Terug

Vintage tegels

Vintage tegels, ook wel patchwork of retro tegels genoemd, zijn kleurrijke tegels met talrijke patronen, gebaseerd op tegels uit het verleden. Alle vintage tegels die Tegelhuis Montfoort in het assortiment heeft zijn nieuwe, vaak handgemaakte tegels die een ‘oude’ uitstraling hebben. Meestal zijn ze gebaseerd op ontwerpen die afstammen van Portugese tegels, maar het aanbod vintage tegels is enorm groot en gevariëerd. De vele patronen van vintage tegels maken ze meestal warm en gezellig, en ze passen ideaal in een huiselijk interieur.

Opvallende vintage tegels

Het opvallende aan vintage patchwork tegels is de grote variëteit aan kleuren en patronen. Door al deze kleuren en patronen te combineren in een bonte mix kunt u een originele, creatieve ruimte creëren met vintage tegels. Bovendien is iedere tegel uniek in vorm en kleur en kan deze craquelé bevatten. Deze elementen zorgen ervoor dat uw interieur er retro uitziet. Vintage tegels zijn zowel voor de vloer als voor de wand verkrijgbaar.

De voordelen van vintage tegels:

  • Nieuwe tegels met een vintage uitstraling
  • Van de hoogste kwaliteit materialen
  • Duurzaam en stevig
  • Makkelijk in onderhoud
  • In allerlei maten beschikbaar
  • Zowel wandtegels als vloertegels
  • Originele patronen en kleuren
  • Goed onderling te combineren voor een verrassend effect

Vintage vloertegels

Iedereen heeft wel eens een ouderwetse hal of souterrain gezien waar originele oude tegeltjes op de vloer liggen. Vaak zijn deze uitgevoerd in de meest prachtige patronen en worden ze met het verstrijken der jaren alleen maar mooier. Vintage vloertegels bootsen deze tegeltjes na, soms met de originele ambachtelijke technieken, maar soms ook in keramiek. U kunt dus kiezen tussen vintage vloertegels van cement, net zoals vroeger, of vintage vloertegels uit keramiek, die nog steviger en makkelijker in het gebruik zijn. In beide gevallen zijn er allerlei motieven beschikbaar, van vintage vloertegels die precies op de oude ontwerpen lijken tot vrolijke, hedendaagse designs die slechts losjes op oude vormen gebaseerd zijn.

Retro tegels

Vintage tegels staan ook wel bekend als retro tegels, omdat ze gebaseerd zijn op de tegels van vroeger. U kunt met retro tegels op allerlei manieren het verleden naar het heden halen. Veel retro tegel series hebben bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment tegels in effen kleuren, die speciaal behandeld zijn om ze oud te laten lijken. Zo kunt u ze ideaal combineren met retro tegels met de bekende patchwork patronen. Dat zijn patronen die lijken op een ‘lappendeken’ (patchwork) van allerlei figuren: geometrische vormen, lijnen, leliemotieven en allerlei andere fantasierijke looks komen voorbij. Vintage tegels kunnen in een regelmatig patroon worden gelegd, maar u kunt ook kriskras verschillende tegels door elkaar leggen om het echte ‘patchwork’ effect te bereiken. Retro tegels laten zich vanzelfsprekend uitstekend combineren met een vintage of retro interieur. Een strak retro vintage tegel patroon ziet er prachtig uit met statige vintage meubels. Ook een moderner interieur kunt u echter doen opleven met een stukje patchwork retro tegels, om bijvoorbeeld in een bepaalde ruimte een vrolijke, huiselijke sfeer te creëren.

Retro wandtegels

Retro wandtegels zijn erg populair om bijvoorbeeld in de keuken te gebruiken. Met patchwork retro wandtegels in de keuken slaat u bijvoorbeeld twee vliegen in één klap: u krijgt een inspirerende look, niet strak en klinisch maar levendig en intiem, en toch een wand die heel makkelijk schoon te houden is. Retro wandtegels zijn er ook in geglazuurde varianten, voor een extra bijzondere ouderwetse look die doet denken aan de meest chique interieurs uit vroeger tijden. U kunt retro of vintage wandtegels natuurlijk ook gebruiken in uw badkamer of toilet; speel bijvoorbeeld met overeenkomstige patronen en kleuren als in andere ruimtes in huis om de meest prettige combinates te maken.

Retro vloertegels

Met een mooi retro tegel patroon op uw vloer verovert u de harten van uw gasten; retro vloertegels hebben een tijdloze charme, zeker nu vintage überhaupt weer helemaal in de mode is. Met retro vloertegels kunt u eraan denken om een hele vloer in een bepaald patroon te leggen, maar er zijn ook allerlei extra motieven zoals lijsten beschikbaar. Hiermee creëert u bijvoorbeeld in het midden van de ruimte een deel met patchwork vintage tegels, met daaromheen een lijst, en daarbuiten weer retro vloertegels in een effen kleur. Retro vloertegels zien er soms fragiel en oud uit, maar schijn bedriegt: net zoals alle vintage tegels zijn ze makkelijk schoon te houden en zeer krasvast, zeker als u keramieken exemplaren kiest. Wilt u advies over hoe retro vloertegels in uw interieur in te passen zijn of de vele mogelijkheden bekijken, plan dan gerust een afspraak in.

Top 4 vintage tegels:

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een bepaald type vintage tegels? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort. Wij hebben niet alle vintage patchwork tegelseries in de showroom van Tegelhuis Montfoort staan. U kunt het beste vooraf contact met ons opnemen, als u vintage tegels wilt komen bekijken in onze showroom.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie