Terug

Ceppo di Gré vloertegels

De nieuwste trend in natuursteenlook tegels: Ceppo di Gré voor zowel vloertegels in de woonkamer als badkamertegels. 

Bekijk deze tegels in onze showroom

Ceppo di Gré is een Italiaanse kalksteen met daarin keivormige gesteentefragmenten. Dit zijn als het ware kleine stukjes kei die in het gesteente opgesloten zitten en daarna licht opgeschuurd worden. Ceppo di Gré wordt ontgonnen in de plaats Gré, Italië. Het natuursteen heeft een luxe uitstraling en is goed aan de prijs, maar tegenwoordig is er ook de keramische variant. Deze is vrij van onderhoud en zo goed nagemaakt dat ze niet van echt Ceppo di Gré te onderscheiden is. 

Een mooie Ceppo di Gré-lookalike is die van Marazzi, de Marazzi Mystone Ceppo di Gré. Deze is leverbaar in de kleuren antraciet, beige, greige en grey. Er is ook een keramische buitentegel leverbaar in 80x80 cm. Hiermee betrekt u de woonkamer naar buiten toe voor een ruimtelijk effect. 

Meer trends

Zowel voor het design als voor het gevoel van welzijn is goede verlichting cruciaal. Goed licht verbetert de stemming en geeft de illusie van ruimte. De mogelijkheden om ruimtes met licht te decoreren worden steeds groter, middels Lipotrec LED verlichting worden ook verlichtingsaccenten met tegels in badkamers toegankelijker.

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels

Lichtconcepten en lichteffecten als nieuwe dimensie aan tegels
Lees verder

Onyx, een soort kwarts, is een populair edelsteenmateriaal. Het is een doorschijnende, kalkhoudende steen die lijkt op marmer. Vergeleken met andere materialen is het vrij zacht. Het is zachter dan marmer en graniet, twee andere gebruikelijke materialen voor vloer- en wandtegels. Hoe prachtig Onyx tegels ook zijn, het materiaal is redelijk delicaat. Het zachte oppervlak is gevoelig voor vlekken en krassen.

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023

Keramische Onyx tegels zijn een nieuwe trend in 2023
Lees verder

Het meest verbazingwekkende aspect van de tegelvloeren trends van dit jaar is hoe realistisch de tegels er uit zien. Eén van de vele populaire voorbeelden die je als tegelvloer tegenkomt, zijn de bijzondere houtlook tegels met hun fijne texturen en kleurvariatie. Deze tegels zien er tegenwoordig zo echt uit dat, ze vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Trends in houtlook tegels 2024

Trends in houtlook tegels 2024
Lees verder

Tegelcollectie

Maak een showroomafspraak