Terug

Tegelstrips

Tegelstrips zijn een bijzondere tegelsoort die meestal als decoratieve lijst of (hoek)afwerking wordt gebruikt. Tegelstrips komen vaak voor als deel van een bredere tegelcollectie en zijn dus niet altijd even makkelijk te vinden. Als u voor een specifiek doeleinde op zoek bent naar een bijpassende tegelstrip kan Tegelhuis Montfoort u altijd verder helpen.

Tegelstrips: hoekafwerking en sierlijst

Tegelstrips zijn er in meerdere vormen en voor meerdere doeleinden. Velen denken waarschijnlijk in eerste instantie aan sierlijke, lange en smalle tegels die gebruikt worden om accenten of lijsten aan te brengen in tegelwanden of –vloeren van een andere kleur. Maar er zijn ook tegelstrips die zijn bedoeld om hoeken in een tegelwand netjes en waterdicht af te werken. Daarnaast is er de mogelijkheid om tegelstrips – meestal in een gebroken, onregelmatig patroon – als enige vloer- of wandbedekking te gebruiken. Tegelstrips zijn veelzijdig elegant, en het loont zeker de moeite om ze in uw interieur te verwerken.

Tegelstrips om hoeken mee af te werken bestaan in verschillende uitvoeringen. Er zijn keramieken tegelstrips, maar hoewel keramiek een erg hard materiaal is, barst het toch vrij gemakkelijk als het op een uitstekende hoek is geplaatst. Daarom zijn er ook aluminium, RVS en kunststof tegelstrips, elk met hun eigen ideale toepassing. Metalen tegelstrips kunnen tegenwoordig geleverd worden in allerlei bij uw wand passende kleuren. Ze zijn zeer goed bestand tegen stoten, en zullen niet barsten als er per ongeluk iemand tegenaan stoot.

Soorten tegelstrips

De tegelstrip in zwart is misschien de onbetwiste decoratieve klassieker, maar er zijn tegenwoordig veel meer opties. Denk bijvoorbeeld aan houtlook tegelstrips, die een onverwachtse en speelse draai kunnen geven aan elk interieur. U kunt ook kiezen voor prominent ogende natuursteenlook tegelstrips of tegelstrips met een ander mooi motief dat aansluit bij het ontwerp van uw wand of vloer. Tegelhuis Montfoort biedt ook tegelstrips in wit, om te contrasteren met donkere kleuren of aan te sluiten bij lichte kleuren, en er zijn neutrale tegelstrips in grijs beschikbaar. Ook qua formaten is er variatie mogelijk: voor alle standaard tegelformaten kunt u passende tegelstrips vinden.

Tegelstrips in de badkamer

Heeft u in de badkamer een tegelwand, dan wilt u natuurlijk dat die netjes is afgewerkt, zodat uw wand geheel waterbestendig is. Heeft u een uitstekende hoek in uw badkamer, dan zijn tegelstrips hiervoor de ideale oplossing. De tegelstrip wordt over de hoek heen gelegd zodat er alleen normale voegen overblijven. Mooi én praktisch; kiest u een tegelstrip in dezelfde kleur als de rest van uw badkamer, dan valt de hoek niet op, maar u kunt ook juist een opvallend accent aanbrengen door voor badkamer tegelstrips in een andere kleur te kiezen.

In de badkamer, vooral in de douche, zijn tegelstrips al even populair om voor de sier aan te brengen. Onderbreek uw witte douchewand bijvoorbeeld met een tegelstrip in een donkere kleur voor een klassieke look. Of bekleed uw douchewand met tegelstrips in een onregelmatig patroon voor een uitgesproken modern resultaat.

Tegelstrips voor de keuken

Kiest u ervoor om een hygiënische en mooie tegelwand aan te brengen in uw keuken? Ook aan de keukenwand zijn tegelstrips een tijdloze manier van decoratie aanbrengen. Een decoratieve tegelstrip in de keuken brengt rust en richting in het interieur en door met verschillende kleuren te werken kunt u toch een onverwachtse draai geven aan het resultaat. Ook functionele tegelstrips zult u in de keuken nodig hebben als uw keukenwand een hoek heeft, of als u bijvoorbeeld een kookeiland wilt betegelen. Hier is het risico op ongelukken nog groter dan in de badkamer, dus kiest een stevige metalen tegelstrip om uw keukenwand onverwoestbaar te maken!

Tegelstrips kiezen

Heeft u al een ontwerp voor een tegelwand klaar, of bent u juist nog in de beginnende fase? Tegelhuis Montfoort helpt u altijd graag bij het uitkiezen van geschikte tegelstrips, zowel decoratief als ter afwerking van hoeken. Maar een afspraak om de mogelijkheden te bekijken en u te laten adviseren. U zult nog vele jaren plezier hebben van het resultaat!

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type tegelstrips? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle soorten tegelstrips in de showroom klaarstaan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen als u tegelstrips wilt komen bekijken in de showroom van Tegelhuis Montfoort.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie