Terug

XXL Grote vloertegels woonkamer en wandtegels

Zoekt u extra grote tegels voor de woonkamer of de badkamer ? In onze tegelshowroom hebben wij XXL keramische tegels van zowel 100x100 cm als 120x120 cm. 

Bekijk deze tegels in onze showroom

XXL keramische vloertegels woonkamer

Vloertegels van 120x120 cm geven een luxe en ruimtelijke uitstraling in de woonkamer: u heeft minder voegen en het patroon van de tegel wordt een stuk rustiger. Vroeger waren keramische vloertegels van 80x80 cm al een grootformaat tegel en nog steeds zijn ze zeer populair, maar de echte XXL tegels starten tegenwoordig vanaf 100x100 cm. 

Welke grootformaat tegel moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van de ruimte: als u bijvoorbeeld een woonkamer van 540 cm breed heeft komt een vloertegel van 120x120 cm niet heel mooi uit. U krijgt dan 4 hele tegels en een halve tegel. Als u voor een vloertegel van 90x90 cm zou kiezen komt u mooi op 6 volle tegels uit. Daardoor is het belangrijk goed te kijken naar de binnenruimte van het huis om te bepalen welk grootformaat tegel het beste bij uw situatie past. Een nieuwe trend in groot formaat tegels zijn de tegel slabs of tegelplaten

Badkamer wandtegels in grootformaat

Wilt u een ruimtelijke badkamer maken, dan zijn grote wandtegels een goed idee. Kies voor badkamertegels van 100x100 cm als u bijvoorbeeld en badkamer van 290x200 cm en 270 cm hoog heeft. U heeft dan 3 tegels in de lengte, 2 tegels in de breedte en 3 tegels in de hoogte. Bijkomend resultaat: minder voegen tussen de tegels, dus ook nog eens gemakkelijk onderhoud en minder viezigheid. 

Grote en lange keramisch parket tegels

Keramisch parket wordt ook steeds groter in het tegelformaat. Hoe langer de tegel, hoe minder voegen, en hoe meer het resultaat op echte houten planken gaat lijken. Er zijn vloertegels tot maar liefst 33x300 cm van Kerlite Forest of 24x240 cm van Fondovalle Komi

XXL Betonlook tegels 

Grote betonlook tegels - 90x90 cm, 100x100 cm of 120x120 cm - komen steeds meer voor bij de tegelfabrikanten. Een tijd lang is betonstuc een populaire optie voor de badkamer geweest, maar door de hoge onderhoudseisen en scheuren van dat materiaal komt er steeds meer vraag naar grote keramische betonlook tegels en tegelplaten. Voor vloeren geldt iets soortgelijks: gietvloeren zijn al een tijdje 'in', maar grote keramische betonlook tegels zijn op de lange termijn een verstandiger optie. Ze scheuren en krassen niet en gaan uitstekend samen met vloerverwarming.

Natuursteenlook XXL tegels

Marmerlook tegels lijken tegenwoordig net echt marmer, en doordat ze nu ook in grootformaat komen zijn ze nauwelijks van echte grote gepolijste natuursteen platen te onderscheiden. De tegels zijn in zeer grote maten leverbaar. Het XXL formaat 120x240 cm of zelfs 160x160 cm en 160x320 cm zijn de nieuwste prestaties van de meestal Italiaanse fabrikanten.

Leggen van XXL tegels

Tegelzetters waren in het begin niet blij met dit soort grote tegels, maar nu men er steeds meer mee werkt en de handigheid en gereedschappen heeft is dat veranderd. De meeste tegelzetters accepteren zo'n klus en vinden ze het op zijn tijd een mooie uitdaging om dit formaat tegels te verwerken.

Top 5 van XXL tegelmerken

Tegelhuis Montfoort heeft een goede selectie XXL / grootformaat tegels in de tegelshowroom. Maak een afspraak of kom langs om ideeën op te doen en advies in te winnen! 

Meer trends

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Het meest verbazingwekkende aspect van de tegelvloeren trends van dit jaar is hoe realistisch de tegels er uit zien. Eén van de vele populaire voorbeelden die je als tegelvloer tegenkomt, zijn de bijzondere houtlook tegels met hun fijne texturen en kleurvariatie. Deze tegels zien er tegenwoordig zo echt uit dat, ze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Trends in houtlook tegels 2024

Trends in houtlook tegels 2024
Lees verder

Tegelcollectie