Terug

De nieuwste trends in vloertegels voor de badkamer in 2022

Vloertegels in de badkamer waren al populair voordat ze ook elders in het huis oppermachtig werden en materialen als hout, beton en marmer gingen vervangen. Maar hoewel er al sinds mensenheugenis met badkamer vloertegels wordt gewerkt, zijn er net als in de mode ieder jaar weer nieuwe trends te onderscheiden, waar door iedere producent een eigen draai aan gegeven wordt. 

Bekijk deze tegels in onze showroom

De klassieke vloertegels in de badkamer

Dat badkamers als eerste van alle vertrekken betegeld werden is natuurlijk logisch. Anders dan de “look” tegels die op bijvoorbeeld hout of marmer lijken, lijken badkamertegels nooit ergens op behalve op zichzelf. De badkamer is van nature een vertrek dat vochtig en nat wordt waardoor bijvoorbeeld hout erg onpraktisch zou zijn. Hoewel badkamers en toiletten altijd al betegeld werden verschilt het type tegel van nu wel sterk van dat van vroeger. De traditionele tegels waren van steen en niet te tillen zo zwaar; die van nu zijn gemaakt van keramiek - strak, glad en heel goed schoon te maken. Dat hygiënische voordeel is er overigens ook als je voor tegels kiest met een reliëf - die strijk je ook zo schoon met een doekje. 

De enorme mogelijkheden van keramiek

Nu het gros van de badkamertegels van keramiek gemaakt wordt, hoef je qua look niet meer bij de typische badkamerstijl te blijven. Zo kun je kiezen voor badkamertegels die je niet van een houtenparketvloer kunt onderscheiden of je kunt juist gaan voor een fancy tegelvloer die op klassiek Italiaans marmer lijkt. Vind je natuursteen mooier? Dan zorg je dat je vloer daarop lijkt. Hou je van hip beton, dan koop je badkamer vloertegels die op beton lijken. Voor welke stijl je ook gaat, de voordelen blijven hetzelfde: keramieke vloeren zijn extreem makkelijk schoon te maken en zijn het perfecte vloertype voor een combinatie met vloerverwarming.

Badkamertrends 2022

Wat zijn dan de nieuwe ontwikkelingen die we op het gebied van tegels voor de badkamer zien bij onze leveranciers uit heel Europa? 

Keramisch terazzo/terrazzolook tegels voor de badkamer

In de eerste plaats zien we dat de terrazzolook tegels sterk in opkomst zijn. Als je ze ziet weet je ongetwijfeld waar we het over hebben, ze zijn namelijk erg karakteristiek. Dit type vloertegels voor de badkamer is geïnspireerd op terrazzo, ook wel granito genoemd. Het zijn kleine stukjes marmer die overblijven bij het snijden van grotere platen marmer. Die kleine stukjes worden in cement gestort waardoor het lijkt alsof de deeltjes in een groter geheel “rondzwemmen”. Zodra dat gebeurd is wordt het geheel gepolijst voor de finishing touch. Ecostone is een voorbeeld van een originele terrazzoserie die wij bij Tegelhuis Montfoort verkopen. Zoals gezegd zijn terrazzolook tegels ofwel keramisch terrazzo vloertegels voor de badkamer die nauwelijks te onderscheiden zijn van het oorspronkelijke terrazzo met het verschil dat het lijkt alsof je naar terrazzo kijkt; het zijn in feite tegels van een paar millimeter dik. Prachtige voorbeelden van terrazzolook series de wij vanuit de showroom verkopen zijn bijvoorbeeld Roca, Coem en Verona Stone

Betonlook tegels voor de badkamer 

Betonlook tegels zijn op het moment erg in trek en populair bij diegenen die een stoere, hippe look nastreven voor hun badkamer. Je hebt het idee dat je tegen een massieve betonnen vloer aankijkt, maar in feite zijn het tegels. Het betoneffect komt vooral tot zijn recht bij tegels van een wat groter formaat, zeg vanaf ongeveer 100cm x 100 cm. Anders dan ruwe betonnen vloeren zijn betonlook tegels heel gemakkelijk schoon te maken. Ook voor toepassingen buiten de privésfeer, zoals bijvoorbeeld trendy hotelkamers is dit type tegel uitermate geschikt. Voorbeelden van de betonstijl die we bij Tegelhuis Montfoort verkopen zijn Boost Pro van het merk Atlas Concorde, Gravity van Cercom en Prima Materia van Kronos.

Badkamer en slaapkamer integratie

Om maar even bij hotelkamers te blijven - wie af en toe in moderne hotels slaapt heeft het vast weleens gezien: een bad dat vlak naast het tweepersoonsbed staat. Tegelseries die doorlopen van de woonkamer of keuken binnen naar het terras buiten kenden we al een tijdje, maar de doorloop van badkamer naar slaapkamer is echt een hippe nieuwe trend waarmee je je interieur echt kunt onderscheiden. 

Houtachtige tegels voor de badkamer

Hoewel de meeste mensen bij houten vloeren voornamelijk aan de woonkamer of slaapkamer denken kun je zodra je met keramieken tegels aan de gang gaat werkelijk ieder vertrek een hout-vibe geven. Op die mogelijkheid zijn trendsetters de afgelopen jaren ingesprongen en dus zie je in huishoudens met een beetje durf op het moment steeds vaker badkamers terugkomen waarbij je zou zweren dat de vloer van hout gemaakt is. Fabrikanten als Marazzi en Atlas Concorde hebben series ontwikkeld die hiervoor uitermate geschikt zijn. De grap is dat het optisch bedrog is: het zijn tegels die heel gemakkelijk schoon te maken zijn en daarnaast kun je ze - anders dan het geval is bij een echte houten vloer - uitstekend combineren met vloerverwarming. 

Tegels met reliëf

Hoewel we allerlei parallelle vloertegel trends kunnen signaleren voor de badkamer in 2022 en dit zeker niet voor iedereen is, zie je het wel steeds vaker terugkomen: badkamer vloertegels met reliëf die soms overlap hebben met een tegeltype dat ook wel designtegel genoemd wordt. De patronen op dit type tegel variëren van organisch/op planten geïnspireerd tot meer abstracte structuren. Qua formaten is er voor ieder wat wils; reliëftegels zijn te leveren in kleine formaten maar ook in de zogenaamde XL sizes.

De natuurlook

Aan welk onderdeel van de natuur doet een dampende badkamer je het meest denken? Voor veel mensen is dat het tropisch regenwoud. Waarom zou je dan geen planten in je badkamer neerzetten of ophangen? Heb je het geluk om op dit idee te komen voor je je tegels uitkiest dan kun je hier rekening mee houden qua kleur. Er zijn namelijk allerlei tegels te koop met organische tinten. Denk daarbij niet alleen aan groen maar bijvoorbeeld ook aan terracotta. 

Ben je van plan badkamer tegels te kopen? Maak een afspraak in de showroom!

Uiteraard spelen wij op alle bovenstaande badkamer tegeltrends voor 2022 in en kan je altijd bij ons terecht voor geheel vrijblijvend advies. Het liefst werken wij via afspraak, zodat we genoeg tijd voor je vrij kunnen maken en eventueel vooraf monsters kunnen bestellen bij onze leveranciers. We kijken ernaar uit je binnenkort van dienst te kunnen zijn!Meer trends

Ga je verhuizen of je huidige woning renoveren? Dan zijn er vele mogelijkheden in stijl, kleur en materiaal voor de vloer en wanden. De afgelopen jaren zijn tegels een steeds populairdere keuze geworden. Niet alleen voor badkamers, maar ook in andere ruimtes zoals woonkamers en keukens. Naast dat tegels tegenwoordig in vele stijlen beschikbaar zijn, waardoor er voor iedere smaak een geschikte tegel verkrijgbaar is, zijn tegels ook zeer duurzaam. Dit is voor veel mensen dan ook een belangrijke afweging. Wij leggen je graag uit waarom tegels een duurzame keuze zijn voor jouw woning.

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning

Tegels: een duurzame keuze voor jouw woning
Lees verder

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Tegelcollectie