

Vooral in badkamers gebeurt het vaak dat de buitenhoek van een muur met tegels moet worden bekleed. Om zo’n hoek op een nette en duurzame manier af te werken zijn er drie opties.
Bekijk deze tegels in onze showroom
De traditionele manier is om met tegelhoekprofielen van RVS of aluminium te werken, zoals de decoratieve exemplaren van Schlueter. Zo’n tegelrand is stevig en ziet er niet verkeerd uit, maar is wel van een ander material gemaakt.
Een tweede optie, waarvoor geen extra onderdelen nodig zijn, is om de tegelzetter de tegels verstek te laten zagen op de hoek. Hierdoor lopen de tegels helemaal tot aan de rand door. De hoek is zo echter iets kwetsbaarder en het is een erg arbeidsintensieve oplossing voor de tegelzetter. Het resultaat is er wel naar: als een tegelverstek professioneel wordt gedaan, ziet het er zeer elegant uit.
Voor wie het beste van twee werelden wil bieden sommige tegel fabrikanten een derde optie: bij hun tegelseries passende tegelbuitenhoeken. Voorbeelden hiervan zijn de Spigolo’s van Atlas Concorde en de Perfills van Venis. Zulke keramische tegelprofielen hebben hetzelfde uiterlijk als de tegels en bieden een stevige maar toch onopvallende afwerking. Als ze bij de tegels van uw keuze beschikbaar zijn, geven ze een prachtig resultaat.
De Scandinavische interieurstijl vindt zijn oorsprong in de vroege 20e eeuw, toen ontwerpers in landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken een tegenbeweging vormden tegen overdadige interieurs. Strakke lijnen, functionele vormen en lichte kleuren werden de standaard. Deels uit noodzaak, want de lange winters vroegen om heldere, leefbare ruimtes. In de jaren ’50 kreeg deze stijl internationale aandacht. Namen als Alvar Aalto en Arne Jacobsen gaven vorm aan een ontwerpfilosofie waarin eenvoud, vakmanschap en natuur centraal stonden. Die waarden zijn tot vandaag zichtbaar in Scandinavische interieurs, die blijven evolueren met zachte contrasten, natuurlijke materialen en subtiele texturen.
Ben je op zoek naar een vloer met een warme uitstraling? Dan kom je als snel uit bij hout, pvc of houtlook tegels. Ze lijken op het oog misschien op elkaar, maar verschillen flink in materiaal, onderhoud en gebruiksgemak. Wij leggen je graag de kenmerken en verschillen uit, zodat jij weet wat je kunt verwachten.
Japandi stijl tegels zijn een perfecte keuze voor wie een serene, minimalistische en functionele sfeer wil creëren in zijn of haar interieur. Deze tegels combineren de rustgevende elementen van de Japanse bescheidenheid met de gezelligheid en eenvoud van de Scandinavische designprincipes. Door het gebruik van natuurlijke materialen, zachte kleuren en eenvoudige vormen zorgen Japandi tegels voor een harmonieuze leefruimte. Voor velen is Japandi meer dan alleen een interieurstijl. Het is een manier om bewust keuzes te maken en spullen te waarderen die zowel mooi als praktisch zijn.