• marmerlook tegels coem
  • marmerlook

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Stijlvolle marmerlook vloertegels in je woonkamer

Marmerlook vloertegels voor de woonkamer

Met de komst van keramische marmerlook vloertegels is het realiseren van een schitterende woonkamer die in alles luxe uitstraalt een heel stuk makkelijker geworden. Natuurlijk marmer is een eindige grondstof; hoe meer er van gewonnen wordt, hoe minder er van overblijft en hoe zeldzamer en duurder het wordt. De keuze voor marmerlook vloertegels in je woonkamer is daarom een milieuvriendelijke, duurzame en relatief betaalbare oplossing. En niet alleen dat: de tegels zijn in alle kleuren en maten te koop en nauwelijks van echt marmer te onderscheiden. Bovendien is het onderhoud van de tegels eenvoudig, dit in tegenstelling tot het onderhoud van natuurlijk marmer.

Niet van echt te onderscheiden keramisch marmer

Veel marmerlook vloertegels worden in Italië gemaakt en de vele producenten in dat land zijn concurrenten van elkaar die met elkaar op een vriendelijke manier de strijd aangaan om de tegel te maken die het meest op echt marmer lijkt. De afgelopen jaren zien we dat de tegels nauwelijks meer te onderscheiden zijn van het inspiratiemateriaal. Dit uit zich in de aderen op de tegels, het grote aantal verschillende tegels binnen series en het feit dat je uit verschillende marmersoorten kunt kiezen zoals bijvoorbeeld het bekende Carrara marmer uit de bekende Centraal Italiaanse regio Toscane, bekend van de scheve toren van Pisa en de Ponte Vecchio in Florence. 

Verschillende kleuren marmerlook vloertegels, verschillende effecten

Misschien wel de meest klassieke marmerkleur is wit. Deze lichte marmer look plavuizen geven je woonkamer de luxe uitstraling die je vroeger alleen in hotels zag. Hoewel je met zo’n witte tegel een rustig, ruimtelijk effect creëert is het goed je te realiseren dat je binnen deze kleur subtiele en ook wat uitbundigere tegels hebt. 

Kies je voor grijs als kleur voor je marmer look vloertegels, dan krijg je direct een woonkamer met een wat meer moderne, luxe uitstraling.

Met zwarte op marmer geïnspireerde tegels krijg je een woonkamer met een nog iets meer gedurfde uitstraling. De aderen in deze zwarte tegels hebben altijd een lichtere kleur - juist dit contrast zorgt voor een prachtig effect. Krijg je visite, dan zal je vloer het gesprek van de avond zijn!

Wil je het allemaal nog een stapje uitbundiger hebben? Dat kan zeker als je voor een een kleur gaat die nóg wat meer uitgesproken is dan zwart zoals bijvoorbeeld deze blauwe serie Marvel Ultramarine van Atlas Concorde.  

XXL Marmerlook tegels

Woonkamers met een marmer uitstraling komen bij uitstek nóg beter tot hun recht als je extra grote tegels gebruikt. Hoe groter de tegel, hoe minder voegen je namelijk hebt waardoor de vloer nog meer het luxe gevoel krijgt waar je naar op zoek bent. Tegels vanaf 100 x 100 cm horen traditioneel gezien bij de XXL categorie, maar tegenwoordig worden ook de extra grote marmerlook vloertegels van het formaat 120 x 120 cm steeds meer gebruikt voor woonkamervloeren.  

Onze populairste series marmer-uitstraling tegel 

Deze op marmer geïnspireerde tegels zijn ongekend populair en dat kun je onder andere merken aan de veelheid aan modellen die wordt aangeboden door allerlei producenten. Om je wegwijs te maken lichten we hier onze best verkochte series uit. Dit zijn ze natuurlijk lang niet allemaal en vraag vooral naar andere merken en series als je daarin geïnteresseerd bent maar zo heb je in ieder geval alvast een idee. 

Atlas Concorde is een merk met een groot aanbod aan marmerachtige plavuizen van zeer hoge kwaliteit. De series variëren qua karakter van warm tot modern en van zeer uitbundig tot subtiel. 

Net als Atlas Concorde is Marazzi gevestigd in Noord Italië, hét marmer en marmerlook tegels centrum van Europa. Marazzi blinkt uit in ruimtelijke, stijlvolle tegels voor zowel binnen als buiten. Je kunt er dus voor kiezen om de luxe sfeer van je woonkamer op het terras buiten voort te zetten. 

De tegels van Edimax Astor zijn gemaakt met behulp van de zogenaamde 3D Shaped Technology en zijn daardoor nauwelijks van echt marmer te onderscheiden. Wij verkopen naast witte en grijze tegels ook prachtige beige tegels van dit merk. 

Cercom Ceramiche, tenslotte, is de meest moderne producent van de vier die we hier noemen. Het bedrijf levert naast tegels met een klassieke vibe ook keramisch marmer met gedurfde artistieke designs.  

Wil je marmerlook vloertegels kopen?

Maak dan van tevoren een afspraak zodat we tijd voor je kunnen inruimen en antwoord kunnen geven op al je vragen. Heb je al een of meerdere series gezien waar je van onder de indruk bent? Laat het ons weten, dan bestellen we van tevoren monsters mochten we ze niet op voorraad hebben zodat je de tegels direct in het echt kunt zien. We kijken er naar uit je binnenkort in de showroom te mogen ontvangen!Vraag een offerte aan

Ben je geïnteresseerd in de marmerlook vloertegels van Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kun je contact met ons opnemen voor een afspraak of voor overige vragen over tegels.

Vraag een offerte aan