Buitenhoek tegelen, hoe werk je ze af?

Vooral in badkamers gebeurt het vaak dat de buitenhoek van een muur met tegels moet worden bekleed. Om zo’n hoek op een nette en duurzame manier af te werken zijn er drie opties.

De traditionele manier is om met tegelhoekprofielen van RVS of aluminium te werken, zoals de decoratieve exemplaren van Schlueter. Zo’n tegelrand is stevig en ziet er niet verkeerd uit, maar is wel van een ander material gemaakt.

Een tweede optie, waarvoor geen extra onderdelen nodig zijn, is om de tegelzetter de tegels verstek te laten zagen op de hoek. Hierdoor lopen de tegels helemaal tot aan de rand door. De hoek is zo echter iets kwetsbaarder en het is een erg arbeidsintensieve oplossing voor de tegelzetter. Het resultaat is er wel naar: als een tegelverstek professioneel wordt gedaan, ziet het er zeer elegant uit.

Voor wie het beste van twee werelden wil bieden sommige tegel fabrikanten een derde optie: bij hun tegelseries passende tegelbuitenhoeken. Voorbeelden hiervan zijn de Spigolo’s van Atlas Concorde en de Perfills van Venis. Zulke keramische tegelprofielen hebben hetzelfde uiterlijk als de tegels en bieden een stevige maar toch onopvallende afwerking. Als ze bij de tegels van uw keuze beschikbaar zijn, geven ze een prachtig resultaat.