Terug

Tegel leveling system

Een tegel leveling system is een nivelleersysteem voor tegels. Het zorgt ervoor dat er geen hoogteverschillen ontstaan tussen tegels tijdens het leggen van vloertegels of wandtegels. Hoogteverschillen worden onder andere veroorzaakt door ongelijkheid in vloeren of wanden, waardoor tegels inzakken of niet gelijk liggen na het uitharden van de tegellijm. Een tegel leveling system zorgt ervoor dat alle tegels netjes op één hoogte komen en de tegels op uw vloer of wand mooi vlak zijn gelegd.

Hoe het tegel leveling system werkt
Er zijn diverse soorten levelling systemen. Het ene systeem werkt met een clip en een wig, het andere met strips, kapjes en een tang. In de basis wordt een bepaalde tegel recht gezet met de omringende tegels door middel van deze hulpstukken. Een tegel leveling system wordt aanbevolen voor grote tegels, maar ook voor buitentegels, dunne tegels, gerectificeerde tegels en houtlook tegels door hun langwerpige formaat. Tegelhuis Montfoort werkt met het levelling systeem van Rubi. Bekijk hoe de Rubi tile level kit in zijn werk gaat. Ook het leveling systeem van andal werkt prima 

Voordelen van een tegel leveling system:

  • Geen verschoven of verzakte tegels
  • Geen oneffenheden
  • Snel en foutloos leggen
  • Een makkelijk proces
  • Weinig inspanning
  • Makkelijk te verwijderen
  • Zowel horizontaal als verticaal leggen
  • Perfect voor grote tegels
  • Ideaal voor tegels met verschillende diktes

Auto-leveling
Er zijn ook bepaalde tegelsoorten die voor auto-leveling zorgen, zoals de Nuovo Corso Essenze. Auto-leveling betekent dat het materiaal van de tegel zo flexibel is, dat deze niet op de traditionele manier hoeft te worden geleveld met een tegel leveling system. Het materiaal van de tegel is dan bijvoorbeeld gebaseerd op plastic, waardoor de tegels zich zelf kunnen aanpassen aan de ondergrond en tijdens het uitharden van de lijm niet ongelijk gaan staan.

Het proces bestaat uit het uitrollen van een mat en de tegels hierop tegen elkaar plaatsen zonder hierbij een nivelleersysteem te gebruiken. Bekijk de video van Flaviker tegels om te kijken hoe dit in zijn werk gaat.

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een tegel leveling system? Tegelhuis Montfoort werkt met het tegel leveling system van Rubi. Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort of maak een afspraak voor meer informatie.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie