Terug

Gascogne tegels van Coem

Gascogne, een prestigieuze collectie van Coem, brengt de natuurlijke pracht van Gascogne Blue steen tot leven. Deze collectie vangt de essentie van deze bijzondere kalksteen uit Portugal, gekenmerkt door zijn intense kleur en eeuwenoude geschiedenis. Gascogne, geïnspireerd door de natuur, creëert oppervlakken die de schoonheid en variabiliteit van natuursteen nabootsen, met respect voor het milieu.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Binnentegels 

De binnen tegels van de Gascogne collectie zijn ontworpen om een gevoel van natuurlijke elegantie en historische verbondenheid in je leefruimte te brengen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in vijf formaten, waaronder de ruime 90,6x90,6 cm en de praktische 60,4x90,6 cm, allemaal met een dikte van 9 mm. Deze tegels bieden een gladde, aangename aanraking die je zintuigen kalmeren. De modulaire opties van 40,8x61,4 cm en kleiner geven je de vrijheid om unieke patronen en composities te creëren, passend bij je persoonlijke stijl.

Gascogne voor buiten 

De Gascogne buitentegels zijn speciaal ontworpen om aan de veranderende behoeften van buitenruimtes te voldoen. Met een nieuwe "Soft & Safe R11” afwerking, biedt deze collectie een veilig, antislip oppervlak dat verrassend zacht aanvoelt. De tegels zijn beschikbaar in diktes van zowel 9 mm als een robuuste 2 cm GresX2 versie, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen op terrassen, in tuinen en rondom zwembaden. Deze buiten tegels zijn gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vuil, wat ze perfect maakt voor elke buitenomgeving.

Kleuren en maten

De Gascogne collectie biedt een rijke variëteit aan kleuren en maten, elk met zijn eigen uitstraling en toepassingsmogelijkheden voor zowel binnen als buiten. De beschikbare formaten variëren van grote platen van 90,6x90,6 cm tot modulaire opties voor diverse ontwerppatronen. Deze veelzijdigheid maakt het gemakkelijk om een samenhangend ontwerp te creëren.

De bianco kleur straalt frisheid en zuiverheid uit. Deze lichte tint is ideaal voor ruimtes die je een open gevoel geven. Bianco tegels zijn perfect voor badkamers en keukens, waar een heldere, schone uitstraling gewenst is.
De warme beige tinten van de Gascogne collectie creëren een gezellige sfeer. Deze kleur is uitermate geschikt voor woonkamers en slaapkamers, waar een huiselijke sfeer gewenst is. Beige tegels kunnen ook buiten worden toegepast op terrassen en patio's, waar ze een harmonieuze overgang tussen binnen en buiten creëren.
De Grigio en Grigio Scuro kleuren bieden een elegante en tijdloze uitstraling. Grigio is een veelzijdige grijstint die goed past bij moderne interieurs. Het biedt een strakke basis die kan worden aangevuld met zowel felle accenten als zachte, subtiele decoraties. Grigio Scuro is de donkerdere variant, voegt een extra dimensie en contrast toe, wat perfect is voor accentmuren of voor het creëren van een dramatische sfeer in bijvoorbeeld een woonkamer of een stijlvolle kantoorruimte.
Antracite is de meest gedurfde en opvallende kleur in de Gascogne collectie. Deze donkere, krachtige tint is ideaal voor wie een strak interieur wil realiseren. De diepe kleur zorgt voor een gevoel van luxe en is ideaal voor moderne ontwerpen.

Duurzaam en milieu verantwoordelijk

Gascogne tegels worden geproduceerd met respect voor het milieu, volgens internationale normen voor veiligheid. Coem geeft de voorkeur aan lokaal gewonnen grondstoffen binnen een straal van 800 kilometer en verwerkt 93% van het productieafval intern, met slechts 7% dat wordt gerecycled door externe bedrijven. Dit minimaliseert het gebruik van nieuwe grondstoffen en bevordert een duurzamere leefomgeving. Deze milieuverantwoorde aanpak maakt de Gascogne collectie niet alleen een prachtige keuze voor jouw ruimte, maar ook een bewuste keuze voor de toekomst.

Met de Gascogne collectie van Coem haal je niet alleen de tijdloze schoonheid van natuursteen in huis, maar draag je ook bij aan een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving. Ontdek de charme en veelzijdigheid van deze prachtige tegels en breng een stukje geschiedenis in jouw ruimte tot leven.

Ontdek meer over de Gascogne tegels op de website van Coem Ceramiche..

Vraag een offerte aan

Ben je geïnspireerd door de Coem Gascogne tegels? Kom langs bij onze showroom of vraag direct een offerte aan. Wil je meer weten over de tegels? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie