Terug

Buitenhoek tegelen, hoe werk je ze af?

Vooral in badkamers gebeurt het vaak dat de buitenhoek van een muur met tegels moet worden bekleed. Om zo’n hoek op een nette en duurzame manier af te werken zijn er drie opties.

Bekijk deze tegels in onze showroom

De traditionele manier is om met tegelhoekprofielen van RVS of aluminium te werken, zoals de decoratieve exemplaren van Schlueter. Zo’n tegelrand is stevig en ziet er niet verkeerd uit, maar is wel van een ander material gemaakt.

Een tweede optie, waarvoor geen extra onderdelen nodig zijn, is om de tegelzetter de tegels verstek te laten zagen op de hoek. Hierdoor lopen de tegels helemaal tot aan de rand door. De hoek is zo echter iets kwetsbaarder en het is een erg arbeidsintensieve oplossing voor de tegelzetter. Het resultaat is er wel naar: als een tegelverstek professioneel wordt gedaan, ziet het er zeer elegant uit.

Voor wie het beste van twee werelden wil bieden sommige tegel fabrikanten een derde optie: bij hun tegelseries passende tegelbuitenhoeken. Voorbeelden hiervan zijn de Spigolo’s van Atlas Concorde en de Perfills van Venis. Zulke keramische tegelprofielen hebben hetzelfde uiterlijk als de tegels en bieden een stevige maar toch onopvallende afwerking. Als ze bij de tegels van uw keuze beschikbaar zijn, geven ze een prachtig resultaat.

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie