Terug

Caesar Autore tegels

Met de terrazzolook Autore serie brengt Caesar de aloude terrazzovloer terug tot leven in een scala aan kleuren, patronen en mogelijkheden, van gedistingeerde vloertegel tot vrolijke wandtegel tot stijlvolle buitentegel. Autore biedt een terrazzolook tegel voor elke denkbare toepassing, en is goedkoper en veelzijdiger dan echt terrazzo.

De terrazzo-techniek, ook wel granito genoemd, werd uitgevonden in het Venetië van de vijftiende eeuw. Bouwlieden mengden bouwafval zoals marmergruis in het beton waarmee ze vloeren legden. Met de loop der tijd - en vele voetstappen - werd het materiaal als het ware gepolijst en kreeg een glanzende, mooi getextureerde look. Nadeel van de techniek, die nog steeds wordt gebruikt, is dat het materiaal poreus blijft en dus gevoelig is voor vlekken en voor bepaalde schoonmaakmiddelen. Daarnaast is het leggen van een vloer zeer arbeidsintensief.

Terrazzolook tegels kennen deze nadelen niet, en kunnen bovendien in elke gewenste kleur worden vervaardigd.

De Caesar Autore terrazzolook tegel kent 6 kleurvarianten:

  • Trevi
  • Taormina
  • Rimini
  • Giudecca
  • Rivoli
  • Navigli

Deze kleuren lopen van getextureerd wit tot vrijwel zwart en zijn egaal aangebracht. Hiernaast biedt Autore een aantal motieven die op de tegels kunnen worden aangebracht:

  • Capri - vrolijke geometrische patronen in dezelfde kleurschakeringen als de normale serie
  • Procida - lijnpatronen op een verder effen tegel, beschikbaar in verschillende kleuren
  • Monreale - een bonte verzameling traditionele vloertegelmotieven, uitgevoerd in gekleurd glazuur en overlopend in terrazzo. Alleen geschikt als wandtegel

De Caesar Autore terrazzolook tegel is beschikbaar in 119,5x119,5 cm (let op: niet alle kleuren), 60x60 cm, 30x60 cm, 5,7x60 cm en 5,7x5,7 cm. Met deze laatste formaten kan een strak lijnenpatroon door uw vloer worden gelegd. Naast de normale formaten zijn er 20x20 cm terrazzo buitentegels, plinten en traptreden beschikbaar.

Voor meer informatie en een impressie van de grote variëteit aan leverbare patronen, zie de catalogus (pdf).

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in de terrazzolook tegel Autore van Caesar? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle tegelseries van Caesar in de showroom staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, dan kunnen wij voor uw bezoek aan onze tegelshowroom eventueel een monster bestellen van de Caesar Autore tegels.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie