Veelgestelde vragen over tegels

FAQ

Selecteer de categorie waar je meer over wilt weten.

Vloertegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, kleuren en patronen, waardoor er voor elke smaak en stijl iets te vinden is. Enkele populaire varianten zijn houtlook, betonlook, marmerlook, metallook, hardsteenlook, visgraatpatronen en romaans verband tegels. Hoewel de basis van vloertegels vaak hetzelfde is, wordt er gebruik gemaakt van verschillende printtechnieken om diverse "looks" te creëren, waardoor de uitstraling van de tegels varieert. Daarnaast zijn er verschillende formaten beschikbaar, variërend van kleine tegels zoals 10x10 cm tot grotere tegels zoals 160x320 cm. Bij het kiezen van vloertegels is het dus vooral belangrijk om rekening te houden met de gewenste uitstraling (look) en het formaat van de tegels.

De beste vloertegels zijn die waarvan de print niet te onderscheiden is van echt materiaal. Bijvoorbeeld, een houtlook tegel moet eruitzien als een echte houten plank, en een marmerlook tegel moet net zo uitstralen als echt marmer. Het aantal prints per tegel speelt ook een belangrijke rol bij het realisme van de tegels. Goedkopere tegels hebben vaak herhalende prints, terwijl betere kwaliteit tegels soms tot wel 16 verschillende prints hebben om een natuurlijke uitstraling te creëren. Daarnaast is de hardheid en slijtklasse van de tegels ook van belang, omdat dit de duurzaamheid en levensduur van de vloer beïnvloedt.

Bij het kopen van vloertegels is het essentieel om te overwegen waar ze zullen worden gebruikt. Of het nu voor een zwembad, woonkamer, badkamer, keuken of terras is, de juiste tegelkeuze is cruciaal. Let op de kwaliteit van de print om ervoor te zorgen dat de look van de tegel zeer realistisch is nagemaakt. Een belangrijk aspect is ook het formaat van de tegel, zorg ervoor dat het gekozen formaat goed past bij de afmetingen van de ruimte waarin de tegels worden geplaatst.

Bij het kiezen van vloertegels voor de woonkamer zijn er verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Overweeg eerst welke "look" u wilt, zoals natuursteenlook, marmerlook, betonlook, houtlook, visgraatpatronen, gietvloeruitstraling of steenlook. Geschikte vloertegels voor de woonkamer zijn vaak keramische vloertegels, omdat deze gemakkelijk te onderhouden, hygiënisch en krasbestendig zijn. Bovendien kunnen grote vloertegels helpen om de ruimte optisch groter te laten lijken, waardoor ze ideaal zijn voor woonkamers.

Ja, in sommige gevallen is het mogelijk om nieuwe vloertegels over bestaande vloertegels te leggen. Belangrijk is dat de bestaande tegels stevig vastzitten en goed in de onderliggende lijm zijn gehecht. Dit kan worden getest door bijvoorbeeld op de tegels te tikken; een hol geluid kan duiden op loszittende tegels. In dat geval is het raadzaam om de oude tegelvloer te verwijderen. Als de bestaande tegels stevig vastzitten, kunnen nieuwe tegels met speciale tegellijm direct over de oude tegels worden geplaatst.

Tegelcollectie