Veelgestelde vragen over tegels

FAQ

Selecteer de categorie waar je meer over wilt weten.

De beste tegelkeuzes voor badkamers hangen af van verschillende factoren. Voor wandtegels zijn geglazuurde tegels ideaal vanwege hun gemakkelijke reiniging en weerstand tegen vuilophoping. Grotere wandtegels verminderen ook de hoeveelheid voegen, waardoor onderhoud eenvoudiger wordt. Wat betreft vloertegels, is een ruwer oppervlak aan te raden om uitglijden te voorkomen, vooral in een vochtige omgeving zoals de badkamer. Bovendien minimaliseert het gebruik van grotere vloertegels het aantal voegen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt en een naadloze uitstraling creëert.

In principe kunnen alle tegelsoorten worden gebruikt in de badkamer, maar het is belangrijk om rekening te houden met de voor- en nadelen van elke tegel. Tegels met grove reliëfs kunnen bijvoorbeeld een esthetische meerwaarde bieden, maar ze zijn vaak moeilijker schoon te houden vanwege de aanwezigheid van groeven waarin vuil kan ophopen. Ook ongeglazuurde tegels kunnen in de badkamer worden gebruikt, maar ze hebben de neiging om meer vuil vast te houden, wat het schoonmaken bemoeilijkt. Het is dus mogelijk, maar het vereist wat extra aandacht voor onderhoud.

Bij het kopen van badkamertegels zijn er verschillende belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Allereerst is het onderhoud van de tegels een cruciale factor. Het is essentieel om te controleren of de tegels gemakkelijk schoon te maken zijn en of ze niet te veel vuil vasthouden. Grote badkamertegels hebben over het algemeen minder voegen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt en het risico op vuilophoping vermindert. Ook is het belangrijk om te kijken naar kleurencombinaties en of deze goed bij elkaar passen. Overweeg ook of u de voeg wilt laten doorlopen tussen vloer- en wandtegels voor een naadloze uitstraling. Het gebruik van grote tegels kan de illusie van ruimte creëren en lichtere kleuren kunnen de badkamer optisch groter laten lijken.

Voor een inloopdouche zijn tegels met een ruw oppervlak ideaal, omdat deze de kans op uitglijden verminderen, vooral in een vochtige omgeving. Bij het betegelen van een inloopdouche is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de tegels, zodat ze gemakkelijk op afschot kunnen worden gelegd om het water naar de afvoer te laten lopen. Vloertegels met een R-waarde van R11 of hoger zijn geschikt voor zeer natte ruimtes zoals een badkamer, waarbij een hogere R-waarde een ruwer oppervlak aangeeft en dus meer grip biedt.

Voor de badkamervloer zijn tegels met een niet al te glad oppervlak ideaal, omdat dit de kans op uitglijden vermindert, vooral in een vochtige omgeving. Deze tegels worden vaak aangeduid met een R-waarde, waarbij tegels vanaf een R-waarde van R11 geschikt zijn voor zeer natte ruimtes zoals een badkamer. Het gebruik van grote vloertegels heeft meerdere voordelen, waaronder het creëren van een ruimtelijker effect in de badkamer en het verminderen van het aantal voegen, wat het onderhoud vereenvoudigt.

Tegelcollectie