Terug

Tegel laminaat ofwel Keramisch laminaat

Tegel laminaat ofwel keramisch laminaat is de ideale oplossing wanneer u een mooie houten vloer wilt, maar ook het gemak van een tegelvloer wilt hebben. Tegel laminaat biedt net zoveel keuze in kleuren en looks als een normale laminaatvloer, maar is veel beter bestand tegen vocht, een stuk duurzamer, en biedt meer mogelijkheden.  Tegel laminaat heeft een warme, intieme uitstraling en levert u jarenlang zorgeloos plezier.

Tegel laminaat, ook wel keramisch laminaat genoemd, is een vloer die eruit ziet als keurig, glad laminaat, maar die eigenlijk uit keramische tegels bestaat. Dat heeft veel voordelen: zo is een vloer van tegellaminaat optimaal geschikt voor vloerverwarming omdat hij, in tegenstelling tot echt laminaat, de warmte met hoge efficiëntie doorgeeft. Een vloer van keramisch laminaat zal ook nooit verkleuren of vervormen door vochtigheid of uitdroging. Uw tegel laminaat vloer kunt u eenvouding schoonmaken met een mop en hij behoeft geen regelmatig grootscheeps onderhoud, terwijl veel soorten houten vloeren regelmatig moeten worden geschuurd en gepolijst.

Overzicht voordelen tegel laminaat

 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Onderhoudsarm
 • Lijkt sprekend op echt hout
 • Trekt niet krom en verkleurt niet
 • Gaat lang mee
 • Verkrijgbaar in vele kleuren en formaten

Mogelijkheden tegel laminaat

Met tegel laminaat legt u een vloer in elke gewenste houtkleur en stijl: of u nu een donkere, sobere vloer wilt, een warme, gezellige kleur of een lichte, schoon en strak aandoende houttint, Tegelhuis Montfoort heeft altijd een selectie keramisch laminaat tegels voor u om uit te kiezen. Ook qua formaten kan er gevariëerd worden: tegel laminaat wordt tegenwoordig geproduceerd in ‘planken’ tot wel 240 cm lang, maar voor een minder statig en gezelliger effect zijn er ook juist kleine laminaat tegels beschikbaar. Voor een strak afgewerkte vloer wordt de voegkleur afgestemd op de kleur van de tegels, waardoor het resultaat nauwelijks nog van echt te onderscheiden is. Met tegel laminaat bootst u dus minstens net zo goed een echte houtvloer na als met ‘echt’ laminaat.

Dankzij de veelzijdigheid van tegel laminaat kunt u het ook gebruiken op plekken waar echt laminaat uit den boze zou zijn: denk bijvoorbeeld aan een keramische laminaatvloer in uw badkamer, toilet of keuken. Zelfs een douchevloer van ‘laminaat’ behoort tot de mogelijkheden! U kunt tegel laminaat ook op wanden aanbrengen en zo continuïteit en speelsheid in uw interieur brengen. Bekleed een hele muur met keramisch laminaat of kies alleen voor subtiele accenten: de keuze is aan u.

Leggen & kosten tegel laminaat

Eén van de voordelen van ‘echt’ laminaat is natuurlijk dat het gemakkelijk zelf gelegd kan worden. Bij tegel laminaat is dat iets ingewikkelder; het makkelijkst is om het door de vakman te laten doen, maar wie handig is kan het ook prima zelf. Tegelhuis Montfoort heeft hiervoor benodigdheden zoals tegellijm en een groot assortiment voegmateriaal in huis, en biedt een tegel levelling systeem aan waarmee u zelf kunt zorgen dat de tegels netjes vlak en recht komen te liggen. Wilt u zelf een tegel laminaat vloer leggen, dan staan wij u graag bij met advies en de beste materialen.

Kiest u ervoor om de tegelzetter uw ontwerp te laten uitvoeren, reken dan voor de meeste gevallen 40 tot 50 euro legkosten per m2, inclusief alle benodigdheden maar exclusief tegels. De tegels zelf kosten meestal tussen de 40 en 70 euro per m2. Voor deze prijs krijgt u een kwaliteitsvloer die vele malen langer meegaat dan normaal laminaat en bovendien veel mooier is – een echte investering in de toekomst dus.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type tegel laminaat of keramisch laminaat? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle tegel laminaat series in de showroom staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u tegel laminaat wilt komen bekijken in de showroom van Tegelhuis Montfoort.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Keramische tegels bieden verschillende voordelen die ze een populaire keuze maken voor vloer- en wandbekleding. Ten eerste zijn keramische tegels gemakkelijk in onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens. Ze kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een dweil en stofzuiger. Daarnaast zijn ze hygiënisch omdat ze geen vocht absorberen, wat de groei van bacteriën en schimmels tegengaat. Een ander belangrijk voordeel is dat keramische tegels krasbestendig zijn, waardoor ze geschikt zijn voor ruimtes met veel verkeer, zoals keukens en gangen. Zelfs als er bijvoorbeeld rode wijn wordt gemorst, kan dit gemakkelijk worden afgeveegd zonder dat het in de tegels trekt. Dit maakt keramische tegels ideaal voor gezinnen met kinderen en huisdieren, omdat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en jarenlang meegaan.

Nee, keramische tegels zijn niet hetzelfde als natuursteen. Hoewel beide materialen worden gebruikt voor vloer- en wandbekleding, hebben ze verschillende eigenschappen. Keramische tegels zijn gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen, die worden samengeperst en gebakken bij hoge temperaturen. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud, hygiënisch en krasbestendig. Natuursteen daarentegen is een natuurlijk materiaal dat wordt gewonnen uit de aarde, zoals marmer, graniet, leisteen of travertijn. Natuursteen kan gevoeliger zijn voor vlekken en krassen en vereist vaak meer onderhoud. Hoewel natuursteen een luxe uitstraling heeft, zijn keramische tegels vaak een praktischere en voordeligere keuze vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke verwerking.

 • Gewicht: Keramische tegels zijn over het algemeen lichter van gewicht dan natuursteen tegels van vergelijkbare grootte. Dit komt doordat keramische tegels gemaakt zijn van klei en andere materialen die samengeperst en gebakken worden.
 • Achterkant: De achterkant van een keramische tegel is meestal vlak en glad, met mogelijk enkele ribbels of noppen voor een betere hechting aan de lijm.
 •  Print en textuur: Keramische tegels kunnen een breed scala aan prints en texturen hebben, waaronder houtlook, steenlook, betonlook, enzovoort. Deze prints en texturen zijn meestal gelijkmatig verdeeld over de tegel en kunnen variëren in details, afhankelijk van de kwaliteit.
 • Geluiddempend: Wanneer je met je vingers op een keramische tegel tikt, produceert deze meestal een dof geluid in plaats van een helder geluid zoals bij natuursteen. Dit komt door het poreuze karakter van keramische materialen.
 •  Waterabsorptie: Keramische tegels hebben over het algemeen een lage waterabsorptie, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor water en vlekken in vergelijking met bijvoorbeeld poreuze natuursteen tegels.

Een keramische tegel wordt hoofdzakelijk vervaardigd uit klei, waarbij ook zand en verschillende andere grondstoffen worden toegevoegd om de gewenste eigenschappen te verkrijgen. Deze toevoegingen helpen bij het bepalen van de kleur en textuur van de tegel. Soms worden mineralen toegevoegd om de tegel sterker te maken. Optioneel kan er een glazuurlaag worden aangebracht om de tegel waterdicht te maken en om esthetische kenmerken toe te voegen, zoals kleur en patroon.

Hoewel keramische tegels vele voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Allereerst zijn keramische tegels over het algemeen wat duurder in vergelijking met andere vloerbedekkingsopties. Daarnaast is het vaak nodig om een professionele tegelzetter in te schakelen voor een correcte installatie, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Een ander nadeel van keramische tegels zijn de voegen tussen de tegels. Deze voegen kunnen vuil worden en zijn vatbaar voor vocht en schimmelvorming, wat extra onderhoud met zich meebrengt. Dit nadeel kan echter worden verminderd door te kiezen voor grote XXL-tegels, waardoor er minder voegen zijn en het onderhoud wordt verminderd.

Tegelcollectie