Terug

De Florim Plimatech tegelcollectie

Als je op zoek bent naar hoogwaardige architectonische ontwerpen die de schoonheid van natuursteen vastleggen, dan zijn de Florim Plimatech tegels iets voor jou. De inspiratie voor deze collectie komt uit de hoge bergen van de Martell-vallei in de regio Alto Adige. Het is geïnspireerd op een soort graniet genaamd Plima en combineert de technische voordelen van porseleinen steengoed met de natuurlijke uitstraling van deze veelgevraagde steen.

In de jaren 80 ontdekte een lokale zakenman deze steen toen hij een grote kei liet snijden uit de oevers van de Plima-beek. Dit onthulde een glinsterende blauw-grijze graniet met een unieke textuur, bedekt met briljante kristallijne formaties en licht-donkere vlekken die op een gevarieerde manier over het oppervlak zijn verdeeld.

De Plimatech collectie is verkrijgbaar in drie kleuren

Naast de typische blauw-grijze tint van Plima graniet (opnieuw geïnterpreteerd als Plimagray), is er ook een witte variant (Plimawhite) en een beige variant (Plimabeige) beschikbaar. Dit biedt de ontwerper een breed scala aan mogelijkheden om composities te maken.

De Florim Plimatech tegels bevatten drie verschillende grafische varianten die de esthetische heterogeniteit van natuursteen vastleggen. De eerste variant, 01, heeft een minimalistische uitstraling en is zacht geaderd. Vooral in grotere formaten is deze variant geschikt om architectuur met een meer essentiële smaak karakter te geven.

Variant 02 heeft een meer gevarieerd uiterlijk

Met lichte tinten richting wit en is ontworpen om ruwe, textuurrijke accenten aan ruimtes toe te voegen. Variant 03 heeft een hoog aantal kristallijne formaties die een golvende lijn geven, ideaal voor ontwerpcontexten die een dialoog met de omringende natuurlijke omgeving nastreven tussen binnen- en buitenruimtes.

Met de Plimatech tegels Florim krijg je de beste combinatie van natuurlijke esthetiek en duurzaamheid van porseleinen steengoed. Het is een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige architectonische ontwerpen die een indrukwekkend, natuurlijk effect hebben.

Hoogwaardige ontwerpen met de uitstraling van steen

Kijk dan niet verder dan de Plimatech tegels van Florim. Met zijn unieke combinatie van porseleinen steengoed en de esthetiek van Plima graniet, biedt deze collectie een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Ontdek het nu en geef je projecten de perfecte natuurlijke touch met de Plimatech wandtegels!

Deze tegels bekijken in onze showroom?
Informeer of ze beschikbaar zijn.

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in deze tegelserie? Vraag dan direct online een offerte aan bij Tegelhuis Montfoort.

Vraag een offerte aan

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak