluut wilt overwegen bij het kiezen van nieuwe tegels voor de keukenvloer.

Niet alleen in de keuken, ook in de badkamer speelt kleur een rol…

Zandkleur tegels in de badkamer kunnen een kleine badkamer groter laten lijken.

De hoeveelheid natuurlijk licht in de badkamer kan bepalen of je vloertegels het licht moeten weerkaatsen om de kamer groter te doen aanvoelen of dat een donkerdere tegelkleur beter past.

Ook kun je kleurelementen aan je badkamer toevoegen door een gekleurd voegmiddel of kleurranden toe te voegen aan de badkamertegels. Zachte kleuren en contrasterende kleuren tussen de zandkleurige badkamertegels doen wonderen voor je badkamer. Combineer zandkleurige tegels bijvoorbeeld met een crèmekleurige rand voor een delicate uitstraling. Of kies voor bruintinten voor een luxere sfeer.

Kies beige tegels met beige voegmiddel om een consistente look te creëren en je ruimte groter te laten lijken. Dit komt doordat het lijkt dat de tegels in elkaar over lijken te lopen. Beige wandtegels met donker voegsel daarentegen breken dit uiterlijk en vestigen de aandacht op de afzonderlijke badkamertegels.

Zandkleurige tegels zijn er in drie verschillende categorieën

Warme tegels, koelere tegels, en neutraal gekleurde tegels. Warme zandkleur tegels kenmerken zich door de rode en oranje ondertonen. Koele beiges hebben grijs-blauwe ondertonen en neutrale zandkleur tegels hebben helemaal geen ondertoon. Op deze manier zijn de laatstgenoemde exemplaren goed te combineren met elke andere kleur.

Zandkleurige tegels met warme ondertonen passen het best bij warme kleuren. Koele kleuren passen beter bij de zandkleur tegels met een koele ondertoon. Een neutraal kleurenschema past het best in een kamer die onvoldoende natuurlijk licht krijgt. Neutrale kleuren zoals wit en grijs gaan goed samen met warme kleuren als beige tegels en zullen de kamer niet donkerder maken.

Heb je vragen over de specifieke tegels of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze specialisten staat je graag te woord.