Terug

Trends in Vloertegels Woonkamer 2022

Wat zijn de allernieuwste trends in vloertegels voor de woonkamer voor 2022? Je kent de voordelen waarschijnlijk al: in vergelijking met alle andere vloersoorten kun je met keramische vloertegels je woonkamer heel goed schoonhouden. Dat ze kwalitatief van hoogwaardig materiaal gemaakt zijn en daardoor krasvast zijn en niet verkleuren is ook een bekende eigenschap. Tenslotte geeft het feit dat de tegels heel goed te combineren zijn met vloerverwarming voor veel mensen de doorslag. Goed, de keuze voor vloertegels is gemaakt, maar wat zijn nu de nieuwste mogelijkheden van dit seizoen? Daar gaan we in deze blog op in door achtereenvolgens de meest recente ontwikkelingen binnen de houtlook tegels, marmerlook tegels, betonlook tegels en roestlook tegels te bespreken. 

Bekijk deze tegels in onze showroom

Houtlook vloertegels trends woonkamer seizoen 2022

De vraag naar het al jarenlang populaire keramisch parket voor de woonkamer groeit nog altijd gestaag door. Vooral de steeds geavanceerdere technieken waardoor de tegels nog minder te onderscheiden zijn van echt hout zijn hier de oorzaak van. Kom maar eens kijken en vertel ons of je het verschil kunt zien! Als we kijken naar de trends in vloertegels voor de woonkamer in 2022 zien we dat visgraat tegels voor de woonkamer enorm in trek zijn. Het is een trend die zo’n twee jaar geleden is ingezet maar die zich verder doorontwikkelt. Dit type vloertegels voor de woonkamer zijn houtlook tegels gelegd met een bepaald patroon dat ook weleens chevron wordt genoemd. Het zijn bijna driehoekige of triangelachtige patronen waarbij de derde “kant” telkens ontbreekt.

Marmerlook vloertegels voor de woonkamer 

Ook op het gebied van marmerlook tegels zijn er duidelijke ontwikkelingen gaande. De trend is luxe, geïnspireerd op de inrichting van het sanitair in weelderige hotels. Vooral de kleur matching met bronzen en gouden kranen springt in het oog. Deze kranen en andere metalen onderdelen van badkamers worden gecombineerd met marmerlook tegels met daarin subtiele gouden of bronzen aderen. Verder zet de trend richting steeds grotere formaten door in 2022. Met tegels van 120 x 120 cm lijkt je vloer nóg meer op echt marmer.   

Betonlook tegels 

Betonlook tegels worden al een paar jaar ruim ingezet voor hippe horecagelegenheden en morderne woningen. Ook worden de grotere maten steeds populairder. Wat wel echt nieuw is in 2021 is de trend richting nieuwe kleuren. Grijs is nog steeds in trek maar ook warmere, zandachtige kleuren worden nu ineens veel verkocht. Wil je dus echt vernieuwend zijn, overweeg dan een meer natuurlijk uitziende betonlook vloer in je woonkamer te laten leggen. 

Roestlook tegels voor je woonkamer

Wie zijn of haar woonkamer echt naar een ander niveau wil tillen zou zich eens moeten verdiepen in de wereld van de roesttegels. Trendier dan dit krijg je het net. Denk aan bijvoorbeeld de corten staal look. Probeer je die grote platen waar bouwverkeer op rijdt eens in een andere setting voor te stellen… Dan zie je ineens een hele sfeervolle, moderne en hippe woonkamer voor je. Het is een van de trendy looks die het dit jaar goed doet. 

Trendy series van gerenommeerde merken

Omdat het aanbod enorm is en het soms lastig is je weg hierin te vinden hebben we per trend die we besproken hebben een paar suggesties. Begin eens met oriënteren door naar deze series te kijken die voor het seizoen 2022 trendsettend zijn. 

Houtlook tegels chevron: 

Atlas Concorde Nid

Marmerlook tegels goud/brons:

Atlas Concorde Marvel Shine 

Marazzi Grande 

Betonlook tegels: 

Grijs:

Atlas Concorde Boost 

Kronos Prima Materia 

Zandkleurig:

Atlas Concorde Boost Pro

Roestlook tegels:

ABK Imoker Interno 

Atlas Concorde Blaze 

Verder oriënteren

Het lezen van deze blog is een goed begin voor iedereen die van plan is een nieuwe vloer te leggen in zijn of haar woonkamer. Maar persoonlijk advies is natuurlijk essentieel. Maak daarom geheel vrijblijvend een afspraak zodat wij ruim de tijd voor je kunnen nemen om je te helpen in de showroom.

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie