Terug

Marmerlook tegels voor een luxe uitstraling - tegeltrends 2023

Eens te meer bevestigt marmer zijn actualiteit. Marmer en marmerlook tegels waarbij verschillende kleuren, afwerkingen en texturen worden gecombineerd, zijn overal te vinden, van vloeren tot wanden, van meubilair tot verlichting. Een rijke waaier aan kleuren, van groen tot blauw, van wit tot zwart, zorgen ervoor dat deze tegel een van de nieuwste trends is op het gebied van interieurdesign.

Bekijk deze tegels in onze showroom

Er zijn talloze verschillende mogelijkheden met deze tegels, met name dankzij nieuwe technologieën en verbetering van de druk- en materiaalkwaliteit. Hierdoor zijn ze betaalbaar, duurzaam en stijlvol. En overtreffen ze de verwachtingen wat betreft de identieke uitstraling van echte natuurlijke materialen. Met het voordeel dat ze minder duur en eenvoudig te installeren zijn dankzij de verschillende maten waarin je deze tegels kunt laten maken.

Wat zijn marmerlook tegels?

Deze tegels zijn een soort tegels die eruitzien als natuurlijk marmer. Een marmerlook tegel is ontworpen om eruit te zien als natuursteen, zoals marmer. De tegels zijn meestal gemaakt van keramiek en hebben een geglazuurde afwerking. Zij zijn een populaire keuze voor vloeren en muren in particuliere woningen, maar ook in bedrijfspanden. Dit hebben de tegels te danken aan hun schoonheid en duurzaamheid.

Ze zijn mooi te combineren met marmeren tafelbladen en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van natuurlijke kleuren. Het biedt een klassieke look die het goed doet in zowel traditionele als hedendaagse interieurs.

Wat zijn de voordelen van deze tegels?

Marmerlook tegels stralen luxe uit, ook voelen de tegels als echt marmer aan! Toch zijn ze een betaalbaardere optie dan de echte marmeren tegels. Ze zijn stevig, en slijt- en krasvast. Hierdoor zijn de tegels makkelijk te onderhouden en geschikt voor elke ruimte in iedere woning.

De tegels van marmerlook kunnen met veel voetverkeer omgaan, omdat zij tegen vlekken en krassen bestand zijn. Zo zijn deze tegels ook in bedrijfspanden een goede optie. Als je op zoek bent naar een tegel die zowel mooi als duurzaam is, dan zouden deze vloertegels de juiste keuze kunnen zijn.

Marmerlook tegels vind je in een verscheidenheid van kleuren en ontwerpen

Je kunt deze tegels gebruiken om een luxueuze en unieke blik tot stand te brengen. Er zijn vele voordelen aan het kiezen van deze tegelsoort:

  • Ze zijn goedkoper dan echte originele marmer tegels en daardoor een stuk beter betaalbaar.
  • Ook zijn ze gemakkelijk schoon te houden met een sopje. Je hoeft niet bang te zijn voor de zuren in de schoonmaakmiddelen
  • Door de coating zijn ze bestand tegen vlekken en krassen. De tegels blijven hierdoor lang mooi.
  • Er zijn veel bedrijven waar je deze bijzondere tegels kunt kopen, zoals bij Tegelhuis Montfoort.
  • De marmerlook tegels zijn geschikt voor grote gezinnen waarin de vloer veel te verduren krijgt. Ook voor mensen die niet veel tijd hebben voor het onderhoud van de vloer, zijn deze tegels ideaal.
  • Deze tegels zijn ook zeer veelzijdig en kunnen in verschillende ontwerpstijlen, van traditioneel tot eigentijds worden gebruikt.
  • Ze zijn duurzaam en gaan een hele lange tijd mee.

Marmerlook wandtegels

Ben je op zoek naar een stijlvolle en chique tegel om de wand of de vloer een klassieke stijl mee te geven? Dan zijn marmerlook wandtegels een ideale optie. Dankzij de vele verschillende kleuren van deze wandtegels kun je elke look in huis creëren. Hierdoor kun je de exclusieve kamer in huis creëren waar iedereen zich thuis zal voelen. Het grote voordeel van deze vloertegels is dat je hiervoor niet de hoofdprijs betaalt. Het materiaal is zeer betaalbaar en biedt een hoge mate van exclusiviteit en kwaliteit.

Dankzij de vele mogelijkheden in marmerlook wandtegels, zowel in kleur als formaat, kun je ervoor kiezen om de hele wand te bedekken zonder voegen. Kleuren die hiervoor uitstekend te gebruiken zijn, zijn marmerlook tegels zwart, tegels in het grijs, mat, glans of witte marmerlook tegels.

Buiten de prachtige look van deze tegels zijn ze ook een uitstekende keuze, omdat ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Hierdoor kun je de wandtegels zonder enige problemen gebruiken in de keuken, badkamer of buiten.

Vloertegels met de uitstraling van echt marmer

Wil je marmer op de vloer gebruiken? Dat kan ook met deze vloertegels! Deze tegels zijn, net zoals de wandtegels, in veel verschillende kleuren beschikbaar. Daarnaast zijn ze veelzijdig in te zetten, omdat je deze tegels kunt verkrijgen in verschillende formaten. Hierdoor zijn ze makkelijk te plaatsen in huis, ook op dat vervelende hoekje in de woning.  

Of je nu liever kiest voor een industriële uitstraling of meer van een traditionele inrichting houdt, met deze marmerlook vloertegels creëer je de luxe uitstraling waarnaar je op zoek bent.

Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie