Terug

Badkamertegels: de nieuwste trends in vogelvlucht

Benieuwd naar de laatste trends in badkamertegels omdat je van plan bent je badkamer te renoveren? Lees dit artikel en binnen drie minuten weet je alles wat je moet weten. Deze handige en praktische informatie over badkamertegels en de nieuwste trends is gebaseerd op onze eigen ervaring en de feedback die wij de afgelopen jaren van onze klanten hebben ontvangen.

Bekijk deze tegels in onze showroom

Rond 2010 vond de "verlichting" plaats met als gevolg dat bij badkamers die vandaag de dag worden aangelegd dat wat ouderwetse patroon niet meer wordt gevolgd. De trend is nu dat de wandtegels eigenlijk vloertegels zijn die naar de wand worden doorgetrokken, in dezelfde kleur en stijl. Wie van iets creatiefs houdt kan de effen tegels afwisselen met decoratieve tegels binnen dezelfde serie. Vaak kiezen onze klanten er in zo’n geval voor om één wand met de design tegels te beleggen en de andere muren met effen tegels om te voorkomen dat de zintuigen al te veel worden geprikkeld - de combinatie is speels maar straalt toch een soort kalmte uit.

Materialen en afmetingen: Wat zijn de huidige trends in badkamertegels? 

Qua afmetingen hebben we op dit moment te maken met een ontwikkeling die zich al een paar jaar lang aan het voltrekken is: klanten kiezen voor grote maten waardoor je meer continuïteit en minder voegen ziet. Vooral badkamertegels in de maat 120x120 cm zijn zeer in trek. We zien in de showroom dat mensen daarnaast ook zeer gecharmeerd zijn van de grotere XXL maten die gaan tot plafondhoogte (240 cm of 270 cm). Uiteindelijk kiezen klanten toch vaak voor het nog steeds forse 100x100 cm of 120x120 cm vanwege praktische en kostentechnische redenen; de plaatsing van de allergrootste badkamertegels is arbeidsintensief en daardoor relatief duurder. Ook wat betreft de inspiratiematerialen zet de trend van de afgelopen jaren zich voort; roestlook tegels zoals de Interno serie van ABK Imoker en de Métallique reeks van Kronos zijn gewild. Daarnaast blijven ook betonlook tegels en marmerlook tegels onverminderd populair. In iets mindere mate zijn ook de houtlook tegels in trek voor badkamers; je krijgt er een prachtige sauna achtige sfeer van zonder dat je te maken krijgt met vochtproblemen waar je wél tegenaan loopt wanneer je echt hout gebruikt.

 3D tegels, reliëf tegels en design tegels

Wist je dat er een sterke link bestaat tussen de laatste mode en de nieuwste trends in decoratieve tegels? Italië is het land van de haute couture en laat het nou net ook het land zijn waar de meeste tegelproducenten gevestigd zijn. Voorbeelden van producenten die zich door trends in kleding laten inspireren zijn Atlas Concorde, Venis en Marazzi. Op het moment is de kleur turquoise populair en dat komt doordat kledingontwerpers deze kleur in 2019 veel gebruikten op de catwalk. Andere belangrijke trends binnen het decoratieve tegel-segment zijn 3D ofwel reliëftegels.  Deze tegels geven je badkamerwand een prachtig dynamisch uiterlijk. Een schitterende serie binnen dit type tegels is de 3D collectie van de Atlas Concorde. Tenslotte zijn ook de vintage Portugese tegels zoals bijvoorbeeld die van Vives in toenemende mate in trek voor gebruik in badkamers.

Uitbundig gebruik van de kleuren brons en goud

Waar badkamers een aantal jaar geleden vaak sober werden ingericht met veel gebruik van grijs beton, zien we de afgelopen jaren dat inrichting steeds uitbundiger is geworden. Zoals gezegd verkopen we veel op marmer geïnspireerde tegels met een luxe feel. Daarnaast wordt bij accessoires als kranen in badkamers veel met goud en brons gewerkt en dit zie je ook terug in de series van de tegelproducenten waar we mee werken. De kleuren komen terug in design en reliëftegels, maar ook in roestlook series en marmerlook tegels zoals deze van Marazzi

Retro trends in badkamer tegels: terrazzolook

Je kent ze nog wel uit de badkamer van je grootouders: tegels waarbinnen heel veel kleine steentjes tegen elkaar aan waren geperst. Om de een of andere reden zijn ze even uit de mode geraakt, maar deze sfeervolle terrazzolook tegels zijn weer helemaal terug van weggeweest. Kijk even naar de collectie van Cotto Ceramix als je inspiratie wilt opdoen voor terazzolooktegels in jouw badkamer.

Advies op maat en komen tot de beste keuze

Heb je na het lezen van deze informatie ideeën gekregen en wil je deze graag aan ons voorleggen in de showroom over de laatste badkamer vloertegel trends? Dat kan natuurlijk. Het beste kun je hier een afspraak maken zodat wij ervoor kunnen zorgen dat één van onze medewerkers ruim de tijd heeft om jou te adviseren over je droombadkamer. 

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie