Terug

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Bekijk deze tegels in onze showroom

Keramische Onyx tegels zijn gemaakt van een synthetische stof die lijkt op echte natuursteen, maar veel meer ontwerpmogelijkheden biedt. Het is een verrassend goedkope techniek wanneer het gebogen, geboord of gegoten wordt. De onverwoestbaarheid, hitte- en krasbestendigheid, niet-poreusheid, en stevigheid van het materiaal maken het perfect voor wand- en vloertegels. De tegels zijn daarnaast bestand tegen weersinvloeden, krassen, vlekken en verbleking door Uv-stralen.

Het oppervlak van Keramische Onyx tegelplaten is mooi glad en daarmee zijn deze stijlvolle tegels een uitstekende keuze voor allerlei interieurwensen en decoratieprojecten. Het is niet voor niets dat ze steeds vaker voorkomen in huiskamers, badkamers en keukens!

Hoe zien keramische Onyx tegelpanelen eruit?

De keramische Onyx marmer tegels hebben een verscheidenheid aan kleuren, waarvan de meeste sterk variëren. De tegels kunnen ook een elegante zwarte afwerking bieden met natuurlijk ogende aders voor diepte en textuur. Onyx tegelplaten en vloertegels komen vaak voor in het zwart, en hoewel zwarte tegels prachtig zijn, zijn ze ook verkrijgbaar in andere kleuren: denk aan witte, beige, grijze en lichtblauwe Onyx tegels.  

Uniek aan deze tegels: ze zijn semi-transparant of doorschijnend

In tegenstelling tot de meeste andere alternatieven, die ondoorzichtig zijn, kunnen de tegels een warme gloed geven die bij de ideale verlichting prachtig is in huiskamers. Het materiaal van de keramische tegels is momenteel populair om een aantal redenen en is een goede keuze als je op zoek bent naar nieuwe ontwerpideeën voor de huiskamer.

Bovendien lijkt het materiaal met zijn intrigerende patronen en kleurencombinaties, momenteel in steeds meer keukens en badkamers op te duiken. Omdat het op een mooie wijze licht weerkaatst en er zo luxueus uitziet, is het een keuze die veel mensen maken voor hun moderne en eigentijdse interieur.

Keramische Onyx tegels zijn vrijwel onderhoudsvrij

Natuurlijke Onyx tegels vergen enig onderhoud, deze tegels, vergeleken met de échte Onyx vloertegels zijn vrijwel onderhoudsvrij.

Dit ongebruikte materiaal is veelzijdig en elegant, waardoor het overal toepasbaar is; zowel onze keramische Onyx vloertegels en keramische Onyx wandtegels worden vaak gekocht.

Het materiaal is zeer duurzaam, net als vele andere soorten natuursteen, en in vergelijking met marmerlook of graniet is Onyx een lichter materiaal. Daarmee kunnen deze tegels gemakkelijk worden geïnstalleerd in verschillende creatieve toepassingen.

Het plaatsen van deze mooie tegels als wandafwerking of bekleding in een rasterpatroon is bijvoorbeeld een inspirerende toepassing. De tegels worden in hanteerbare stukken gezaagd en met stevige bevestigingsmiddelen in een patroon aan de muur bevestigd.

Decoreer de woonkamer, badkamer of keuken met deze mooie tegels

Tegels die gemaakt zijn om op onyxsteen te lijken, zijn een geweldige methode om te decoreren met kosten en onderhoud in de toekomst. Aangezien het een stevige steen is met een hogere dichtheid, is het ideaal voor gebruik binnenshuis en verticale toepassingen!

Meer trends

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Het meest verbazingwekkende aspect van de tegelvloeren trends van dit jaar is hoe realistisch de tegels er uit zien. Eén van de vele populaire voorbeelden die je als tegelvloer tegenkomt, zijn de bijzondere houtlook tegels met hun fijne texturen en kleurvariatie. Deze tegels zien er tegenwoordig zo echt uit dat, ze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Trends in houtlook tegels 2024

Trends in houtlook tegels 2024
Lees verder

Eens te meer bevestigt marmer zijn actualiteit. Marmer en marmerlook tegels waarbij verschillende kleuren, afwerkingen en texturen worden gecombineerd, zijn overal te vinden, van vloeren tot wanden, van meubilair tot verlichting. Een rijke waaier aan kleuren, van groen tot blauw, van wit tot zwart, zorgen ervoor dat deze tegel een van de nieuwste trends is op het gebied van interieurdesign.

Marmerlook tegels voor een luxe uitstraling - tegeltrends 2023

Marmerlook tegels voor een luxe uitstraling - tegeltrends 2023
Lees verder

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak