tegel laminaat atlas concorde

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Tegel laminaat ofwel Keramisch laminaat

Tegel laminaat ofwel Keramisch laminaat

Tegel laminaat ofwel keramisch laminaat is de ideale oplossing wanneer u een mooie houten vloer wilt, maar ook het gemak van een tegelvloer wilt hebben. Tegel laminaat biedt net zoveel keuze in kleuren en looks als een normale laminaatvloer, maar is veel beter bestand tegen vocht, een stuk duurzamer, en biedt meer mogelijkheden.  Tegel laminaat heeft een warme, intieme uitstraling en levert u jarenlang zorgeloos plezier.

Tegel laminaat, ook wel keramisch laminaat genoemd, is een vloer die eruit ziet als keurig, glad laminaat, maar die eigenlijk uit keramische tegels bestaat. Dat heeft veel voordelen: zo is een vloer van tegellaminaat optimaal geschikt voor vloerverwarming omdat hij, in tegenstelling tot echt laminaat, de warmte met hoge efficiëntie doorgeeft. Een vloer van keramisch laminaat zal ook nooit verkleuren of vervormen door vochtigheid of uitdroging. Uw tegel laminaat vloer kunt u eenvouding schoonmaken met een mop en hij behoeft geen regelmatig grootscheeps onderhoud, terwijl veel soorten houten vloeren regelmatig moeten worden geschuurd en gepolijst.

Overzicht voordelen tegel laminaat

  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Onderhoudsarm
  • Lijkt sprekend op echt hout
  • Trekt niet krom en verkleurt niet
  • Gaat lang mee
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en formaten

Mogelijkheden tegel laminaat

Met tegel laminaat legt u een vloer in elke gewenste houtkleur en stijl: of u nu een donkere, sobere vloer wilt, een warme, gezellige kleur of een lichte, schoon en strak aandoende houttint, Tegelhuis Montfoort heeft altijd een selectie keramisch laminaat tegels voor u om uit te kiezen. Ook qua formaten kan er gevariëerd worden: tegel laminaat wordt tegenwoordig geproduceerd in ‘planken’ tot wel 240 cm lang, maar voor een minder statig en gezelliger effect zijn er ook juist kleine laminaat tegels beschikbaar. Voor een strak afgewerkte vloer wordt de voegkleur afgestemd op de kleur van de tegels, waardoor het resultaat nauwelijks nog van echt te onderscheiden is. Met tegel laminaat bootst u dus minstens net zo goed een echte houtvloer na als met ‘echt’ laminaat.

Dankzij de veelzijdigheid van tegel laminaat kunt u het ook gebruiken op plekken waar echt laminaat uit den boze zou zijn: denk bijvoorbeeld aan een keramische laminaatvloer in uw badkamer, toilet of keuken. Zelfs een douchevloer van ‘laminaat’ behoort tot de mogelijkheden! U kunt tegel laminaat ook op wanden aanbrengen en zo continuïteit en speelsheid in uw interieur brengen. Bekleed een hele muur met keramisch laminaat of kies alleen voor subtiele accenten: de keuze is aan u.

Leggen & kosten tegel laminaat

Eén van de voordelen van ‘echt’ laminaat is natuurlijk dat het gemakkelijk zelf gelegd kan worden. Bij tegel laminaat is dat iets ingewikkelder; het makkelijkst is om het door de vakman te laten doen, maar wie handig is kan het ook prima zelf. Tegelhuis Montfoort heeft hiervoor benodigdheden zoals tegellijm en een groot assortiment voegmateriaal in huis, en biedt een tegel levelling systeem aan waarmee u zelf kunt zorgen dat de tegels netjes vlak en recht komen te liggen. Wilt u zelf een tegel laminaat vloer leggen, dan staan wij u graag bij met advies en de beste materialen.

Kiest u ervoor om de tegelzetter uw ontwerp te laten uitvoeren, reken dan voor de meeste gevallen 40 tot 50 euro legkosten per m2, inclusief alle benodigdheden maar exclusief tegels. De tegels zelf kosten meestal tussen de 40 en 70 euro per m2. Voor deze prijs krijgt u een kwaliteitsvloer die vele malen langer meegaat dan normaal laminaat en bovendien veel mooier is – een echte investering in de toekomst dus.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type tegel laminaat of keramisch laminaat? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle tegel laminaat series in de showroom staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u tegel laminaat wilt komen bekijken in de showroom van Tegelhuis Montfoort.

Vraag een offerte aan

coem_afromosia_tabacco_chevron