Veelgestelde vragen over tegels

FAQ

Selecteer de categorie waar je meer over wilt weten.

De kosten van een houtlook tegelvloer variëren gemiddeld tussen de 35 en 65 euro per vierkante meter aan materiaal (tegels). De prijs is afhankelijk van factoren zoals de printkwaliteit van de fabrikant en het patroonherhalingen. Goedkopere houtlook tegels hebben vaak meer repetitieve prints en kleinere tegelformaten. Kwalitatief hoogwaardige houtlook tegels hebben daarentegen meer variatie in prints, een realistische structuur en grotere afmetingen, zoals 26,5x180 cm. De kosten voor het leggen van een houtlook tegelvloer bedragen doorgaans ongeveer € 50,- tot € 60,- euro per vierkante meter, inclusief btw en benodigdheden zoals tegellijm.

Houtlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen om verschillende ontwerpmogelijkheden te bieden. Kleine formaten zoals 15x90 cm of 10x60 cm worden vaak gebruikt voor visgraatpatronen, terwijl grotere houtlook tegels zoals 26,5x180 cm of 20x120 cm meer geschikt zijn voor een plankenvloeruitstraling. Naast rechthoekige tegels zijn er ook Versailles-tegels met een houtlookprint, die in een vierkant patroon worden gelegd. Het is ook belangrijk om de kleur van de voeg zorgvuldig te kiezen, zodat deze mooi bij de kleur van de houtlook tegel past en de gewenste uitstraling versterkt.

Keramisch parket is een type tegel dat is ontworpen met een print die sterk lijkt op hout, waardoor het de uitstraling van een houten vloer nabootst. Het wordt vaak gekozen om de warme en natuurlijke uitstraling van hout te combineren met de voordelen van een tegelvloer. Keramisch parket biedt verschillende voordelen, waaronder weinig onderhoud en uitstekende geschiktheid voor vloerverwarming. Het resultaat is een vloer die de esthetiek van houten vloeren biedt, maar met alle praktische voordelen van een tegelvloer.

De kosten van keramisch visgraat parket variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het merk, de kwaliteit en de maat van de tegels. Over het algemeen liggen de materiaalkosten tussen € 35,- en € 65,- per vierkante meter. Naast de kosten van materialen moeten ook de installatiekosten worden overwogen. Een visgraat tegelvloer vergt meer tijd voor de installatie, waardoor de arbeidskosten gemiddeld rond de € 65,- per vierkante meter liggen, inclusief benodigdheden zoals tegellijm. Afhankelijk van de ondergrond kan het ook nodig zijn om de vloer te egaliseren, wat extra kosten met zich meebrengt, doorgaans rond de € 25,- per vierkante meter. Al met al kunt u rekenen op een totale kostprijs van ongeveer € 125,- all-in per vierkante meter, maar daarvoor krijgt u wel een duurzame visgraat vloer die een leven lang meegaat.

Tegelcollectie