!! WIJ WERKEN OP AFSPRAAK ZIE AGENDA !!

badkamertegels douche

Offerte aanvragen

Maak een winkelafspraak

Badkamertegels

Badkamertegels

Badkamertegels zijn misschien wel de meest geziene tegels die er zijn, en van oudsher de enige werkbare manier om de vloeren en wanden van een badkamer te bekleden. Bij Tegelhuis Montfoort vind u tegels voor uw badkamer in diverse kleuren, maten en afwerkingen, allemaal van zeer goede kwaliteit. Ons assortiment is zeer uitgebreid en bovendien scherp geprijsd; er is voor ieder wat wils. Vrijwel alle tegelmerken bij Tegelhuis Montfoort hebben zowel wandtegels als vloertegels voor in de badkamer in de collectie. 

Waarom badkamertegels?

Badkamertegels aan de wand zijn door hun geglazuurde bovenlaag makkelijk schoon te maken. Ook zijn ze waterbestendig. Badkamertegels op de vloer zijn antislip en kunnen naar hartelust gecombineerd worden met wandtegels voor uw badkamer. Beide komen in vele kleuren, motieven en designs. U kunt voor dezelfde kleur vloertegels kiezen als uw wandtegels in de badkamer, of spelen met kleuren en texturen voor een mooi contrast. Ook is er prachtig mozaïek waardoor uw badkamer een echt plaatje wordt. Laat uw creativiteit de vrije loop en bekijk de mogelijkheden op de website of in de showroom van Tegelhuis Montfoort.

badkamertegels vloer

Top 4 badkamertegels bij Tegelhuis Montfoort

Tegels badkamer

‘Tegels’, ‘badkamer’ – zeg je het één, dan zeg je eigenlijk ook het andere. Omdat badkamers vrijwel altijd betegeld worden, worden er veel verschillende geschikte tegels gemaakt en kunt u van een ruime keuze genieten. Droomt u van een mooie, luxueuze tegels in de badkamer, met een chique uitstraling? Ziet u liever een strakke, moderne afwerking, of een kleurrijk en vrolijk geheel? Tegelhuis Montfoort heeft altijd de nieuwste trends in badkamertegels in huis, of u nu houdt van grote tegels houdt of juist van mozaïek, of u voor klassiek zwart/wit gaat of juist voor multicolor tegels in uw badkamer.

Vloertegels badkamer

Natuurlijk is de eerste plaats die u in de badkamer wilt betegelen de vloer. Vloertegels zijn een essentiëel deel van uw badkamer en maken een groot deel van de sfeer uit – neem dus goed de tijd voor uw keuze. Een veilige optie is altijd om voor een klassiek kleiner tegelformaat te gaan, zoals 20x20cm. Maar zelfs dan zijn er nog legio opties: er zijn glanzende en matte vloertegels voor in uw badkamer, u kunt kiezen voor een effen kleur of kleuren combineren, en er zijn allerlei vormen badkamertegels beschikbaar. Vloertegels voor in de badkamer komen daarnaast met verschillende extra mogelijkheden zoals antislip, afgeschuinde tegels om de douchevloer mee te vormen en mooie plinten om de overgang naar de wand mee te maken.

Wandtegels badkamer

De muren van uw badkamer worden net als de vloer vaak nat en het ligt dus voor de hand om ze ook tenminste deels te betegelen. Wandtegels voor in de badkamer hebben enkele kleine verschillen met vloertegels: ze zijn niet antislip en soms ook iets dunner, om gewicht te besparen. Behalve dit is de keuze net zo ruim als bij vloertegels: u kunt gaan voor klassieke witte tegeltjes op de douchewanden en bij de wastafel, wandtegels in alle kleuren aanbrengen in uw badkamer, de muren van onder tot boven met badkamertegels vol mooie designs bekleden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Heeft u moeilijke hoeken in de wanden zitten? Geen probleem, veel tegelseries bieden speciale lijsten om hoeken mee af te werken. Voor elke badkamer is er een optie om een prachtig, stijlvol resultaat te bereiken.

Speciale tegels badkamer

Is de standaard afwerking met effen gekleure tegels of tegels met een eenvoudig dessin u niet eigenzinnig genoeg? Wat dacht u van een douchevloer van hout of een badkamerwand van enorme marmeren platen? Tegenwoordig is een dergelijke afwerking geen probleem meer dankzij de nieuwste technieken in keramische tegels voor in de badkamer. Ga bijvoorbeeld met houtlook of natuursteenlook badkamer tegels aan de slag om totaal onverwachtse effecten te bereiken in uw badkamer: creëer een statige, moderne badkamer van donkergrijs natuursteen of gebruik houtlook tegels om de badkamer om te toveren tot een ongekend rustgevende omgeving. Natuurlijk zijn houtlook en natuursteenlook badkamer tegels niet de enige opties; kies bijvoorbeeld terrazzolook tegels voor een mooi ouderwets effect, ga aan de slag met vintage of Portugese badkamer tegels voor een vrolijke noot, of gebruik cementlook tegels om nog zo’n ‘onmogelijk’ materiaal met tegels in uw badkamer te verwerken.

De allernieuwste ontwikkeling op het gebied van wandtegels voor in de badkamer ligt niet in het nabootsen van andere materialen, maar in het spelen met het keramiek van de tegels zelf. Een aantal fabrikanten is begonnen reliëftegels te maken, wat wil zeggen dat in het oppervlak een 3D patroon is uitgevoerd. De enige limiet op wat er mogelijk is is de fantasie van de fabrikant: er zijn badkamer muurtegels die oude, verweerde mozaïeken nabootsen, maar ook badkamer tegels die de vorm aannemen van het zand op de zeebodem, van zacht kabbelende golven, gezaagde steen of zelfs grof textiel! Een goed voorbeeld van een serie met dergelijke opties is Venis Metropolitan badkamer tegels. Als u meer dergelijke opties zoekt, schroom dan niet ons ernaar te vragen.

Badkamer tegel formaten

Denkt u aan marmerlook of betonlook badkamer tegels, dan denkt u waarschijnlijk groots; en dat is met dergelijke tegels in de badkamer ook daadwerkelijk mogelijk. Vaak zijn ze beschikbaar in XXL tegelformaten tot wel 240 cm lang, waardoor u met slechts enkele tegels een hele wand bekleedt. Het voordeel? Minder voegen – dus een nog realistischer effect en minder schoonmaakwerk. Daarnaast zien zulke enorme wandtegels in de badkamer er imposant uit. Maar natuurlijk is groot niet de enige optie: denk ook een een variërend patroon van 60x60 cm, 30x60 cm en 30x30 cm voor een nog altijd statig, maar iets minder strak effect, of ga voor een regelmatig patroon in gangbaarder formaten. Houtlook tegels voor in uw badkamer komen net als echt hout in plankformaten, smal en lang; tegenwoordig zijn ze beschikbaar van kleine formaten voor keramisch badkamer parket tot 25x150 cm, 28,5x180 cm en zelfs nog langere formaten – al is het maar de vraag of die houtlook tegels in een badkamer passen!

Extra opties badkamertegels

Heeft u een mooie combinatie van tegels voor in uw badkamer gevonden, dan wilt u deze natuurlijk ook de juiste finishing touch geven. Veel badkamer tegelseries hebben daarvoor extra, gespecialiseerde tegels in huis: zo bieden sommige merken speciale afvoertegels die in de douche kunnen worden geïnstalleerd. Ook behoren gegroefde delen voor extra grip, tegels waarmee een afstapje kan worden gemaakt en schuine tegels om water weg te laten vloeien vaak tot de mogelijkheden. Heeft u bepaalde wensen of een idee dat op de één of andere manier uitgevoerd moet worden, plan dan een afspraak in en Tegelhuis Montfoort adviseert u graag over de juiste oplossing.

De meest geschikte badkamertegels

Weet u al welke stijl u wilt in uw badkamer? Zowel de kleuren als de formaten en de breedte van de voegen zijn hierbij van belang. Tegelhuis Montfoort kan u adviseren over de meest geschikte keuze, die het beste past bij uw smaak en uw woning. U kunt gerust een afspraak maken voor advies van Tegelhuis Montfoort. Ook kunt u zich vrijblijvend komen oriënteren op diverse badkamertegels in onze tegelshowroom.

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type badkamertegels bij Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak of voor overige vragen over badkamertegels.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type badkamertegels bij Tegelhuis Montfoort? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Ook kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak of voor overige vragen over tegels voor in uw badkamer.

Vraag een offerte aan

Portugese badkamertegels

Uitgelicht in Badkamertegels