UITGEBREID ADVIES NODIG? PLAN EEN AFSPRAAK IN

XXL grote vloertegels en wandtegels

Zoekt u grote tegels voor zowel de woonkamer als de badkamer ? In onze tegelshowroom hebben wij XXL keramische tegels van zowel 100x100 cm als 120x120 cm. 

Xxl keramische vloertegels

Vloertegels 120x120 cm geven een luxe en ruimtelijke uitstraling in de woonkamer, u heeft minder voegen en het patroon van de tegel wordt een stuk rustiger. Vroeger waren keramische vloertegels 80x80 cm al een grootformaat tegel, nog steeds is dit zeer populair maar voor de echte XXL tegels starten we vanaf 100x100 cm. 

Welk Xxl grootformaat tegel moet ik kiezen ?

Dit is afhankelijk van de ruimte, als u bijvoorbeeld een woonkamer van 540 cm breed heeft komt een vloertegel van 120x120 cm niet heel mooi uit. U krijgt dan 4 hele tegels en een halve tegel. Als u voor een vloertegel 90x90 cm zou kiezen komt u mooi op 6 volle tegels uit. Daardoor is het belangrijk goed te kijken naar de binnenruimte van het huis welk grootformaat tegel bij uw siiuatie het beste past. 

Badkamer wandtegels in grootformaat

Wilt u een ruimtelijke badkamer maken dan zijn grote wandtegels een goed idee, badkamertegels van 100x100 cm bijvoorbeeld als u een badkamer van 290x200 cm en 270 cm hoog heeft. U heeft dan 3 tegels in de lengte, 2 tegels in de breedte en 3 tegels in de hoogte. Minder voegen tussen de tegels dus ook nog eens gemakkelijk onderhoud. 

Grote lange keramisch parket tegels

Keramisch parket wordt ook steeds groter in het tegelformaat, hoe langer de tegel hoe minder voegen en hoe meer het op echte houten planken gaat lijken. Er zijn zelfs vloertegels van 33x300 cm van kerlite forest of 24x240 cm van fondovalle komi

Betonlook tegels Xxl 

Grote betonlook tegels 90x90 cm, 100x100 cm of 120x120 cm komen steeds meer voor bij de tegelfabrikanten. Op een gegeven moment was betonstuc voor de badkamer populair maar door het onderhoud en scheuren komt er steeds meer vraag naar grote keramische betonlook tegels. Ook de gietvloer is daar een mooi voorbeeld van, door de scheuren en krassen en de vloerverwarming kunt u voor de lange termijn veel beter voor grote keramische tegels kiezen. 

Natuursteenlook Xxl tegels

Marmerlook tegels zijn tegenwoordig net echt marmer en door het grootformaat van de tegels zijn het net echte grote gepolijste natuursteen platen. De tegels zijn in zeer grote maten leverbaar. Het XXL formaat 120x240 cm of zelfs 160x160 cm en 160x320 cm zijn de nieuwe aanweinst in tegelland.

Leggen van Xxl tegels

De tegelzetters waren in het begin niet blij met dit soort grote tegels, nu dit steeds meer voorkomt en ze de handigheid en gereedschappen voor hebben is het door de meeste tegelzetters geaccepteerd en vinden ze het op zijn tijd een mooie uitdaging om dit formaat tegels te verwerken.

Top 5 van Xxl tegelmerken

Tegelhuis Montfoort heeft voldoende XXL grootformaat tegels in de tegelshowroom, maakeen afspraak of kom langs om wat ideeen voor tegels op te doen.